Cea mai sigură metodă de backup pentru blogul tău

Ştiu că printre cititorii mei sunt şi oameni care găsesc utile sfaturile pe care le mai dau din când în când despre WordPress. Domeniul încă mă pasionează foarte mult, deşi articole de acest gen scriu din ce în ce mai rar. Astăzi am să vă povestesc despre un plugin care face backup blogului tău. Mi-a zis Vlad recent de el şi, deşi există multe plugin-uri de backup, eu l-am păstrat pe acesta, că prea tare îmi place.

Se numeşte BackWPup şi ştie să îţi facă un backup al bazei tale de date (adică locul unde se salveză toate articolele, comentariile şi setările blogului), dar ştie să păstreze undeva şi fişierele blogului tău (unde stau imaginile încărcate pe blog, tema blogului tău, plugin-urile instalate etc).

Înainte foloseam WordPress Database Backup, care ştia să-mi trimită o salvare a bazei de date pe email în fiecare zi. Din păcate, când baza mea de date a început să ocupe mai mult de 25 MB (acum are vreo 250MB), plugin-ul a început să salveze baza de date într-un folder de pe serverul meu, iar dacă printr-o minune s-ar fi stricat serverul şi s-ar fi pierdut fişierele (nu prea se întâmplă, dar cine ştie?), rămâneam şi fără fişiere şi fără bază de date.

Frumuseţea la acest BackWPup este că îmi salvează fişierele pe Dropbox, iar în cazul în care se strică ceva la serverul meu, lucrurile importante stau acolo şi mă aşteaptă. Dacă ai Dropbox-ul plin, poţi cere să ţi se facă backup şi pe Microsoft Azure sau SugarSync. Eu mi-am mutat tot ce aveam pe Dropbox în Google Drive ca să mai eliberez din spaţiu.

Deci ce-ţi oferă varianta gratuită a plugin-ului BackWPup?

– backup pentru baza de date;
– backup pentru foldere (poţi selecta ce foldere de pe server să ţi se salveze, nu te limitează doar la wp-content);
– WordPress XML Export » în cazul în care vrei să-ţi exporte setările blogului într-un fişier XML şi să ţi-l salveze undeva;
– verificarea şi optimizarea tabelelor bazei de date » asta te scapă de un plugin în plus sau de o muncă făcută manual.

backup

Dacă-l încerci, let me know. Chiar mi-ar plăcea să ştiu cât eşti de încântat de el.

P.S.: Dacă nu te descurci la vreo setare, poţi să întrebi într-un comentariu şi am să-ţi răspund cu cea mai mare plăcere.

11 Comments

 1. Adi 8 mai 2013
 2. Yamasha 9 mai 2013
 3. D-Petre 13 mai 2013
 4. Carmen 15 mai 2013
 5. albert manuel 25 octombrie 2014
  • Cristian Florea 26 octombrie 2014
 6. Tanase B. 13 mai 2015
  • Cristian Florea 13 mai 2015
 7. Luciana 15 martie 2017

Leave a Reply