Cum să faci un Cod QR cu care vizitatorii se pot conecta la rețeaua ta wireless

Codurile QR reprezintă o invenție bună, dar care nu a apucat să-și cunoască adevăratul potențial. Într-adevăr, muzeele și locurile de importanță turistică au început să afișeze Coduri QR pe care vizitatorii le pot scana pentru a afla mai multe lucruri despre obiectul care se află în fața lor, dar interesul publicului în scanarea acestor coduri este destul de scăzut, motiv pentru care această tehnologie încă nu a ajuns la adevăratul ei potențial.

Unii au încercat să-și pună un Cod QR pe cărțile de vizită, alții au încercat să ofere cupoane de reducere prin campanii de bannere stradale, dar cam pe-acolo s-au oprit încercările de a folosi Codurile QR.

Astăzi aș vrea să vorbim despre un serviciu care îi va ajuta pe cei care te vizitează să se conecteze mai ușor la rețeaua ta wireless. Pe scurt, poți genera Cod QR, iar atunci când cineva vine la tine acasă (sau la birou) și-ți cere parola de la rețeaua Wi-Fi, îi poți spune să scaneze codul ca să se conecteze.

Totul se face pe platforma qifi.org, unde va trebui să completezi numele rețelei tale wireless în dreptul câmpului SSID și parola rețelei în dreptul câmpului Key. Apeși pe Generate, and that’s it!

Dacă cel care încearcă să se conecteze are iPhone și are instalat iOS 11, e de-ajuns să deschidă camera și să o îndrepte către acel cod, iar iPhone-ul îl va întreba dacă vrea să se conecteze la rețea, ca în fotografia de mai jos.

Cum să faci un Cod QR cu care vizitatorii se pot conecta la rețeaua ta wireless 1 | Cristian Florea

Pentru smartphone-urile cu Android, am înțeles că sunt anumite smartphone-uri care au încorporată posibilitatea de a citi coduri QR, așa cum e și la iPhone, iar pentru celelalte trebuie instalată o aplicație de scanare, gen Barcode Scanner.

De menționat e faptul că dacă cel care încearcă să se conecteze la rețea scanează codul cu o aplicație externă (și nu direct din camera sistemului de operare), va afla parola ta de la wireless, deci acest cod nu te ajută dacă vrei să ții secretă parola de la wireless, ci te ajută doar dacă vrei să le dai ocazia celor care te vizitează să se conecteze mai ușor. :D

4 Comments

  1. Tudor 28 februarie 2018
    • Cristian Florea 28 februarie 2018
  2. Samy Danila 5 august 2018
    • Cristian Florea 6 august 2018

Leave a Reply