Cât de credibile sunt informaţiile de pe reţelele de socializare?
Despre repetiţia în publicitate şi noua campanie Skol
Te-ai uitat vreodată la un maraton? Nu e neapărată nevoie să-l fi văzut cu ochii tăi. E ok şi la televizor, doar că dacă l-ai văzut live probabil o să înţelegi mai bine ce spun aici.
La maraton aleargă tot felul de oameni, de la copii de 15 ani până la bătrâni de peste 60 de ani (cel mai bătrân alergător la maraton din lume are 101 ani, apropo) şi de la atleţi profesionişti, cu costume mulate care le vin întotdeauna bine până la oameni de rând, care aleargă doar pentru distracţie, fără să urmărească vreun podium. La maraton se strânge orice fel de om, fie că e plin de muşchi şi antrenat peste măsură, fie că îl dă de gol o burtă.
Ştiai şi tu, dacă te-ai uitat la vreun maraton, despre toate aceste detalii. Propun să ne oprim asupra oamenilor care nu par deloc în formă şi care iau startul la o cursă atât de lungă.
Oamenii ăia, din punctul meu de vedere, ar merita un premiu numai pentru curajul de a participa. Ei sunt cei de la care poţi învăţa cum să-ţi învingi frica. Şi cum să te pregăteşti psihic pentru un efort enorm. Ei nu refuză ideea de maraton pentru că nu se simt pregătiţi, ci participă tocmai din acest motiv. Vor să se depăşească pe ei.
Înţeleg că nu au nimic de pierdut dacă participă şi merg acolo ca să iasă din zona de confort şi să-şi depăşească limitele. Fie că termină cursa sau nu, ştiu că au încercat şi au dat tot ce-au avut mai bun.
Ar trebui să invăţăm şi noi ceva de-aici. Ar trebui să fim ca ei: să acceptăm provocările doar pentru că ne testează limitele. N-avem nimic de pierdut, ba dimpotrivă: câştigăm câteva puncte în ceea ce priveşte încrederea şi stima de sine. A, şi după o provocare de genul ăsta suntem mai motivaţi şi în activităţile noastre zilnice.
Îţi propun să te uiţi la un maraton şi să te laşi inspirat de acei oameni mai puţin antrenaţi. Ei sunt cei care ne dau nişte adevărate lecţii de viaţă dacă îi privim din unghiul care trebuie.
2 Comments
E o vorba mare: important e sa participi. Asa si cu concursurile de acest gen, important e sa participi, chit ca nu poti obtine niciodata un rezultat notabil. Eu obisnuiesc sa mai ies la diverse activitati in aer liber, de cele mai multe ori chiar neavand cunostinte temeinice. Atata timp cat atmosfera e una placuta, chiar nu vad partile negative.
Şi poţi învăţa câte ceva din fiecare activitate nouă fie că o faci la un nivel înalt, fie că nu. Felicitări pentru că decizi să faci lucruri noi cu fiecare ocazie!