
Cum pot oamenii cu deficiențe de auz să ceară ajutorul în caz de urgență
![Statistici Social Media în România [infografic – iunie 2017] 5 | Cristian Florea statistici social media in romania](https://cristianflorea.ro/wp-content/uploads/2016/10/statistici-social-media-in-romania-cover.jpg)
Statistici Social Media în România [infografic – iunie 2017]
Știi cum au fost inventate chipsurile? Povestea începe în 1853, când un bucătar pe nume George Crum a primit o plângere din partea unui client care susținea că face cartofii prăjiți mult prea groși. George s-a ambiționat și a făcut niște cartofi prăjiți atât de subțiri încât au devenit un produs nou.
De atunci, chipsurile au evoluat foarte mult. Avem zeci de arome dintre care putem alege și o mulțime de contexte în care le putem consuma, de la punga de chipsuri pe care o mănânci la o bere, până la bolul de chipsuri pe care îl consumi într-o repriză a unui meci sau când chemi prietenii la tine.
Dacă tot consumăm atât de multe chipsuri, în atât de multe variante, a venit momentul să vedem și cum se fac acestea. Așa că joi, pe 27 iulie, o să merg alături de o gașcă de bloggeri la o fermă parteneră Lay’s, iar de-acolo o să urmărim ceea ce eu numesc drumul chipsului. :)) Adică plecăm o dată cu cartofii de la fermă și mergem împreună la fabrica Lay’s de la Popești-Leordeni. Acolo vedem cum sunt prelucați cartofii și cum ajung în pungile pe care ulterior le găsim pe raft.
Dacă tot merg până acolo, m-am gândit că ar fi o ocazie bună să răspund întrebărilor legate de acest subiect. Așa că până mâine, 26 iulie, ora 23:59, te rog să-mi spui ce vrei tu să afli în legătură cu drumul chipsului (poate fi orice, de la cum se culeg cartofii până la cum sunt prelucrați ca să fie așa de buni sau cum se stabilesc rețetele înainte să apară pe piață). Eu voi încerca să găsesc răspunsul de la fața locului și să ți-l spun într-un articol ulterior. :D Iar ca să nu muncești degeaba, află că împreună cu Lay’s am pregătit 3 premii-surpriză pentru cei care lasă comentarii. Voi alege și voi premia cele mai interesante curiozități.
Update: Aici e articolul cu răspunsurile la întrebările voastre. Iar cei 3 câștigători sunt: Diana Solomon, Raluca Mihaela Vilceanu și Corina.
9 Comments
Eu sunt fan chipsuri, așa că nu o să mă pot abține să nu întreb:
– Câți cartofi intră într-o pungă de chipsuri (să zicem de 65 de grame)?
– Cum anume întrețin solul pentru a fi siguri că au producția necesară de cartofi într-un an? (sisteme de irigații, îngrășământ etc)
– Ce criterii trebuie să îndeplinească un cartof pentru a deveni chips? Cine se ocupă de asta?
– La ce interval de timp aleg să vină cu o rețetă nouă pe piață și în funcție de ce criterii se aleg combinațiile?
– Ce sortiment implică mai mult timp sau mecanisme mai complexe?
– În cât timp este gata ambalată o pungă de chipsuri? (din momentul în care cartofii sunt aduși în fabrică până când ajung gata de comercializat)
:D
Wow, mulțumesc! :D
np! sunt curioasă și de răspunsuri acum ^_^
Vin și răspunsurile cât de curând. :D
Cine a inventat chips-urile!? (inspiratie ,,Cine-a pus cârciuma-n drum?”) :D
Care este productia anuala? In ce luna sunt cele mai mari vanzari!? Dar cele mai mici!?
De ce se spune ca chipsurile sunt cei mai mari dusmani ai sanatatii!?
Și mai cred că noi vorbim nu despre nişte felii oarecare de cartofi prăjite în ulei, ci despre un produs proiectat cu mare grijă pentru a crea dependenţă- așa-i!? :D Vorbesc din proprie experienta! :D
La prima întrebare am răspuns la începutul articolului. :D La celelate întreb și revin.
Cum se decid ce arome noi să introducă?
Se mănâncă Baked Chips în RO?
Curiozitatea mea e cum ii curbeaza fara sa-i rupa :)
De ce pungă mică de cipsuri lays are gust mai bun decât pungă mare ?