O să merg să văd cum se fac chipsurile Lay’s. Ai vreo curiozitate?

Știi cum au fost inventate chipsurile? Povestea începe în 1853, când un bucătar pe nume George Crum a primit o plângere din partea unui client care susținea că face cartofii prăjiți mult prea groși. George s-a ambiționat și a făcut niște cartofi prăjiți atât de subțiri încât au devenit un produs nou.

De atunci, chipsurile au evoluat foarte mult. Avem zeci de arome dintre care putem alege și o mulțime de contexte în care le putem consuma, de la punga de chipsuri pe care o mănânci la o bere, până la bolul de chipsuri pe care îl consumi într-o repriză a unui meci sau când chemi prietenii la tine.

Dacă tot consumăm atât de multe chipsuri, în atât de multe variante, a venit momentul să vedem și cum se fac acestea. Așa că joi, pe 27 iulie, o să merg alături de o gașcă de bloggeri la o fermă parteneră Lay’s, iar de-acolo o să urmărim ceea ce eu numesc drumul chipsului. :)) Adică plecăm o dată cu cartofii de la fermă și mergem împreună la fabrica Lay’s de la Popești-Leordeni. Acolo vedem cum sunt prelucați cartofii și cum ajung în pungile pe care ulterior le găsim pe raft.

Dacă tot merg până acolo, m-am gândit că ar fi o ocazie bună să răspund întrebărilor legate de acest subiect. Așa că până mâine, 26 iulie, ora 23:59, te rog să-mi spui ce vrei tu să afli în legătură cu drumul chipsului (poate fi orice, de la cum se culeg cartofii până la cum sunt prelucrați ca să fie așa de buni sau cum se stabilesc rețetele înainte să apară pe piață). Eu voi încerca să găsesc răspunsul de la fața locului și să ți-l spun într-un articol ulterior. :D Iar ca să nu muncești degeaba, află că împreună cu Lay’s am pregătit 3 premii-surpriză pentru cei care lasă comentarii. Voi alege și voi premia cele mai interesante curiozități.

chipsurile lays

Update: Aici e articolul cu răspunsurile la întrebările voastre. Iar cei 3 câștigători sunt: Diana Solomon, Raluca Mihaela Vilceanu și Corina.

Tags:

8 Comments

 1. Diana Solomon 25 iulie 2017
  • Cristian Florea 25 iulie 2017
   • Diana 10 august 2017
   • Cristian Florea 10 august 2017
 2. Corina 26 iulie 2017
  • Cristian Florea 26 iulie 2017
 3. Gabriela 26 iulie 2017
 4. Elena 26 iulie 2017

Leave a Reply