Concursuri sunt, dar de ce ai avea încredere?

Mare e grădina internetului, iar bătaia pentru a ajunge pe cele mai întalte culmi ale acesteia este şi mai mare. Încercând să iasă din anonimat, tot mai multe persoane încep să ofere bunuri pe internet, contra unei simple nominalizări într-un articol.

Am spus că oferă bunuri? Scuzati-mă, voiam să spun că promit bunuri. Că de oferit e mai greu.

S-au organizat atât de multe concursuri pe internet, că deja au început să apară site-uri de nişă care sunt un fel de directoare web pentru concursuri. Adică fac tot posibilul să anunţe în exclusivitate orice concurs care circulă pe internet. Dacă e concurs real sau nu, rămâne să testaţi pe propria piele, că nu ştiu dacă există (încă) vreo metodă prin care ar putea verifica cineva dacă vorbim de premii reale sau nu.

Cert este că foarte mulţi cad în plasa unor anonimi, care apar peste noapte, iar în a doua zi de activitate deja lansează concursul. Îmi place să-i spun succes de scurtă durată. Pentru că, dacă stăm să ne gândim, cam asta este. Ai succes cât timp începe lumea să se înscrie la concurs, după care mai ai puţin şi după, când te înjură lumea că ţi-ai bătut joc de ei.

Întrebările mele ar fi mai multe la număr, dar prefer să mă rezum numai la două:

1. Care-i amuzamentul când păcăleşti jumătate dintre bloggerii începători cu un concurs fals, ca mai apoi să-i urmăreşti cum te înjură?
2. Aveţi încredere în concursuri? Participaţi la aşa ceva?

Lasă un comentariu

21 comentarii

 • unmaked 7 Iun 2010, ora 22:28

  Intru pe koncurs.ro si particip la toate concursurile care au ca premii electronice si premiul se alege prin tragere la sort.

  • Florea Cristian 7 Iun 2010, ora 22:37

   si? ai castigat vreodata ceva? sau macar se dau premiile castigatorilor?

 • Tudor 7 Iun 2010, ora 22:54

  inca nu am dat peste nici un site care sa urmareasca si daca se respecta regulamentele concursurilor online; is multi tepari si in acest domeniu

 • i4ever 7 Iun 2010, ora 22:59

  In ultimele 6 luni cred ca am intrat in cateva sute de concursuri. Nu am castigat decat vreo 5…

 • Concursuri Online 8 Iun 2010, ora 06:37

  Noi suntem pe piata de cativa buni si mirosim de la o posta concursurile facute doar de dragul audientei, iar astfel de concursuri nu listam…

 • Tudor 8 Iun 2010, ora 07:44

  si de ce nu faceti si o lista neagra?

 • danbrasov 8 Iun 2010, ora 08:43

  Eu am participat si chiar castigat o camera video la un concurs online.

  La randu-mi, am propus si eu cateva concursuri cu premii care chiar s-au dat.

  Eu zic ca depinde de site-ul/blogul care propune aceste concursuri.

 • Perfu 8 Iun 2010, ora 08:37

  Nu am deloc incredere in concursurile organizate de romani pentru ca nu am incredere :D

  Eu particip numai la concursuri organizate de straini unde premiile sunt oferite pe bune .

 • Concursuri Online 8 Iun 2010, ora 09:42

  @Tudor, vrei o lista neagra ? nu participa la concursurile organizate de bloguri pe wordpress sau blogspot daca au premii iesite din comun, altfel un banner, un link, o carte, s.a.m.d. e posibil sa primesti… dar un ipad de 64 GB de pe blogatu.haipa.ro nu o sa primesti niciodata…

 • unmaked 8 Iun 2010, ora 10:44

  am castigat un tricou pana acum. dar sunt abia la inceput. pe twitter am participat si am castigat un stick usb si niste ochelari 3d.

 • George Jipa 8 Iun 2010, ora 13:04

  1. Asta poti sa intrebi pe cineva care a facut inselatoria.
  2. Particip doar la concursurile desfasurate de site-uri cu autoritate, care esti sigur ca nu fac nereguli. Spre exemplu, am participat cu cateva aplicatii la concursul API Trafic si am castigat un HDD extern de 1TB.

 • Ginake 8 Iun 2010, ora 23:10

  Nu trebuie să generalizezi să ştii (părerea mea), depinde şi de site-ul care oferă premiile, de obicei la prima vedere îţi dai seama de seriozitatea organizatorilor.
  Eu, de exemplu, tocmai ce am terminat un astfel de concurs, în care ceream un review la blog din partea participanţilor, şi premiile erau 2 domenii .info – care, le-am şi dat câştigătorului. :)

  • Florea Cristian 9 Iun 2010, ora 06:52

   nu generalizez. ar fi absurd sa fac asta.

   spun doar ca nu trebuie sa avem incredere in toate prostiile de concursuri.

 • Shmen 8 Iun 2010, ora 22:16

  Sincer .. nu am incredere.

 • Malina 8 Iun 2010, ora 23:22

  eu am participat la 3 concursuri si la toate am castigat ceva oarecum. Insa la 2 inca astept premiile!

 • Serginho 9 Iun 2010, ora 00:15

  Nu prea particip, dar acuma cred ca o sa ma pun si eu.

 • Concursuri 10 Iun 2010, ora 15:32

  In mod normal cand organizezi un concurs de genul acestora la care se face referire (si probabil nu numai), organizatorul cauta sa isi scoata pe undeva parleaua ca sa poata oferi premiile. Incepand cu branding pentru site-urile si brandurile mari si ajungand pana la trafic/fidelizarea vizitatorilor actuali/seo purpose, etc.

  Ei bine, cand raportul dintre aceste doua lucruri este echilibrat, sunt sanse mari ca totul sa fie in regula. Cand insa se ofera premii electronice de catre site-uri mici (la care rata de participare poate fi extrem de scazuta, deci si ROI-ul concursului) sansele sunt mari sa fie o teapa.

  Mai depinde si de modul in care este stabilit castigatorul si de cat de mult poate fi influentata decizia de catre organizator (de ex o tragere la sorti poate fi usor masluita in online iar despre un sistem de voturi nu mai vorbesc).

  Mai conteaza si ce trebuie sa faci pentru premiu (ca sa intri in concurs).

 • Alexander 7 Iul 2010, ora 16:50

  mai bine trag un loz sau joc la loto…

 • andrey 11 Iul 2010, ora 14:48

  hmm.. nu vreau sa fac vrun fel de reclama.. dar concursurile gen ”strange cat mai multe clicuri la un profil de pe un site si poti castiga un laptop sau un iphone de pe gbx” nu cred ca sunt reale.. premiile sunt prea mari ca valoare si scopul e prea jalnic.. sa dai siteul la 1350 de persoane ca sati dea click pe profil si sati dea un pct si astia sati dea un laptop.. hmm.. nam participat si sunt curios daca cnv a castigat vreodata la vrun concurs online free(fara taxa de inscriere sau alti bani) si daca da.. sami spuna si mie siteul acela..
  daca nu vrei sa faci publicitate aici poti da add la Y!M: klaxklax sunt foarte curios

 • lolita 1 Iul 2011, ora 15:33

  ce parere aveti despre acest site http://www.splendourface.com/ care promite mai mult decat arata…..
  Si daca ar fi un concurs fals,in afara de injuraturi ce altceva am mai putea face,adica,nu putem sa-i actionam in judecata sau ceva de genul unor despagubiri.Ma gandesc ca acesti farsori ar trebui si ei trasi la raspundere intr-un fel.

  • Florea Cristian 1 Iul 2011, ora 15:44

   Ar trebui sa-i poti actiona in judecata. Nu prea cunosc eu legile, dar ar trebui sa poti :-? Oricum, nu stiu daca se merita. Pentru un premiu de 100 de euro, sau ceva de genul, sa cheltui o gramada pe judecata. Mai bine trimiti un mail firmei de hosting + un mail la google si poate li se inchide site-ul, sau macar sunt scosi din motorul de cautare