Câteva rânduri despre concursurile online

concursuri onlineŞtiţi şi voi că activitatea asta online începe să fie din ce în ce mai bine răsplătită odată cu trecerea timpului. E şi normal, tu devii tot mai influent ca blogger, iar firmele încep tot mai mult să realizeze cât de importantă este promovarea unui produs pe internet.

Aşa ajung tot mai multe bloguri să organizeze concursuri online la care poţi participa cu un simplu comentariu, sau doar completând nişte câmpuri ale unui formular.

Motivele pentru care te gândeşti tu să participi la aceste concursuri sunt fie că într-adevăr ai nevoie de produsul respectiv, fie că îţi place competiţia, îţi încerci norocul, te amuzi etc.

Cum ţi se pare (din punct de vedere moral, sau orice alt punct de vedere) ca eu să particip la un concurs online la care n-am nevoie de produsul respectiv (particip doar aşa, că-i gratis şi nu mă solicită prea mult) şi să-l şi câştig? Adică să câştig în faţa unora care chiar aveau nevoie de produsele în cauză.

Mă gândesc de multe ori să particip la concursuri la care n-am nevoie de premiile respective şi, dacă se nimereşte să câştig, să ofer premiile cititorilor de pe blog, printr-un alt concurs (circuitul premiilor în natură, sau cum vreţi voi să-i ziceţi).

Lasă un comentariu

23 comentarii

 • Bogdan Anghelina 20 Noi 2011, ora 11:48

  Mi se pare perfect normal. Daca, castigi premiul/le e dreptul tau sa faci ce doresti cu ele. Teoretic e si asta un target atunci cand participi la un concurs, sa castigi pentru a organiza un concurs pe blogul propriu si pentru a da premiile mai departe.

  • Florea Cristian 20 Noi 2011, ora 11:55

   Deci n-as avea de ce sa ma simt vinovat daca o sa castig un epilator, spre exemplu :)))

   • Bogdan Anghelina 20 Noi 2011, ora 12:52

    Pai daca participi constient fiind ca premiul este un epilator sau un vibrator sau orice altceva, nu. Daca oferi produsul ca premiu mai departe va fi justificat faptul ca l-ai castigat tu, un barbat, in caz contrar, in cazul in care pastrezi produsul dar nu ti se adreseaza… va fi putin cam suspect :)).

   • Florea Cristian 20 Noi 2011, ora 14:10

    Nu neaparat :)) Poate vreu sa-l fac si eu cadou, dar sa nu stie nimeni

 • Alex B 20 Noi 2011, ora 13:05

  Bine punctat. Si totusi stiu bloggeri / bloggerite care participa la orice concurs posibil si pun pariu ca nu au nevoie de 90% din premiile de acolo.
  Eu nu pot, particip doar la unul in care se ofera ca premiu ceva care stiu ca m-ar ajuta sau mi-ar trebui neaparat.

  • Florea Cristian 20 Noi 2011, ora 14:11

   Dar daca ai participa doar ca sa oferi premiul mai departe in cazul in care castigi? Iti fidelizezi cititorii

   • Alex B 20 Noi 2011, ora 17:11

    In cazul asta, da.

 • Mihai Ioan 20 Noi 2011, ora 14:23

  Si eu prefer sa particip doar daca am nevoie. Totusi sunt cateva concursuri unde am participat pentru a ii ajuta pe altii sau pentru a da mai departe altora.

  • Florea Cristian 20 Noi 2011, ora 19:13

   Daca stau sa ma gandesc mai bine, „daca am nevoie” se aplica si pentru „a da mai departe altora”. Ai nevoie ca sa le dai lor, nu? :D

 • Zavera 20 Noi 2011, ora 17:54

  Hmm, o idee buna ! =))

 • Desene Animate 20 Noi 2011, ora 23:30

  Suna bine !:))

 • omulvaly 21 Noi 2011, ora 00:06

  ultima frază e cea mai indicată ! Asa nu te-as avea competitor şi aş spera să câştig si eu cate ceva!

  • Florea Cristian 21 Noi 2011, ora 07:26

   da, dar de multe ori tu nu vei sti ca eu ofer premiile pe blog. daca nu ne-am cunoaste, probabil n-ai sti de blogul meu si nu ai vedea ca eu dau premiul mai departe, deci n-ai avea sanse sa-l castigi. cred ca asta-i cea mai mare probleme

 • omulvaly 21 Noi 2011, ora 22:42

  Nu te văita , sunt foarte multe persoane care STIU DE BLOGUL TĂU şi care te citesc ! La un eventual concurs nu-ţi ramane decat sa anunti ca premiul oferit e cel castigat anterior de tine !

  • Florea Cristian 23 Noi 2011, ora 07:49

   Ai si tu dreptate. Daca nu, as putea anunta pe pagina concursului, acolo unde se afiseaza castigatorii, ca am de gand sa dau premiul mai departe

 • Ela 28 Noi 2011, ora 16:08

  O idee foarte interesanta. Esti un Robin Hood modern… un Robin Blog… Iei de la bloggeri si dai oamenilor.

  • Florea Cristian 28 Noi 2011, ora 17:38

   Nu neaparat. Si la concursurile la care particip eu, cred ca pot participa si oameni fara blog. Nu e niciun Robin Hood :))

 • piky 3 Dec 2011, ora 21:36

  zi-mi un concurs cu premii(iu) de care nu ai nevoie

  • Florea Cristian 3 Dec 2011, ora 22:00

   Cu un antivirus n-as avea ce face, spre exemplu

   • piky 3 Dec 2011, ora 22:30

    da eu folosesc avg’ul dar mi-ar prinde unul mai tare si licentiat(cu toate ca nu-mi merita timpul pt participare), cum i-ar prinde altuia…un exemplu mai bun nu ai. bilete la un concert unde canta o formatie pt femei…am prietena si un astfel de premiu ar prinde bine relatiei…si etc…

   • Florea Cristian 4 Dec 2011, ora 08:19

    In toata activitatea mea blogosferica am oferit 2 BitDefender-uri. Si nu trebuia sa faci mare lucru, doar sa lasi un comentariu, iar eu faceam tragerea la sorti si il castiga al’ mai norocos. Pe langa asta, am oferit o acreditare la festivalul Peninsula. Adica daca ma convingeai printr-un comentariu ca o meriti, eu ti-o dadeam tie. Aveai acces la backstage, frontstage, la conferinte si aveai si loc de campare gratuit.

 • piky 4 Dec 2011, ora 18:10

  punctam moralitatea de care zici prin participarea la un cuncurs cu premii de care nu ai nevoie. singurul exemplu de produs de care nu am nevoie sunt produsele medicale. dar cum e romania saraca „afacerista” mi-ar prinde bine si o proteza, am ce vinde pe okazii. partial ai dreptate :D