Folk în licee, un proiect grozav de educare a elevilor prin muzică
La ce ți-ar putea fi util un eBook Reader
Eu cumpăr cu cardul. Mereu. Sau de fiecare dată când locul din care cumpăr o permite. Motivul e simplu: nu-mi place să stau și să aștept rest, nu-mi place să mi se spună „n-ai mai mărunt?” și nici nu vreau să umblu cu prea mulți bani la mine. Așa că țin în portofel maxim 100 de lei, iar toate cumpărăturile le fac cu cardul.
Problema e că de multe ori nu-mi dau seama pe ce se duc banii, pentru că nu păstrez niciodată bonurile, iar în extrasul de cont scrie numele firmei către care am virat banii, nu numele localului sau magazinului din care cumpăr. Adică pe extras îmi poate apărea Nea Ionică SRL în dreptul sumei cheltuite la restaurantul la care am mâncat aseară, deși restaurantul are afișat un cu totul alt nume, fără Nea și fără Ionică. Așa că extrasul de cont e reprezentat întotdeauna de o listă lungă de nume de care nu am auzit, deci mi-e aproape imposibil să-mi dau seama pe ce cheltuiesc prea mult.
Într-o zi mi-am instalat o aplicație de management a cheltuielilor și îmi treceam în fiecare zi cheltuielile pe care le făceam. Adică imediat după ce cumpăram ceva, deschideam aplicația și notam acolo. A fost interesant pentru două săptămâni, că apoi am uitat de câteva ori să notez și, asemeni unui student care își promite că de luni se apucă de învățat, mi-am zis și eu că mă reapuc să notez la începutul lunii următoare, ca să fie socoteala cum trebuie. Am renunțat, bineînțeles.
Dar cum ar fi ca aplicația de Mobile Banking să-ți împartă cheltuielile pe categorii? Cum ar fi să-ți spună că luna asta ai dat 500 de lei pe haine și ai cheltuit 200 de lei la restaurant? Ar fi util, nu? Te-ar ajuta să cheltuiești mai puțin și să pui mai ușor bani deoparte pentru următoarea excursie.
Ei bine, noua aplicație de Mobile Banking de la UniCredit face și asta: te ajută să împarți cheltuielile în categorii și să ai un control mai bun asupra direcțiilor în care se duc banii tăi, ceea ce mi se pare foarte tare.
Pe lângă această opțiune, aplicația mai vine cu niște caracteristici interesante:
- posibilitatea de a-ți bloca și debloca cardul direct din aplicație, fără să fie nevoie să apelezi la un call-center;
- posibilitatea de a plăti utilitățile cu câteva swipe-uri;
- opțiunea de a te loga folosind amprenta (foarte utilă, că nu mai trebuie să mai reții o parolă în plus);
- posibilitatea de a seta obiective financiare, ca să fii sigur că reușești să strângi banii ăia pentru următoarea excursie;
Încă un lucru fain, care ține de securitate și care mi-a plăcut: aplicația o să funcționeze doar pe smartphone-ul de pe care ai făcut setarea inițială. Deci datele tale de logare pot fi folosite doar pe telefonul tău. Despre cum să activezi și să descarci aplicația, poți afla mai multe în clipul de mai jos.
Mai mult, cei de la UniCredit au făcut un playlist pe YouTube cu 10 tutoriale despre cum să folosești aplicația. Mi se pare util și îl poți urmări aici.
Iar dacă îți faci GeniusCont, ai niște avantaje în plus, cum ar fi:
- Dobândă avantajoasă: Poți deschide digital un depozit la care beneficiezi de 0.15 puncte procentuale în plus la dobândă;
- Happy Hour Exchange: Poți face schimb valutar la cursul publicat de BNR, în fiecare zi lucrătoare, între 13:15 și 14:15;
- Bani înapoi: La fiecare 3 facturi plătite prin intermediul aplicației, primești înapoi 3 lei. În plus, ai și zero cost de transfer pentru tranzacțiile pe care le faci prin Mobile Banking;