Cum a fost workshopul de fotografie sportivă cu HTC One
Proaspăt întors de la caravana Samsung din Focşani, permiteţi-mi să raportez
Cei care mă cunosc ştiu că, dacă aş putea, aş pune zahăr până şi în mierea de albine, la cât de mult îmi plac lucrurile dulci. Iar în cafea pun(eam), de obicei, măcar 3 pliculeţe de zahăr. Iar dacă îmi făceam acasă o cafea într-o cană mai de om normal, scăpam 4 linguriţe. De găseam şi lapte, turnam şi de-ăla, tot pentru că-i dulce.
Doar că într-o zi lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată (vai, cum a sunat asta :))), moment în care mi-am zis, nici eu nu ştiu de ce, că ar fi o idee bună să încerc să beau cafeaua fără zahăr şi fără lapte. Adică neagră ca gaura neagră, înţelegeţi voi.
Şi, surprinzător, mi-a plăcut. Am strâmbat puţin din nas la început (că eram obişnuit cu mult zahăr), apoi am descoperit nişte arome pe care nu le mai simţisem până atunci. Zahărul, se pare, mă împiedica să simt anumite influenţe ale gustului cafelei. Şi de-atunci (a trecut vreo săptămână) n-am mai pus nici măcar un firicel de zahăr în cafea, pentru că mi se pare c-o stric.
Din păcate, n-aş putea spune acelaşi lucru şi despre ness. Nessul fără zahăr e greţos şi n-ar trebui să existe.
Bineînţeles, urmează întrebarea: Ai încercat vreodată să schimbi felul în care bei cafeaua?
15 Comments
Eu am încercat așa de când am început să slăbesc. Beam cafea și mi-am dat seama că dacă mai am ceva dulce în plus nu mă ajută foarte mult. Și de atunci o beau simplă, fără lapte și fără zahăr. :-)
Şi nu e rea deloc. Sunt sigur că nu te-ai chinuit s-o accepţi fără zahăr şi că a fost destul de simplă trecerea.
Salut, Cristi!
Da, doar că eu am băut fără zahăr (mă rog, miere…) mult înainte de a reveni la obiceiul îndulcitului. Şi am făcut-o mulţi ani, eram cunoscut cu privire la asta.
În ultima vreme însă, am redus drastic acest drog popular, pentru că provoacă pierderi de calciu masive şi în timp, poate cauza osteoporoză şi alte afecţiuni legate de hipocalcemie.
Şi asta, am verificat pe pielea mea, timp de mulţi ani.
Cafeaua solubilă, (Ness) arte poate cel mai periculos efect decalcificant din câte există.
O recomand cu căldură oricărui sinucgaş! Moarte lentă, fără riscul de a scăpa, o paletă largă de chinuri „pe alese” aş zice chiar!
Dar calciul pierdut prin consumarea cafelei nu poate fi recuperat pe alte căi? Adică din alte alimente?
si daca nu bei deloc cum e? :D
Dacă nu bei deloc nu prea ştiu cum e. :)) Am, totuşi, zile în care se întâmplă să nu beau (că nu apuc, pur şi simplu), dar nu-mi amintesc prea bine de ele. :))
Cu zahăr (fără excese) și lapte o beau!
Cafea beau de vreo 11-12 ani, dar de câțiva ani buni, dacă nu am Coffeeta sau lapte prefer să nu beau deloc… Nu știu ce să zic, chiar nu mă văd cu o cafea simplă în fața mea…
Dar cine ştie cum se vor schimba lucrurile în viitor? :))
eu inca ma stramb ca un copil mic daca nu e cafeaua dulce…zaharul ma face sa zambesc
Şi pe mine mă face zahărul să zâmbesc. De fiecare dată. :D
Ai putea incerca si niste experimente… Eu am incercat sa adaug in cafea (fara zahar si lapte, evident) scortisoara, sau am mai auzit cu nucsoara. E oricum destul de interesanta. Sua o chestie de care eram curios (fiind si un mare amator de produse mentolate), cafea in combinatie cu ceva mentolat. Mi s-a parut foarte ok :)
Nu-i o idee rea. Mulţumesc! Ia să vedem ce zice o cafea cu scorţişoară.
Combinaţia dintre cofeină şi glucoză reprezintă un cocteil nutriţional ideal pentru creier.
Lipsa zahăului din cafea crează dependenţă, ca şi tutunul, dealtfel: la început ţi se par scârboase, ulterior te vei forţa să te obişnuieşti cu ele ;) Succes.
Zahăr oricum îmi iau din alte alimente. Nu cred că duc lipsă de aşa ceva. :))
De curând am renunțat și eu la cafeaua îndulcită și intr-adevăr am reușit să descopăr aroma aceea plăcută a cafelei. Îmi place mult mai mult așa.