Cu ochii pe Facebook Suggested Posts

facebook suggested postsNu ştiu dacă aţi observat, dar în News Feed mai apare din când în când câte-un update de pe o pagină la care n-aţi dat Like şi în dreptul căreia scrie „Facebook Suggested Post”. Adică după ce administratorul paginii a scos câţiva bani din buzunar pentru promovare, Facebook a început să caute printre preferinţele fiecărui utilizator şi s-a gândit să-ţi trimită şi ţie câte-o chestie din asta, în speranţa că te va interesa.

Până ieri eram sceptic în legătură cu stilul ăsta de promovare. Vedeam posturile sugerate şi le ignoram din start. Începusem chiar să am impresia că stilul ăsta de promovare nu ţine deloc şi să-l notez pe lista lucrurilor pe care nu trebuie să le încerc, pentru că nu merită efortul.

Ieri, însă, mi-a fost recomandat un update de pe o pagină sportivă. Şi era atât de interesant, încât nu m-am putut abţine şi i-am dat Like (atât update-ului, cât şi paginii). Acum văd că primesc la Suggested Posts numai chestii care au legătură cu sportul. E bine, pentru că lucrurile astea chiar mă interesează.

Ieri mi-am dat seama că aceste posturi sugerate nu-s chiar degeaba. Iar banii, zic eu, merită să fie investiţi în aşa ceva, pentru că eu, după ce-am găsit o pagină care să-mi convină, am început să fiu mai atent la Suggested Posts.

Tu ignori posturile sugerate?

*photo via

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • Florin Andrei 20 Feb 2013, ora 16:18

  Nu, nu le ignor. Arunc o privire. Dar pana acum nu m-a interesat niciunul.

 • Yamasha 20 Feb 2013, ora 18:19

  eu nu cred ca le-am observat. oricum nu stau atat de mult pe facebook. de multe ori ma uit in trillian si cam atat.

 • Cipri 21 Feb 2013, ora 00:01

  Eu încă ignor sugestiile alea. Poate pentru că nu petrec prea mult timp pe feisbuc, sau poate pentru că nu mi-a făcut niciunu’ cu ochiu’

  • Cristian Florea 21 Feb 2013, ora 00:19

   Sper să mai apară cuiva unul care să fie pe placul lui, ca să nu fiu singurul de-aici încântat de Sponsored Posts. :))

   • Cipri 21 Feb 2013, ora 01:16

    Nu cred că ești singurul.

  • Dragos. 22 Feb 2013, ora 18:16

   feisbuc :))

   • Cipri 22 Feb 2013, ora 22:45

    feisbuc, tuităr, lincdin, iahu, gugăl și așa mai departe ;)

 • Adelin 21 Feb 2013, ora 00:15

  Momentan, le ignor, pentru că nu dau like decât lucrurilor care chiar îmi plac, nu dau la grămadă. Dar ca instrument de promovare, este o treabă tare faină.