Studiu: 8 din 10 colegi de muncă te invidiază chiar în acest moment

PressOne, împreună cu GfK, a realizat în luna mai a acestui an un studiu privind comportamentele și emoțiile românilor. În urma studiului a rezultat că 80% dintre români sunt invidioși, mai ales în situații profesionale. Studiul a arătat nu numai că ne cam roade invidia, dar suntem mari fani ai proverbului „Să moară capra vecinului”.

Cei de la PressOne au început o campanie de conștientizare a acestui fapt sub denumirea „Trăiască capra vecinului” și, prin intermediul unor glumițe și cadouri, și-au propus să ne facă să ne dăm seama că nu e atât de rău că are și vecinul capră. Sănătoasă. Apropo de cadouri, au mers la câteva redacții și-au făcut câte-o capră cadou oamenilor de acolo. Ce fel de capră? Cam ca în imaginea de mai jos, făcută cadou redacției Times New Roman, pe care am surprins-o azi dimineață în drum spre birou.

Capra Vecinului Times New Roman - Studiu: 8 din 10 colegi de muncă te invidiază chiar în acest moment

Capra vecinilor de la Times New Roman

Alte capre cadou au mers către EuropaFM, HotNews, ProTV și Recorder.

Pe scurt, poți vedea rezultatele studiului în clipul de mai jos, iar dacă vrei să vezi întregul raport, te invit aici.

Cred că o parte dintre cei invidioși nu conștientizează că ceea ce fac ei se cheamă invidie, ci sunt atât de prinși în problemele lor de zi cu zi încât fac asta dintr-un automatism. În plus, nu-și dau seama că invidia nu-i ajută la nimic în viața.

De-aia cred că această campanie e de ajutor, pentru că te pune puțin pe gânduri și te face să-ți dai seama că nu ai nimic de pierdut dacă ești de treabă cu colegii tăi de breaslă și dacă-i respecți pentru ceea ce sunt și ce fac. Dimpotrivă, s-ar putea să ai doar de învățat de la ei, dacă ești deschis în acest sens.

Leave a Reply