Am câştigat un concurs de şutat la poartă. Fără să mă pricep la fotbal.
Cele mai interesante 25 de lucruri publicate pe Facebook în luna iunie
Povestea hashtagului #casastiti am scris-o aici. Pe scurt, la îndemnul unor prieteni de pe Facebook, am hotărât ca de fiecare dată când aflu că românii noştri au obţinut un rezultat notabil la vreun concurs internaţional, să anunţ pe unde pot şi să pun hashtagul #casastiti, în ideea că putem strânge într-un loc mai multe lucruri pozitive legate de români.
Azi am un concurs pentru tine, dar până la concurs vreau să-ţi mai comunic ceva legat de performanţele noastre. Acum doi ani, Lotul Român de Matematică a obţinut primul loc în UE şi locul 10 în lume la Olimpiada Internaţională de Matematică. În 2013, s-au întors acasă cu trei medalii de argint şi trei medalii de bronz. În 2014, Olimpiada abia începe.
Între 3 şi 13 iulie, în Cape Town, Africa de Sud, se desfăşoară a 55-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. O să meargă şi România, cu ajutorul BCR, care-i sponsorul Lotului Olimpic de Matematică. Mai e foarte puţin până atunci, dar ai noştri se pregătesc de mult timp şi sunt sigur că vor face o figură frumoasă. În plus, noi suntem aici să-i susţinem. Şi începem uşor-uşor să ne pregătim pentru anul 2018, când Olimpiada Internaţională de Matematică se va desfăşura şi în România (ultima oară când s-a întâmplat asta a fost în 1999).
Acum, că te-am introdus puţin în temă, hai să trecem la concurs. Te invit să scrii într-un comentariu o poveste (cât de scurtă sau cât de lungă vrei tu) despre un român care face performanţă (în orice domeniu) şi pe care-l admiri. De fapt, nu-i neapărată nevoie să te limitezi la un singur român. Poţi vorbi despre o echipă întreagă sau poţi face o listă cu mai mulţi români. Tu decizi cum o să fie comentariul. În principiu, mie mi-ar plăcea să-mi spui cine e şi de ce-l admiri, dar orice detaliu în plus e binevenit şi apreciat. Vreau să strângem aici o listă cât mai lunngă cu români frumoşi şi muncitori.
Ai timp să laşi comentarii până lunea viitoare, pe 7 iulie, la ora 23:59. Apoi voi face un fel de jurizare, iar comentariul care o să-mi placă cel mai mult va primi un premiu surpriză din partea BCR. Ce zici, te bagi? Dacă nu, hai măcar să facem cunoscut faptul că mergem la Olimpiadă peste 3 zile.
18 Comments
Buna, Cristian! Suntem prieteni si pe fb.com, de o saptamana. Sunt cativa oameni extraordinari in jurul meu, pe care-i admir. Indeosebi pe fratele meu mai mic, care are superputere in matematica. Se pregateste de intrarea la liceu, va fi elev in Bucuresti, iar pana acum ne mandrim cu locul „mentiune” la un concurs international de matematica, anul 2013, un 10 la matematica la proba de capacitate si titlul de sef de promotie, terminand anii de scoala generala cu media 10, toate acestea cu minimum de efort depus din partea lui. Are logica incredibila si algoritmii lui de calcul sunt ce ar trebui sa fie. De anul urmator liceal tintim internationala la matematica la un alt nivel, de data aceasta elev de liceu!
Mulţumesc pentru comentariu! Mi-ar plăcea ca anul viitor, când scriu despre Internaţionala la Matematică, să menţionez şi faptul că-i fratele tău în echipă. :D
Hmm, dacă ar fi sa aleg un român de care sunt super super mândru, atunci o voi alege pe mama mea, Margareta Tătăruș.
Cu ce s-a remarcat până acum? Voi prezenta pe scurt cele mai frumoase si mai importante lucruri pe care le-a făcut ca bibliotecar al bibliotecii județene Vrancea
1.
2. http://www.ziare.com/focsani/cultura/margareta-tatarus-femeia-copil-pentru-care-craciunul-e-in-fiecare-zi-3683433
3.
4.
5.
6. http://www.ziare.com/focsani/biblioteca/bibliotecara-din-vrancea-la-cursuri-in-sua-1974564
De ce sunt mândru de mama? Nu pentru toate premiile pe care le-a câștigat, ci pentru faptul că muncește pentru ai ajuta pe ceilalți și nu pentru a se remarca în primul rând.
<3 you Mom :)
Excelent! Mulţumesc!
Ar fi multe exemple pe care le-as rezuma astfel : acolo unde este creativitate si antren se pot produce lucruri marete cu bani putini. Tot respectul ! Am avut ocazia sa merg prin tari din Africa si am avut ocazia sa spun ca sunt roman. Am avut ocazia sa aud lucruri extrem de calde si extrem de pozitive la adresa romanilor „echipa dinamic”, „creativi”, „reusesc sa faca mult cu bani putini”, „reusesc sa creeze acolo unde multi altii dau gres”, „exista un dinamism si o implicare din care ar trebui trase anumite concluzii”.
Da, da, cu siguranţă sunt foarte multe lucruri bune pe care le spun străinii despre noi. Au şi ce să spună, tre’ să recunosc. :))
P.S.: Cred că ai uitat să ne povesteşti despre un român pe care-l admiri. :D
Pe baietii despre care o sa va povestesc in randurile ce urmeaza i-am cunoscut acum un an, dupa ce s-au intors cu medalii de aur de la Campionatul European de Radio Orientare din Polonia. Nu multi dintre noi sunt familiarizati cu acest sport, insa copiii astia au facut performanta ani la rand.
Ca sa va lamuresc si pe voi, radioamatorismul este activitate de instruire, construire, experimentare si utilizare a echipamentelor de radiocomunicatii, de catre persoane particulare autorizate. Radio orientarea este un sport bazat pe orientare dupa frecvente radio.
Alex Babeu, Alex Gherghescu si Andrei Gherghescu sunt 3 tineri din Targoviste, pasionati de acest sport, care au cucerit peste 140 de medalii la competitii nationale, europene si mondiale.
Va las si o fotografie cu cei 3 sportivi pe care ii admir si cu care orasul meu natal, Targoviste, se mandreste. Pacat ca aceste sporturi si aceste performante nu sunt mediatizate.
https://www.facebook.com/hamradio.ro/photos/t.100001666985363/568077349940825/?type=1&theater
Foarte tareee! Nu ştiam că există aşa ceva. Mersi!
Eu am aflat de curând de EFdeN, un grup de tineri arhitecţi, ingineri şi comunicatori care au construit o casă solară sustenabilă și eficientă energetic şi s-au calificat în finala Solar Decathlon Europe 2014. Acum sunt în Franţa şi îşi prezintă casa alături de alte echipe din 19 ţări. Mie mi se par super tari şi cred că mai multă lume ar trebui să ştie de ei.
Foarte tare! Mersi!
Poate voi scire si o poveste despre romani pe care trebuie sa-i cunoastem dar pe care nu ii stim pentru ca se vorbeste putin despre ei. Insa nu azi, poate pana pe 7 iulie.
Dar azi, scriu o poveste despre acesti oameni, si am transformat asta intr-un scop personal din 2013, am inceput sa postez pe pagina mea orice informatie despre romani cu rezultate notabile in orice domenii. Nu sunt multi, dar ma bucur ca sunt ! Azi am adaugat #casastiti la toate posturile mele relevante din 2013 pana in prezent. Sper sa mai pot completa povestea asta si cu altii, ca avem cu cine!
Wow! Foarte tare! Mulţumesc mult!
Îi apreciez pe românii care nu se dau în spate de la provocări. Care nu cred în norocul altora și ghinionul lor. Care fac tot ce pot ca să ajungă sus, dar care nu uită de unde au plecat. Care sunt oameni din punctele de vedere. Care au cuvânt și care știu să ofere respect, nu doar să primească. :-)
Mulţumesc pentru comentariu! :D
Olimpiada internationala de matematica mi-a amintit de olimpiadele si micile diplome pe care le am eu de prin liceu. Romani cu care ma mandresc? Cativa prieteni dragi, pe care Google ii cunoaste bine:
– Doru Stefanescu, are un proiect de care povestea cu foarte pasiune in primul an de facultate, iar care acum este destul de apreciat si frumos facut. O idee buna!
– Cunoscusem in Constanta prin 2006 un baiat pe nume Radu (nu mai stiu exact cum il cheama ca nume complet), dar tin minte ca atunci deja avea articole publicate despre fulgere in reviste internationale, iar acum lucreaza de cativa ani la o companie in LA. (am sa scotocesc dupa numele lui, stiu ca-l am pe undeva).
– Un at roman care ma face mandra este Alin Vaida :
Cred ca fiecare om care face tara asta sa fie speciala, aduce speranta tuturor care pleaca atunci cand le e lene sa mai spere. Oamenii faini se inmultesc, iar noi incepem sa avem tot mai multi cu care sa ne mandrim #casastiti :) dar pana cand cineva nu va face stiri speciale despre ei, nu o sa aflam decat de violuri, fotbal si horoscoape.
Uşor-uşor vor începe să facă ştiri despre ei. Observ că tot mai mulţi folosesc hashtagul #casastiti aşa cum trebuie, ca să promoveze românii de peste hotare, iar asta mă bucură. În timp, va fi mult mai bine. :D
Unul din românii pe care îi apreciez și pe care am și ales să-l pun aici este Budisteanu Ionut Alexandru, un român care a ajuns departe datorită inteligenței și modestiei lui. Îl urmăresc de ceva timp pe facebook și prin articolele care mai apar prin mass media și pot spune că este unul din acei români care merită apreciați.
Am găsit și o listă cu câteva reușite ale acestui tânăr: http://budisteanu.net/who-is-alexandru/
L-am văzut la o conferinţă pe Alex. Foarte mişto ce face!
Mersi de comentariu!