Cine mi-a dat prima pasă norocoasă
Statistici Social Media în România [infografic – iulie 2019]
Raiffeisen Bank a lansat un concept foarte interesant numit #unboxtomorrow, sub umbrela căruia fac „unboxing” noilor produse și servicii pe care le-au pregătit pentru clienții băncii.
În acest an au pregătit mai multe astfel de unboxing-uri, dar în acest articol vreau să-ți povestesc despre unul care mi se pare interesant prin prisma faptului că e un subiect pe care-l urmăresc și-l documentez deja pe blog de ceva timp: plata la supermarket doar cu ajutorul telefonului mobil.
Dorința mea de a găsi metode de a plăti doar cu telefonul și de le povesti și altora despre cum se face a plecat de la faptul că mi se pare mult mai simplu și mai la îndemână să plătesc fără cash. de vreo 4 – 5 ani încoace reușesc să fac 99% dintre tranzacții fără bani fizici. Îmi place să fie așa, mi se pare mai rapid, și cu cât ușurez și mai mult procesul de plată (folosind doar smartphone-ul spre exemplu), cu atât mai bine.
Ei bine, vestea bună e că începând de săptămâna trecută clienții Raiffeisen Bank pot plăti folosind telefonul mobil cu Android la orice POS care acceptă plăți contactless.
Tot ce trebuie să faci pentru a activa aceste plăți e să descarci aplicația RaiPay (pe care poți s-o consideri un fel de portofel electronic, pe care-l ai mereu cu tine) și să introduci în ea cardurile Raiffeisen Bank.
Aplicația va folosi funcția NFC a smartphone-ului atât pentru a se conecta la carduri, cât și pentru a face plățile. Iar pașii de setup sunt foarte simpli. Te invit să-urmărești în clipul de Unboxing de mai jos pentru a vedea cât de simplu e:
Câteva lucruri pe care cred că ar fi bine să le mai știi:
- poți introduce câte carduri de la Raiffeisen vrei tu în aplicație. Inclusiv cardurile de credit. Mai mult, poți cumpăra în rate folosind doar aplicația, iar asta mi se pare foarte tare;
- la setup-ul aplicației ți se va cere să setezi o parolă. Vei avea nevoie de acea parolă din când în când din motive de securitate.
- pentru cumpărături la care bonul e mai mic de 100 de lei e de-ajuns să aprinzi ecranul telefonului și să-l apropii de POS, iar pentru plăți peste 100 de lei va trebui să și deblochezi telefonul (cu amprentă sau cu codul de deblocare al smartphone-ului);
- când setezi aplicația, o să ți se ceară acces la „apeluri telefonice”. Nu-ți face griji, e doar o măsură de securitate: aplicația se va lega de cartela ta SIM din motive de siguranță. Dacă SIM-ul va fi schimbat, aplicația va trebui configurată din nou;
- aplicația este gratuită, serviciul RaiPay la fel. Nu e nevoe de o activare la ghișeu pentru acest serviciu, ci e de-ajuns să descarci aplicația și s-o configurezi;
- valoarea maximă a unei plăți cu telefonul e de 2000 de lei / tranzacție;
- poți plăti și dacă telefonul tău nu e conectat la internet, în limita a 10 tranzacții. Deci după 10 tranzacții, trebuie să te conectezi la internet ca să mai poți plăti folosind telefonul.
Dacă ești client Raiffeisen, sper că ți-a fost util acest articol și că vei putea plăti mai ușor cumpărăturile de-acum încolo. Iar dacă îți place și ție ideea de Unboxing de la Raiffeisen, te invit să urmărești pe contul lor de YouTube și alte unboxinguri: al serviciilor Smart Mobile sau Raiffeisen Online.
4 Comments
Viitorul, dacă mă întrebi pe mine, nu mai e o aplicație… să-mi instalez o mie de aplicații pe telefon. Nu. E intagrarea cu SIRI și cum s-o mai numi asitentul de la Android.
Mă distrează cum oamenii de mkt dau denumiri pompoase. În cazul de față e chiar hilar că nu au reușit să integreze cu ApplePay, dar totuși au dat denumirea asta. BT-ul găsise o soluție, românească așa, legată cu sârmă: să-ți lipești un sim de la card pe telefon. Măcar funcționa… dacă nu aveai husă.
Altfel sunt conștient că inovația se implementează mai greu în sistemul bancar.
Eu sunt sigur că nu mai durează mult până când apare și în ApplePay Raiffeisen. :D
Hola! Mie nu imi merge….sunt tare suparata pe tema asta! Este vorba de ceva integrare defectuoasa cu google payments.
Pacat, chiar voiam sa incerc si eu…
Poți să ne spui ce eroare arată? Că poate găsim o soluție. :D