Statistici de la JustWatch despre consumul de Netflix și alte platforme VOD la români

Zilele trecute am primit un mail de JustWatch în care îmi spuneau că au făcut niște statistici legate de consumul conținutului Video on Demand (VOD) la români și că, dacă mă interesează, îmi trimit câteva informații.

Pentru cei care nu știu, JustWatch este un motor de căutare de filme și emisiuni TV, împărțit în funcție de disponibilitatea de pe platformele de streaming. Practic, dacă vrei să vezi un film și-l cauți pe JustWatch, platforma lor îți va spune dacă acel film e disponibil pe Netflix, HBO Go sau alte platforme de streaming.

Ei bine, la nivel de utilizatori, reprezentanții Just Watch mi-au spus că au între 90.000 și 120.000 de useri activi în fiecare lună din România.

Având o bază de date atât de mare, au făcut și un studiu ca să vadă ce platforme de streaming consumă românii. În Q2 din anul 2020, consumul arată cam așa:

Statistici de la JustWatch despre consumul de Netflix și alte platforme VOD la români

Mă așteptam ca Netflix-ul să fie pe primul loc în ceea ce privește consumul, dar nu credeam că Horizon Go reprezintă 17% din piață. Și nici Amazon Prime Video nu mă așteptam să aibă o cotă de piață atât de mare. 10% mi se pare mult pentru Amazon Prime Video, în condițiile în care nu are subtitrări în limba română.

Totodată, cei de la JustWatch mi-au trimis și un top 10 al filmelor și serialelor consumate de românii din platforma lor în perioada aprilie – iunie 2020. Iată cum arată lista:

Top 10 filme

 1. Contagiunea: Pericol nevăzut;
 2. Little Women
 3. A fost odată la… Hollywood
 4. Interzis la… sex
 5. Cei șapte magnifici
 6. Jurnalul străzii
 7. Stăpânul inelelor: Frăția inelului
 8. Farul
 9. Cei opt odioși
 10. Strigă-mă pe numele tău

Top 10 seriale

 1. The 100
 2. Obsesia Evei
 3. Anatomia lui Grey
 4. Snowpiercer
 5. Rick and Morty
 6. Biroul
 7. Povestea slujitoarei
 8. Modern Family
 9. Avatar: Legenda Lui Korra
 10. Străina

Iată, așadar, dacă aveai nevoie de inspirație în legătură cu filmele și serialele pe care ai putea să le mai urmărești zilele astea, listele de mai sus ar putea să te inspire. 😁

Tags:,

Leave a Reply