
După 3 luni de la instalarea Facebook Comments pe blog
Mesaj pentru tineri
Am scris aici câteva motive pentru care vreau eu să particip la Social Media Summer Camp în vara asta. Dacă observaţi, am încheiat cu un gând care zice că dacă aş participa, aş putea înşirui 100 de motive pentru care un blogger ar merita să meargă la aşa ceva. Până particip eu, m-am gândit să-i întreb pe alţii care au învăţat fenomenul de „a gândi BIZ” de ce cred ei că un blogger (eu, de pildă, dar nu neapărat), ar merita să participe la Social Media Summer Camp.
Iată ce răspunsuri am strâns, într-o ordine aleatoare:
Oltea Zambori: Intotdeauna am zis ca un blogger din provincie trebuie sa munceasca de 10 ori mai mult decat unul din Bucuresti. Asta pentru ca in orasele mai mici (sau orice alt oras in afara de capitala) companiile inca nu au o deschidere prea mare pentru online. Asta, desigur, daca un blogger doreste sa si castige ceva beneficii din blogul pe care scrie.
Sansa noastra e sa mergem la conferinte, cat mai multe. Sa ne intalnim cu oamenii, sa ne cunoasca si sa stie ca suntem intr-un colt de tara, dar ca se pot baza pe noi atunci cand trebuie. Iar SMS Camp e mai mult decat o sansa de a cunoaste oameni influenti din online, e sansa de a sta la o bere cu ei si cu reprezentanti ai companiilor, adica oamenii care iau decizii in ceea ce priveste promovarea online a produselor sau serviciilor pentru care presteaza.
E scump biletul? Eu nu vad asta, vad doar ca acea suma e o investitie pentru viitorul in online, daca se doreste unul. Ca asa e in orice business, intai investesti, apoi culegi roadele. Cu alte cuvinte, mergeti, fratilor, la SMS Camp. Daca nu o sa veniti de acolo mai destepti, macar o sa fiti cu cateva contacte in plus, care contacte isi vor arata utilitatea intr-un timp extrem de scurt.
Adrian Ciubotaru: Social Media Summer Camp este o şansă sigură către o stare de spirit, câteva idei, oameni din industria online şi posibilitatea de a dezvolta proiecte alături de companii, agenţii şi, de ce nu, colegi bloggeri.
Dan Dragomir: Summer Camp oferă bloggerilor din țară și celor care nu au interacționat foarte mult cu industria posibilitatea să se întâlnească cu o mare parte dintre cei care au reușit în domeniu. De la ei pot învăța multe subiecte interesante, legate atât de conținut și de prezentarea personală, dar și de monetizarea blogului.
Apoi Summer Camp oferă posibilitatea de a cunoaște oamenii din agențiile specializate, cei care gestionează campanii de promovare, cei care aleg practic bloggerii implicați în promovarea marilor branduri. Iar nu în ultimul rând, evenimentul Biz le oferă bloggerilor posibilitatea de a interacționa cu oameni din companii, să afle ce-și doresc aceștia de la social media și cum pot ineracționa mai bine cu aceste companii.
Victor Kapra: Social Media Summer Camp este un loc al discutiilor relaxate, amicale. Dispar barierele de comunicare intre bloggeri si oficiali ai unor companii, cu rezultatul ca fiecare „tabara” o intelege mai bine pe cealalta.
Pentru tinerii bloggeri, SMS Camp este un prilej foarte bun pentru a invata pe viu regulile succesului in Social Media.
Groparu: Scurt pe doi: este cea mai mare manifestatie nationala despre online, social media si bloggeri, vin unii dintre cei mai cititi bloggeri din Romania care sunt dispusi sa discute cu oricine subiecte legate de blogging la o bere, vin unii dintre cei mai buni manageri de marketing online din ţară si PR-isti valorosi de la care inveti chestii internautice, potolul e super (pe bune!), berea moca, iar Ionut Tecuceanu canta la chitara ca un zeu! Plus ca voi fi si eu pe acolo.
Marius Sescu: Aș putea să vă spun despre cum după ultimul social media camp am demarat colaborări cu agenții, am stabilit legături cu oameni din companii, am învățat lucruri utile pentru mine de la bloggerii prezenți acolo și mi-am modificat strategia de comunicare online pentru a fi mai eficient pe internet.
Aș putea să vă spun cum… [Citeşte mai departe]
Adrian Hădean: Bloggingul are marele avantaj că nu te leagă de glie și că, în același timp, nu te limitează geografic. Dacă te uiți puțin în jur, vei vedea că nu toți bloggerii cu succes merg la evenimente, unii abia dacă știu că ele se întâmplă (mă rog, știu dar nu le bagă în seamă). Deci scuza cu „toate evenimentele se întâmplă în București” e destul de jalnică.
Scrisul bun ori prost nu ține de eveniment ci de blogger, iar acesta poate să scrie bine ori prost din București, Vaslui sau Kiribati. Eu scriu din Cluj și încă n-am simțit lipsa Bucureștiului. Sigur că merg acolo des pentru că acolo se întâmplă multe dintre proiectele la care particip, dar participarea mea la ele e o urmare a activității mele de aici. Un blogger e cu atât mai relevant cu cât știe mai multe despre mediul în care lucrează/scrie și cu cât folosește mai bine cunoștințele pe care le deține. O întâlnire gen SMS Camp poate să-ți deschidă ochii spre o direcție ori alta, poate să te ajute să afli lucruri în primul rând despre tine și mai apoi despre „piscina” în care te scalzi. Deci da, du-te:).
Tudorel Bezea: Motivele pentru care recomand unui blogger sa participe la SMS Camp difera in functie de motivul pentru care acesta este blogger (pentru dezvoltare persoanala, pentru dezvoltare a comunitatii, pentru avantaje financiare, pentru taiat frunza la caini etc.) si mai putin de locatia orasului de resedinta al acestuia. La scurt timp dupa ce un blogger incepe sa gandeasca BIZ el va constientiza faptul ca adevarata valoare a blogosferei se masoara in offline si nu in online. Exact, in offline. Si SMS Camp este un exemplu in acest sens.
La SMS Camp poti sa participi ca blogger de km0 fara sa cunosti pe nimeni din cei prezenti, dar poti sa participi si ca blogger de provincie care stie sa aprecieze fiecare strangere de mana cu persoane pe a caror bloguri a poposit de mai multe ori in ultimul an. Nivelul tehnologic actual ne permite sa comunicam cum doar fanii SF isi imaginau in urma cu cativa ani, dar nimic nu se compara cu o strangere calduroasa de mana. O strangere intre prieteni. Intre prieteni care au participat impreuna la diferite campanii organizate in mediul online. Adevaratul metric al blogosferei este zambetul bloggerilor si al concetatenilor acestora. O campanie din mediul online, indiferent de valoarea bugetului alocat, ramane o simpla campanie de promovare daca nu reuseste sa ne aduca fericire in suflet. Numarul bloggerilor care urmaresc evolutia comunitatii este intr-o continua crestere. Ei scriu pe blogurile personale incercand sa schimbe mentalitati. Ei au aflat ce este demnitatea. Demnitate. O gasesti la SMS Camp.
Mi-as dori, Cristian, sa participi la SMS Camp din aceasta vara. O meriti din plin. Noi, cei din Blogosfera Vrancea o stim cel mai bine. Tu ne-ai adunat la aceeasi masa, ne-ai reprezentat pe la diferite evenimente nationale cu demnitate si ai reusit sa aplanezi rapid micile disensiuni care au mai aparut intre noi. Mi-as dori ca drumul tau spre carnetul de student in Bucuresti sa treaca pe la SMS Camp 2012.
Tudor St. Popa: Pot să spun că SMS Camp a fost o rampă de lansare pentru bloggerul din mine. Până atunci făceam multe proiecte, scriam şi mai mult, mă implicam în blogosfera locală, încercam chiar să formez o blogosferă în Sibiu dar toate acestea erau puţin cunoscute la Bucureşti, acolo unde se fac toate jocurile. Imediat după Social Media Snow Camp din decembrie anul trecut au început să vină şi agenţiile şi companiile la mine, nu doar eu să merg la ele. Am început să fiu invitat la tot felul de evenimente în ţară, nu doar să sper că pot ajunge să le văd şi eu. Am început să culeg oarecum roadele muncii mele în blogosferă din ultimii ani. La Social Media Camp cunoşti oameni importanţi din online şi, poate mai important, te vor cunoaşte şi ei pe tine.
Ar mai exista acum vreo îndoială că Social Media Summer Camp este unul dintre cele mai importante evenimente ale verii pentru oamenii din online?
P.S.: Le mulţumesc bloggerilor amintiţi mai sus pentru că şi-au răpit din timpul lor ca să-mi răspundă mie la mail şi, nu în ultimul rând, celor de la Blogal Initative pentru că sponsorizează un blogger la SMS Camp.
3 Comments
Bafta, Cristi. Abia astept sa simti direct de la SMS Camp spiritul BIZ.
Mulţumesc! Sper să-ţi transmit ceva mulţumiri şi de-acolo, direct de la SMS Camp.