Ceri mai mult decât oferi? Ce afacere e asta?

Te-ai văzut blogger. Ai Page Rank 2, între 80 şi 150 de vizitatori pe zi, şi ţi-ai dat tu seama peste noapte că banii din blogging nu se fac atât de greu.

Pentru şi mai multă promovare te-ai gândit să începi o serie de link exchange-uri cu tot felul de personalităţi ale blogosferei. Ca orice tip care se respectă, pui nişte condiţii stricte în legătură cu cei care aderă la una dintre poziţiile libere ale blogroll-ului tău.

Începi prin a cere PR 3 sau mai mare. Chiar nu contează că tu ai mai puţin decât el atât timp cât tu eşti tu, iar el e un simplu bloggăraş de duzină. Apoi, ceri minim 200 de vizitatori pe zi. Tu ai 150, dar îi spui tipului că a fost o zi proastă şi că deobicei ai 300. O să te creadă, pentru că tu eşti ditamai, iar el e aproape inexistent. Şi mai e şi prostuţ pe deasupra.

Îi spui că tu câştigi bani din blogging. Zici că bannerele de pe blogul tău sunt toate contra-cost. Primeşti pe ele zeci de euro, dar astea sunt detalii în care n-ar trebui să intraţi deocamdată. Încerci să-l faci să aibă impresia că tu eşti mult superior lui, iar un link la tine are o greutate de nu-şi poate închipui.

Vezi că refuză. Te zbaţi, te-nvârţi, înjuri, îi spui că nu ştie ce pierde, că oricum n-aveai nevoie de link-ul lui şi că va regreta asta toată viaţa. În mintea ta, îţi spui că i-ai făcut-o şi că tot el va veni la tine cândva. Eşti mai bun, chiar dacă statisticile arată mult mai prost în comparaţie cu ale lui. El e doar un spammer mai bun decât tine. Sau probabil el are blogul de mai mult timp. Sau, cine ştie, are mai mulţi ani în spate, deci scrie de la un alt nivel, mai matur.

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • Stefan Oancea 31 Ian 2010, ora 00:15

  si nu-mi zi ca te-ai aflat in asemenea situatii .. :)) sfat, cum sa scapi de toti astia care-ti cer link exchange: nu mai scrie pe blog. lasa-te de blogging si nu o sa te mai caute nimic :)) am verificat si merge :D
  .-= Ultimul articol al lui Stefan Oancea – Eu n-am nevoie de background personalizat =-.

  • Grim_Cris 31 Ian 2010, ora 09:06

   @Stefan Oancea, prefer sa refuz 1000 de cereri de link exchange decat sa nu mai scriu pe blog :))

 • A.Dragos 31 Ian 2010, ora 01:04

  Asta e tendinta multora, sa ceara mai mult decat ofera, pentru a iesi ei pe + si nu restul.
  .-= Ultimul articol al lui A.Dragos – Handball : HC Odorhei – HCM Constanţa (27-31) =-.

 • Tavi 31 Ian 2010, ora 02:00

  Perfecta dreptate.Toti cerem mai mult decat oferim,asta e natura omului,asta e constructia lui,asa gandim toti.Aicea nu e vorba doar despre o persoana,doua,trei e vorba de toti.Chiar daca nu o recunoastem intr-un fel sau altul toti ne-am comportat exact ca si in exemplul dat de grim.Poate unii nu au avut comportamentul asta in bloggin pentru ca s-au abtinut,insa asa nu e o scuza,pentru ca in viata de zi cu zi toti cerem mai mult decat vrem sa oferim.

 • Dexter 31 Ian 2010, ora 10:20

  :))) eu nu prea fac link exchage… adica nu fac deloc:))
  adaug pe cineva in blogroll daca cred ca merita
  .-= Ultimul articol al lui Dexter – Creaza site-ul tau stil twitter folosind WordPress =-.

 • Florin M. 31 Ian 2010, ora 10:35

  Eu nu fac link exchange si cand sunt intrebat raspund cu un patrunzator NU !
  .-= Ultimul articol al lui Florin M. – Xp sau Seven !? =-.

  • Ioana 31 Ian 2010, ora 10:51

   @Florin M.,
   asa si eu. suntem niste duri ai blogosferei
   .-= Ultimul articol al lui Ioana – Împreună-Anna Gavalda =-.

 • Crok 31 Ian 2010, ora 13:11

  Si eu cu ceva timp in urma aveam un blogroll mai mare ca Blogatu’ :)) dar am renuntat usor si cred ca va ramane doar sectiunea „Citesc constant” . realizez ca nu are rost sa ii tin daca tot nu ii citesc (excludem categoria mentionata mai sus)
  .-= Ultimul articol al lui Crok – Scurte de Duminica #49 =-.

 • GameRap 31 Ian 2010, ora 12:57

  :)) Foarte adevarat
  .-= Ultimul articol al lui GameRap – Top 2010 WordPress Theme Premium Free =-.

 • i4ever 31 Ian 2010, ora 17:20

  Nu a fost corect. Trebuia sa ceara mai mult. E prefer sa adaug pe multi pe o pagina separata daca nu ii citesc des. refuz sa refuz, dar crede ca incep sa refuz
  .-= Ultimul articol al lui i4ever – Doua lepse =-.

 • glAndrEi 31 Ian 2010, ora 22:10

  cât de adevărat :))
  .-= Ultimul articol al lui glAndrEi – Pe bune? =-.

 • Claudiu 1 Feb 2010, ora 00:28

  Eu odata am facut link exchange pentru ca am citit cateva tutoriale unde iti spunea sa ai minim 10-15 linkuri pentru o promovare mai buna.

  Acum cand ma contacteaza cineva de un parteneriat nici nu bag de seama, uitate la pagina de contact sa vezi minim 50 de persoane care au cerut banner si link exchange carora nici nu le-am raspuns.PENTRU CA IMI E LENE :D
  .-= Ultimul articol al lui Claudiu – Sunt si pe twitter, frate! =-.

 • RiviOnze 1 Feb 2010, ora 00:53

  eu sunt la inceput, nu am inca un blogroll completat dar cu siguranta vor fi numai bloguri care merita, de aceea este inca necompletat. frumos articol +1
  .-= Ultimul articol al lui RiviOnze – Pronostic Arsenal – Manchester United =-.

 • George 1 Feb 2010, ora 02:39

  cam enervant in general faza cu link exchange, mai ales daca sunt persoane cu care nu ai nicio treaba si bloguri umplute cu clipuri de pe youtube. plus ca multi vor sa scoata bani inainte sa aiba practic un blog in adevaratul sens al cuvantului.
  .-= Ultimul articol al lui George – WP Auto-Blogroll Checker =-.

 • Ginake 3 Feb 2010, ora 19:13

  „…Împuşcă-te !”
  Ăsta era răspunsul la seria de întrebări din articolul tău :))
  .-= Ultimul articol al lui Ginake – E foame de bani băieţi… =-.

 • Man vs Woman 3 Feb 2010, ora 23:46

  hmm,inca n-am incercat sa fac asa ceva:)…sunt un blogger micut,ce e drept nu scriu decat de 3 luni.Incerc sa nu fac asta pentru bani ci din amuzament si curiozitatea de a afla cum gandesc si cum vad lururile din perspectiva lor:)
  .-= Ultimul articol al lui Man vs Woman – Miscarea impotriva berii de femeie! =-.