Caut locuri faine de vizitat în Bucureşti – partea a II-a

La sfârşitul lunii martie ziceam că am găsit o listă cu 20 de locuri de vizitat în Bucureşti şi împrejurimi. Am fost atunci şi-am vizitat 4 dintre ele: Casa Miţa Biciclista, Palatul CEC, Cimitirul Bellu şi Castelul Ţepeş. Am scris aici cum mi s-au părut.

Ieri am hotărât să mai bifez câte ceva, aşa că am luat, pe rând: copacul care a înghiţit un gard, cea mai veche casă din Bucureşti, Strada Xenofon (care cuprinde cele mai frumoase trepte din Bucureşti), Universitatea Naţională de Apărare Carol I (nu era pe listă, dar ştiam că-i un peisaj fain de sus) şi, în cele din urmă, Insula de pe Lacul Morii.

Oţetarul care a înghiţit un gard se află pe Strada Dionisie Lupu numărul 52 (undeva pe lângă Romană). Nu e cine ştie ce atracţie turistică, dar e interesant faptul că un copac s-a luptat atât de tare cu un gard până când s-a hotărât să-l înghită. Am mers să-l văd doar pentru că era aproape şi puteam foarte uşor trece pe-acolo. L-am şi pozat puţin.

Cea mai veche casă din Bucureşti (sau Muzeul Theodor Pallady) se află pe Strada Spătarului, nr. 22 (aproape de Universitate). Era deschis la muzeu, aşa că am şi intrat. Din păcate, n-am avut voie să fac poze în interior, dar am văzut nişte picturi şi nişte obiecte de mobilier foarte interesante. Nu ştiam că există muzeul ăsta în Bucureşti şi mă bucur că am mers. Au o grădină îngrjită foarte bine şi cred că nu se supără nimeni dacă te duci după-amiaza acolo şi te aşezi pe o bancă să citeşti. E un loc tare relaxant.

cea mai veche casa din Bucuresti - muzeul theodor pallady

Strada Xenofon, una dintre cele mai frumoase străzi în trepte din Bucureşti (situată pe undeva pe lângă Parcul Carol). Anul trecut ieşea în evidenţă pentru simplul fapt că nişte scări au atât de multă personalitate încât poartă numele unei străzi. În schimb, între timp cineva s-a hotărât să le picteze şi au ajuns o adevărată atracţie turistică. Am stat jumătate de oră lângă ele încercând să le fac o poză fără să prind pe cineva în cadru, dar n-am avut nicio şansă. Zeci de oameni urcă şi coboară pe-acolo şi se opresc să-şi facă selfie-uri sau şedinţe foto cu telefonul. E bine, oricum, atât timp cât o păstrează curată.

Universitatea Naţională de Apărare Carol I, pe Șoseaua Panduri 68-72. De pe strada Xenofon voiam să mergem direct la Insula de pe Lacul Morii, dar mi-am dat seama că pe drum putem să ocolim puţin şi să trecem pe la Universitatea Naţională de Apărare Carol I. Până acum am mai fost de câteva ori acolo, dar noaptea, că se văd luminile Bucureştiului foarte frumos. Dar are şi ziua farmecul ei.

Insula de pe Lacul Morii (situată chiar lângă metroul din Crângaşi) a rămas neschimbată. Anul trecut, când alergam pe marginea lacului, mai treceam şi pe insulă, dar mi se părea atât de urâtă încăt plecam mereu spunând că n-o să mai calc acolo. A rămas la fel. Aceleaşi ruine, aceiaşi oameni veniţi la pescuit sau la bronzat şi aceleaşi bălării înalte de doi metri. Insula are un potenţial grozav, doar că nu stă nimeni să aibă grijă de ea. Totuşi, dacă priveşti spre lac şi dacă mai ai norocul să prinzi un apus acolo, e chiar faină.

Acestea fiind zise, dacă mai ştii vreun loc fain de vizitat în Bucureşti sau în împrejurimi, zi-mi într-un comentariu, că-mi place foarte tare să fiu turist aici. :D

11 Comments

  1. Șerban 25 august 2014
    • Cristian Florea 25 august 2014
  2. Raluca 25 august 2014
  3. Lospa 26 august 2014
    • Cristian Florea 26 august 2014
  4. Bianca Ceică 26 august 2014
    • Cristian Florea 26 august 2014
  5. Fulvia Olaru 31 august 2014
    • Cristian Florea 1 septembrie 2014
  6. excursii romania 12 septembrie 2014
  7. Adrian Enache 20 noiembrie 2014

Leave a Reply