Ce mi-a plăcut mie la Edo Sushi. În afară de mâncare

Am fost invitat zilele trecute la Edo Sushi, un restaurant japonez ascuns undeva pe Calea Victoriei. Au o mâncare delicioasă, iar partea foarte faină e că poţi vedea cum ţi se pregătesc preparatele, pentru că bucătăria e făcută sub forma unui bar, iar bucătarii fac totul în faţa ta. Preţurile sunt foarte ok, mai ales dacă îţi alegi un meniu sau îţi personalizezi tu unul, în loc să-ţi iei produsele separat.

Am avut ocazia să-l cunosc şi pe Dragoş, cel care se află în spatele businessului, iar energia cu care se implică în bunul mers al lucrurilor m-a cucerit. În plus, e pasionat de bere (ceea ce pentru mine contează enorm :D), de-aia în meniul de la Edo Sushi o să găseşti beri mai rare, dar foarte bune. Mi-a plăcut că am avut cu cine să discut despre bere şi că şi-a luat un kit cu ajutorul căruia îşi face bere la el acasă (lucru care e în plan să-l fac şi eu curând).

L-am rugat să-mi recomande ce să beau (după ce i-am spus cam ce beri îmi plac) şi mi-a dat o bere care se cheamă Citra. Nu mai băusem niciodată aşa ceva, dar a urcat instant în topul berilor pe care le-am gustat. Are o aromă foarte bună şi s-a îmbinat perfect cu sushiul.

Am ascultat şi poveşti despre sushi, Japonia şi cum a pornit ideea businessului. Mai mult, am învăţat (parţial, că încă nu mă pricep aşa bine) cum să mânuiesc beţişoarele japoneze şi cum se mănâncă sushiul. Bineînţeles, îl poţi mânca şi fără să ştii exact cum fac japonezii, dar altfel priveşti produsele când ştii şi puţină poveste, iar dacă ajungi acolo poţi cere să ţi se spună şi poveştile, că oamenii sunt deschişi spre aşa ceva. Mi s-a părut amuzant că Dragoş a fost corporatist înainte de a se apuca de asta. Se pare că viaţa de corporatist naşte idei bune de business. :))

Gata, n-o mai lungesc. Am să las mai jos nişte poze, ca să vezi cam ce poţi încerca dacă ajungi acolo. Dacă nu ajungi, să ştii că acceptă şi comenzi, iar costurile de livrare sunt o nimica toată.

P.S.: Am înţeles că au şi un ceai foarte bun. Nu l-am încercat, că ceaiul amestecat cu bere nu-i cea mai bună combinaţie, dar dacă ajungi pe-acolo, să-mi zici şi mie cum e. :D

Lasă un comentariu

6 comentarii

 • Ciprian Lospa 23 Noi 2014, ora 02:02

  Cat te-ai chinuit sa mananci cu betisoarele alea? :))
  Dar a meritat. Angajatii erau japonezi?

  • Cristian Florea 25 Noi 2014, ora 07:24

   Nu m-am chinuit chiar foarte tare. :)) Mi s-a explicat cum se folosesc, iar apoi am încercat până mi-a ieşit cât de cât. Oricum, au şi beţişoare pentru începători, care-s foarte interesante. Numai că eu m-am chinuit să învăţ să le folosesc pe alea normale, nu pentru începători. :))

 • Mimi 24 Noi 2014, ora 16:47

  Toate pozele de pe blogul tau sunt super profi si bine alese! Misto!

  • Cristian Florea 25 Noi 2014, ora 07:19

   În afară de ultima, sunt poze trimise de cei de la Edo Sushi. :D Ei ar trebui felicitaţi.

 • Cristian 25 Noi 2014, ora 18:07

  Arata foarte bine. Si in zona mea este un local chinezesc, gasesc multe feluri de sushi si mancaruri traditionale chinezesti, sunt dementiale. Localul nu arata prea bine, e simplu, nu prea s-a investit. As merge la edo sushi, pentru ca arata foarte bine si pentru mancare.

  • Cristian Florea 27 Noi 2014, ora 08:31

   Eu îţi recomand să mergi şi să-ţi faci singur o părere, dincolo de poze. Apoi să ne zici cum ţi s-a părut. :D