Citeşti un articol, apoi trimiţi link-ul pe Twitter. De ce?

Bine, recunosc, tilul e cam aiurea. Trebuia să sune altfel, dar mă gândeam că iese prea lung.

Care ar fi criteriile care te determină să trimiţi un link pe Twitter?

După calculele mele, ar fi 6 motive mari şi late, pe care vreau să le discut mai jos. Apoi voi va trebui să alegeţi ce vi se potriveşte. Dacă aveţi şi alte motive, vă rog se le aduceţi în discuţie.

1. Link-ul duce spre blogul tău

Degeaba ai cont de Twitter dacă nu-ţi promovezi articolele. Cred că nu există persoană care să nu fi trimis măcar o dată un link spre un articol de-al său, nu? Cred că la primul punct se încadrează toţi. Dacă nu, ridicaţi mânuţa.

2. Ai avut ceva de învăţat din articolul respectiv

Bineînţeles, nu e vorba numai de tutoriale. Poţi învăţa ceva şi dintr-un articol în care un tip povesteşte ce-a făcut aseară. Poţi învăţa ceva şi dintr-un articol cu bancuri (mai greu, dar poţi). Poţi învăţa ceva nou dintr-o grămadă de tipuri de articole. Mulţi trimit link-ul pe Twitter, alţii îl păstrează numai pentru ei.

3. Ideea articolului ţi se pare genială

Cu alte cuvinte, îţi place cum e redactat ceea ce tocmai ai citit. Fie că înveţi ceva sau nu, că te ajută cu ceva sau nu, contează doar că ţi-a atras atenţia şi ţi-a plăcut. Trimiţi pe Twitter, sau păstrezi pentru tine?

4. Îţi place omul (bloggerul)

Cazuri destul de rare, dar care pot fi întâlnite. Îţi place de un anumit blogger şi-l admiri enorm. Atât de mult încât, fie că scrie un articol bun sau nu, trimiţi link-ul pe Twitter. Te încadrezi?

5. E o chestie prin care-ai trecut tu, dar despre care n-ai avut timp să scrii

Se întâmplă destul de des, mai ales când vine vorba de articole gen „Cum să…”, sau tot felul de păţanii. Ţi se pare cunoscut peisajul, dar nu ai avut tu timp (sau inspiraţie) să-l descrii. Tu deja ai trecut peste treaba asta, dar vrei să araţi şi altora despre ce e vorba, în caz că se lovesc de problemă.

6. Nu-ţi trebuie, dar poate fi folositor altora

Are puţin legătură cu punctul 5. Citeşti o informaţie care pe tine nu te avantajează cu nimic, dar trimiţi, poate ajută pe altcineva. Cum m-am trezit eu astăzi să scriu că nu-ştiu-cine oferă hosting gratis, înainte să citesc exact despre ce e vorba. Bineînţeles, nu oferea pic de găzduire gratis, dar m-am pomenit cu câteva RT-uri aşa … ca să ajutăm şi pe alţii.

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • klubbingman 24 Mai 2010, ora 20:50

  io nu am blog da’ atunci cand dau peste un articol interesant nu ezit sa-l postez pe twitter. postez linkuri care duc la chestii haioase, interesante (aici cred ca mai dau chix), imagini\video horror (sunt mare fan) si muzica, desigur.

 • colaholicu 24 Mai 2010, ora 20:55

  ar mai fi si pupatu’ in fund pe care multi il practica. dai RT sau publici articolu’ pe twitter, doar doar te-o baga ala in seama si intra pe blogu’ tau..

 • A.Dragos 24 Mai 2010, ora 22:14

  Punctul cu „Imi place omul” nu prea merge, sau cel putin nu ar trebui sa mearga pentur ca se intampla des ca si cei pe care ii stimezi sa aiba si articole proaste.

 • Tudor 25 Mai 2010, ora 07:16

  Un motiv ar fi spiritul de turma. Daca unii spun ca asa e la moda, hai sa fac si eu. Din pacate, cei mai multi pun link in speranta ca cineva va da click pe el si raman dezamagiti cand se uita pe primele rapoarte de trafic

  • Florea Cristian 25 Mai 2010, ora 07:27

   eu mai pun link pentru a ma promova. şi, ca să fiu sincer, nu rămân dezamăgit de rapoarte. twitter.com încă este primul meu referer. în plus, cei care folosesc aplicaţii pentru desktop (gen tweetdeck, seesmic, etc.) şi dau click pe link-urile mele apar pe contorizatorul de trafic drept „direct”, ca şi cum ar scrie adresa mea în browser. deşi vin de pe twitter, nimeni nu-i contorizează aşa cum ne-am dori.

 • Marius Moga 25 Mai 2010, ora 13:53

  Mie imi place bloggerul Grim (si cred ca omul Grim e la fel de fain), dar tot timpul iti citesc articolele inainte de a da un RT, de exemplu :)

  • Florea Cristian 25 Mai 2010, ora 14:16

   da, dar nu toate articolele merita RT, asta-i sigur. ca mai am si eu zile mai proaste

   • Marius Moga 25 Mai 2010, ora 17:55

    Da, tocmai din asta trebuie citite articolele, oricata incredere ai avea intr-un anumit blogger.

 • Malina 25 Mai 2010, ora 17:02

  Da, cam astea sunt motivele :), in special ultimul :))…

 • Serginho 25 Mai 2010, ora 21:07

  1, 2, 3 si 5… cam astea ar fi criterile iar pe twitter dau numai articolele mele… :-s

 • rivi 26 Mai 2010, ora 17:08

  merg toate pentru unii. chiar si 4, putin adaptat. un link sau RT de dragul de a te baga in seama. trist

 • Alexander 6 Iul 2010, ora 17:20

  exclusiv pentru motivul 3 si nici atunci…de lene, si pentru ca nu imi place twitterul