Cred că n-ar trebui să rataţi Vicleniile lui Scapino de la Teatrul Masca

Am fost marţi seara la Ziua Bloggerilor la Teatrul Masca. Ne-am strâns mulţi, peste 100, şi-am văzut împreună Vicleniile lui Scapino, o piesă scrisă de Moliere, tradusă de Aurel Baranga şi pusă în scenă de simpaticii de la Teatrul Masca.

A fost prima mea experienţă cu Teatrul Masca şi mi-a plăcut, m-au cucerit întâi cu ideea de a arăta doar bloggerilor o piesă în premieră, apoi cu faptul că sunt foarte buni la asta. „Vicleniile lui Scapino”, în trei cuvinte, este o piesă amzuantă, dinamică şi relaxantă.

Ideea e simplă: doi fii se căsătoresc fără acordul taţilor. Aceştia se supără pe ei, iar de-aici porneşte o întreagă poveste, în care e implicat şi servitorul Scapino, cel care reuşeşte întotdeauna să găsească minciunile potrivite pentru a rezolva conflictele, dar care nu mişcă niciun deget dacă nu vede că ar putea avea şi el un avantaj din asta.

Glumele sunt bune şi pe înţelesul tuturor, iar actorii îşi fac rolul excelent. Nu e niciun moment mort, iar asta pentru mine contează tare mult. E o ocazie bună să te relaxezi. N-ai cum să pleci din sală încruntat, trust me.

Premiera pentru publicul larg e vineri, 3 octombrie, începând cu ora 19:00. Biletele se pot cumpăra de aici.

Edit: O să-ţi placă şi clipul ăsta făcut foarte fain de Redactia4Fun.

* pozele nu-mi aparţin. Sunt luate de pe site-ul Teatrului Masca. :D

Leave a Reply