Ce mi-a plăcut mie la Edo Sushi. În afară de mâncare

Am fost invitat zilele trecute la Edo Sushi, un restaurant japonez ascuns undeva pe Calea Victoriei. Au o mâncare delicioasă, iar partea foarte faină e că poţi vedea cum ţi se pregătesc preparatele, pentru că bucătăria e făcută sub forma unui bar, iar bucătarii fac totul în faţa ta. Preţurile sunt foarte ok, mai ales dacă îţi alegi un meniu sau îţi personalizezi tu unul, în loc să-ţi iei produsele separat.

Am avut ocazia să-l cunosc şi pe Dragoş, cel care se află în spatele businessului, iar energia cu care se implică în bunul mers al lucrurilor m-a cucerit. În plus, e pasionat de bere (ceea ce pentru mine contează enorm :D), de-aia în meniul de la Edo Sushi o să găseşti beri mai rare, dar foarte bune. Mi-a plăcut că am avut cu cine să discut despre bere şi că şi-a luat un kit cu ajutorul căruia îşi face bere la el acasă (lucru care e în plan să-l fac şi eu curând).

L-am rugat să-mi recomande ce să beau (după ce i-am spus cam ce beri îmi plac) şi mi-a dat o bere care se cheamă Citra. Nu mai băusem niciodată aşa ceva, dar a urcat instant în topul berilor pe care le-am gustat. Are o aromă foarte bună şi s-a îmbinat perfect cu sushiul.

Am ascultat şi poveşti despre sushi, Japonia şi cum a pornit ideea businessului. Mai mult, am învăţat (parţial, că încă nu mă pricep aşa bine) cum să mânuiesc beţişoarele japoneze şi cum se mănâncă sushiul. Bineînţeles, îl poţi mânca şi fără să ştii exact cum fac japonezii, dar altfel priveşti produsele când ştii şi puţină poveste, iar dacă ajungi acolo poţi cere să ţi se spună şi poveştile, că oamenii sunt deschişi spre aşa ceva. Mi s-a părut amuzant că Dragoş a fost corporatist înainte de a se apuca de asta. Se pare că viaţa de corporatist naşte idei bune de business. :))

Gata, n-o mai lungesc. Am să las mai jos nişte poze, ca să vezi cam ce poţi încerca dacă ajungi acolo. Dacă nu ajungi, să ştii că acceptă şi comenzi, iar costurile de livrare sunt o nimica toată.

 

P.S.: Am înţeles că au şi un ceai foarte bun. Nu l-am încercat, că ceaiul amestecat cu bere nu-i cea mai bună combinaţie, dar dacă ajungi pe-acolo, să-mi zici şi mie cum e. :D

6 Comments

  1. Ciprian Lospa 23 noiembrie 2014
    • Cristian Florea 25 noiembrie 2014
  2. Mimi 24 noiembrie 2014
    • Cristian Florea 25 noiembrie 2014
  3. Cristian 25 noiembrie 2014
    • Cristian Florea 27 noiembrie 2014

Leave a Reply