DateLaZi.ro: Date oficiale despre coronavirus în România

Nu știu dacă ți-am mai spus până acum, dar îmi plac mult proietele făcute de Code for Romania. Ei sunt o mână de voluntari care lucrează constant împreună cu oficialitățile încercând să digitalizeze anumite informații și date care pleacă de la oficialități, pentru a se asigura că ajung la noi într-o formă corectă, dar și într-o formă ușor de înțeles.

Tot ei au lansat recent și site-ul datelazi.ro, prin intermediul căruia poți vedea date oficiale și corecte despre coronavirus în România. Dar pe lângă asta, poți vedea niște grafice care te fac să înțelegi mai bine contextul în care ne aflăm.

Spre exemplu, poți vedea un top al județelor în funcție de numărul total de cazuri din fiecare județ sau o hartă care scoate în evidență zonele cu un număr mare de cazuri de coronavirus.

DateLaZi.ro: Date oficiale despre coronavirus în România

Nu în ultimul rând, poți vedea și un grafic cu o împărțire a cazurilor în funcție de vârsta celor infectați, plus multe altele. Îți recomand să accesezi site-ul aici pentru a avea o privire de ansamblu asupra problemei.

Totodată, eu folosesc și aplicația Biziday pentru a primi notificări cu numărul de cazuri de coronavirus pe măsură ce apar informații noi. Îți recomand și această aplicație, pe care o găsești atât în App Store, cât și în Google Play.

În rest, stay safe și urmărește mereu surse sigure. Spre exemplu, stirioficiale.ro e un site făcut tot de echipa Code for Romania, iar numele spune deja ce face. 👍🏼

Leave a Reply