O metodă eficientă de a te pregăti pentru renovări: un catalog cu 15.000 de produse
Vrei să fim colegi la Kooperativa 2.0?
De vreo 3 luni de zile mi se întâmplă un lucru ciudat în lista de contacte de pe iPhone: în momentul în care salvez un contact nou, acesta apare în agendă de vreo 10 – 15 ori. Adică fix același nume și același număr de telefon se văd în listă de 10 ori, fără să fac eu ceva în acest sens.
Am descoperit că problema vine de la Google. În iPhone-ul meu, contactele sunt afișate atât din Google Contacts, cât și din iCloud. Când salvez un contact în telefon, el se salvează în iCloud by default, dar se pare că Google Contacts preia și el contactul respectiv și, din nu știu ce motiv, Google face ca acel contact să se multiplice de vreo 10 ori.
Soluția la care m-am gândit inițial a fost să scot pur și simplu Google Contacts din Agendă, apoi mi-am dat seama că am câteva numere de telefon care se află doar în Google Contacts și nu se regăsesc în iCloud, de pe vremea în care salvam toate contactele noi acolo, nu pe iCloud.
Ca să nu mai folosesc Google Contacts și să-mi mut toate contactele în iCloud sunt câteva setări simple de făcut, pe care o să le explic mai jos. Practic, rezolvarea provocării „Ce faci dacă noile contacte adăugate în iPhone se afișează de mai multe ori în agendă” are două variante de răspuns:
Varianta 1: Nu mai afișezi Google Contacts în iPhone
E cea mai simplă variantă, pentru că ai de făcut doar o setare ușoară. Îți va fi utilă dacă nu ai în Google Contacts și numere de telefon care nu se regăsesc în iCloud. Dacă e așa, e de-ajuns să mergi pe iPhone la Contacte – Grupuri (în colțul din stânga-sus) și să bifezi doar „Toate (iCloud)”, ca în fotografiile de mai jos.
Practic, de-acum încolo nu vei mai vedea în Agendă contactele de la Google, deci nici nu te mai interesează dacă el are de gând să le multiplice de 15 ori sau nu, că nu te mai încurcă cu nimic.
Varianta 2: Imporți toate contactele din Google Contacts în iCloud
Dacă ai contacte care se găsesc doar în Google Contacts și le vrei și în iCloud, le poți muta dintr-o parte în alta cu doar câteva click-uri. Pașii sunt următorii:
- Intră pe contacts.google.com și loghează-te cu datele tale Google;
- Apasă pe butonul „Mai multe”, apoi pe „Exportă”. Dacă ai versiunea nouă de Google Contacts, s-ar putea să-ți spună că aceasta nu are încă funcția de exportare și că te roagă să treci la versiunea veche.
- Dacă e nevoie, treci la versiunea veche de Google Contacts, iar când exporți contactele ai grijă să fie bifată opțiunea vCard, ca să le poți importa foarte ușor în iCloud, ca în fotografia de mai jos.
- După ce ai exportat contactele, trebuie să le imporți în iCloud, așa că trebuie să intri pe icloud.com și să te loghezi cu datele tale de la Apple.
- În iCloud, apasă pe butonul Contacte, apoi pe rotița din stânga-jos și pe Importați vCard, ca în fotografia de mai jos.
- După ce ai făcut asta, s-ar putea să observi că aveai anumite contacte salvate atât în Google, cât și în iCloud și că acum ele apar de două ori în Agendă.
Din păcate, pentru laptopurile cu Windows nu există o metodă automată de a identifica contactele duplicate fără să instalezi și niște aplicații externe. N-am testat nicio astfel de aplicație, deci nu aș ști ce recomandare să-ți dau în acest sens. În schimb, poți selecta singur contactele duplicate, dacă nu ai foarte multe: ții apăsat pe tasta Control, apoi dai click pe fiecare contact pe care vrei să-l ștergi. Tot de la rotița de la punctul 5 vei putea să ștergi contactele selectate ca să scapi de duplicate.
Pentru MacBook-uri, îmbinarea contactelor duplicate se face foarte ușor. Deschide aplicația Contacts pe MacBook, apoi mergi în meniul Carte de vizită – Caută duplicate, ca în fotografia de mai jos. De menționat e faptul că ar fi bine să rulezi această funcție de 2 – 3 ori, pentru că nu va reuși să găsească dintr-o singură căutare toate informațiile duplicate. - După ce ai rămas doar cu contactele potrivite în iCloud, e timpul să dezactivezi de pe iPhone afișarea contactelor din Google, ca să scapi de problema multiplicării. Ca să faci asta, urmărește pașii de la Varianta 1 a acestui articol.
And that’s it! Nu o să mai ai de-acum încolo pe iPhone contacte care se multiplică. :D
2 Comments
Merci, ma enerva chestia asta in draci si am decis sa o ignor, pana acum…
Mă bucur că am putut fi de ajutor. :D