8 lucruri din culisele spectacolelor Loredanei

Diseară, de la 20:30, în parcarea de la Mall București Vitan, Loredana Groza va susține în aer liber spectacolul Imaginarium pe care l-a făcut la Sala Palatului în toamna anului trecut, iar intrarea va fi liberă.  Pe Loredana am apreciat-o mereu pentru că, atât cât am apucat eu să urmăresc ce face din exterior, mi s-a părut că este un profesionist și că are grijă ca fiecare lucru pe care-l face în muzică să iasă perfect (atât când vine vorba de proiectele personale, cât și atunci când colaborează cu alți artiști). Ieri mi s-a confirmat acest lucru, când am fost la repetițiile spectacolului de la Mall București Vitan și am aflat câteva lucruri din culisele show-urilor ei pe care aș vrea să le împărtășesc și cu tine.

 1. Tot staff-ul acestui concert numără aproximativ 150 de oameni. Ei sunt cei datorită cărora diseară va avea loc unul dintre cele mai spectaculoase show-uri în aer liber pe care le-a făcut vreun artist român până în momentul de față.
 2. Pentru că este pentru prima dată când un show de o asemenea amploare este dus într-un loc cu intrare gratuită, echipa Loredanei a avut grijă ca la concert să poată asista și câțiva copii din satele din jurul Bucureștiului, care n-au avut niciodată ocazia să vadă un asemenea show. Mai mult, imediat după concert, va fi un meet & greet cu Loredana și acești copii.
 3. În timpul show-ului de diseară Loredana va schimba minim 8 ținute. Iar din explicațiile date de organizatori, lucrul acesta se întâmplă atât de repede, încât poate fi comparat cu schimbarea pneurilor la Formula 1, pentru că artista merge într-un cort de lângă scenă, iar o echipă îi schimbă rapid costumația, o machează și îi aranjează părul, totul într-un timp record. Am înțeles că o schimbare de acest gen durat maxim 3 minute în unul dintre spectacole. Rapiditatea se datorează faptului că fiecare om din echipă știe ce are de făcut și când, iar cât timp cineva îi așază rochia, altcineva are grijă ca machiajul să fie perfect și tot așa.
 4. Dacă tot am adus vorba despre ținute, să știi că în acest weekend poți vedea la etajul 1 al Mall București Vitan câteva dintre ținutele purtate de Loredana în trecut, la Vocea României sau la concertele din 2013 – 2014. O să-ți arăt o poză cu ele și câteva explicații.culisele spectacolelor Loredanei - tinuteDe la stânga la dreapta:
  1. Haină – Doina Levintza. Cântărește 8 kg;
  2. Rochie neagră cu inserții din pene de lebădă;
  3. Rochie Fe[male] – Mirela Fraser. Cântărește 3 kg;
  4. Rochie Dana Budeanu – cântărește 4 kg;
  5. Cântărește 4 kg, a fost purtat în deschiderea concertului „Reveria”- 2014 și a fost creat de Radu Mata și Mirela Fraser [f]male;
  6. Discobol Auriu făcut de The Blonds, un brand care nu are un magazin de unde se pot cumpăra ținute, ci face numai pe bază de comandă și doar pentru artiștii ale căror show-uri îi plac.
  7. Haină – Doina Levintza.
 5. Ca să poată dansa și cânta cu rochii de câte 8 kilograme, Loredana face zilnic exerciții fizice la sală. În plus, repetă foarte mult. Pentru concertul din această seară au repetat timp de o săptămână într-o sală închiriată special (deși au mai făcut spectacolul de câteva ori, nu e ceva nou). Iar ieri au făcut o parte din repetiții noaptea, după ce mall-ul s-a închis, ca să nu strice magia show-ului nimănui.
 6. Este singurul artist român care nu-și anunță invitații înainte de concerte. Astfel, oamenii care vor veni la concert vor fi mereu surprinși. Și de fiecare dată, la concertele mari, au adus și câte-un invitat din zona rock.
 7. Concertul din seara aceasta a fost ținut și în New York pe 13 mai, într-o sală în care au cântat la un moment dat și Metallica, U2, Madonna sau Eric Clapton, iar încasările din biletele vândute acolo au contribuit la cumpărarea de cărți pentru copiii de la sate, prin intermediul Asociației Curtea Veche.
 8. Îmi place că deși e în industrie de 30 de ani, Loredana se adaptează mereu noilor tendințe. Ieri, când a văzut rochiile aranjate acolo, s-a apucat să facă o filmare pe Snapchat pe tema asta. Nu i-a zis nimeni din staff că ar ajuta-o, că știa deja ce are de făcut și voia să le arate și celor care o urmăresc. Iar statusurile de pe Facebook sunt scrise chiar de ea.

Cam asta am reținut după ziua de ieri. Show-ul va fi excelent, sunt sigur. Iar acum, dacă știi și câteva lucruri din culisele sale, sigur vei înțelege și mai bine ce se întâmplă acolo. Reiau coordonatele exacte, ca să ți le poți nota: București Mall Vitan, ora 20:30, intrarea liberă. Închei cu momentul meu de celebritate în care mi-am făcut un selfie pe scenă. :))

cristian florea - pe scena

Tags:

Leave a Reply