Oare ai putea trăi doar 23 de ore şi jumătate dintr-o zi?
Hai să tragem cu arcul. Nu trebuie neapărat să te pricepi.
Povestea bloggerilor care au invadat Neamţul am scris-o deja aici şi n-are rost s-o mai repet. Pot, în schimb, să vă spun cum a continuat.
Am plecat pe o vreme tare zâmbitoare pe drumurile patriei, într-un Mercedes Vito oferit de Autoboca. Avem mai jos şi dovada.
Ne-am oprit puţin pe la Buzău, unde părinţii Ancăi au fost de treabă şi ne-au umplut maşina de covrigi.
Am mers până când s-a întunecat, urmând ca a doua zi să începem să vizităm Neamţul. Când am ajuns la hotel, ca orice utilizator de Foursquare care se respectă, mi-am dat Check-In, moment în care am văzut pentru prima oară în ţara noastră cum un Check-In îmi aduce un avantaj. Bravo şi mulţumesc, Central Plaza Hotel!
Pentru că au mai rămas covrigi, a doua zi am încercat să văd Neamţul printr-o gaură de covrig. Aş putea să vă dau o explicaţie filozofico-artistică pentru care am făcut acest lucru, dar cum nu am o asemenea explicaţie, vă las pe voi să găsiţi una.
Am fost apoi la un meşter (sau meşteră, că era femeie) care făcea ţesături colorate natural, la război, ca pe vremuri.
Tot acolo am găsit o bufniţă care m-a rugat să-i fac o poză pe care s-o pună pe Facebook.
Am mers apoi la Cetatea Neamţului, pe care eu o mai văzusem acum mult, mult timp şi pe care m-am bucurat s-o revăd.
Apoi am fost la Humuleşti, unde am revăzut casa lui Ion Creangă, dar şi un parc tematic, amplasat fix lâgă bojdeucă.
Tot aici am descoperit gadgeturile secolului al XIX-lea.
A urmat Muzeul „Popa” de la Târpeşti, care ne-a întâmpinat cu câteva sculpturi şi obiecte tare interesante.
Şi, nu în ultimul rând, am văzut un spectacol de capră şi unul de urs, tradiţionale amândouă, făcute de cei mai frumoşi copii din lume.
Şi chiar înainte să plecăm, am făcut un filmuleţ. Nu am apucat să vă spun că tot cei de la Autoboca ne-au împărţit pe echipe şi ne-au provocat ca pe parcursul zilei să publicăm pe Facebook câte ceva din fiecare loc în care mergem. Iar la Muzeul „Popa” provocarea era să facem un filmuleţ. Şi iată-l!
După toate drumurile astea, ne-am întors la hotel, unde am găsit acest cadou delicios, pe care-l includ în articol numai de dragul gustului pe care l-a avut.
Şi am plecat, în aceeaşi seară, la meci. A jucat Ceahlăul Piatra Neamţ cu Steaua Bucureşti. Am pus dovada pe Instagram.
Dar şi pe Facebook.
A doua zi ne-am învârtit doar prin oraşul Piatra Neamţ. Am vizitat muzeul Cucuteni şi Muzeul de Artă din Piatra Neamţ.
La Muzeul de Artă nu puteam să nu apreciez această pictură splendidă care poartă numele de „Peisaj imaginar”.
În continuare am ţinut-o tot în zona artei, vizitând atelierul pictorului Ciprian Istrate, care face nişte picturi excepţionale. Zici că-s fotografii, doar că am văzut cu ochii mei că nu sunt. Şi am mai pozat şi vreo două obiecte din atelierul lui, dacă tot am ajuns.
Ziua de duminică s-a încheiat cu o plimbare cu telegondola. Atunci am pozat oraşul Piatra Neamţ de sus. Adică aşa.
Şi-am plecat cu toţii acasă, supăraţi puţin pentru că s-a terminat atât de repede, dar cu promisiunea că vom reveni anul următor. Sper că articolul meu te va face să-ţi doreşti să vizitezi măcar un loc din cele pozate mai sus. Noi ne-am distrat tare bine. A fost o binemeritată vacanţă înainte de cea oficială. :))
Apropo, ziceam mai sus că am fost înscris într-un concurs organizat de Autoboca. Se pare că l-am şi câştigat. Nu eu, ci echipa din care am făcut parte.
#priNeamt – editia a II-a – este un eveniment organizat de Eventur, in parteneriat cu Primaria Piatra Neamt, Consiliul Judetean Neamt, Cosmote, Petrom, AutoBoca | Rent-a-car, Rexona, Central Plaza Hotel, Perla Invest şi cu sprijinul Hanul Ancutei, Tequila Bowling Club, Xdatasoft si Maia Outdoor.
5 Comments
ce frumos se arănjează pozele alea în galerie. :D
Pentru că Jetpack: :D
Treaba tare buna au facut oamenii aia la Cetatea Neamtului. Am vizitat-o de doua ori dupa renovare si m-a impresionat de fiecare data.
Frumoasă campanie. Dacă aș putea cumpăra timp de undeva prin PayPal aș participa cu drag la multe din astea :)
Sau ai putea face în Galaţi una. :D