Cum am înlocuit vreo 5 plugin-uri cu unul singur

formular de comentarii cu jetpackV-am mai zis eu de câteva ori pe-aici despre Jetpack şi mă ţin de o grămadă de timp să scriu un articol în care să spun exact despre ce este vorba, că îmi place atât de mult, încât trebuie să vi-l recomand şi vouă.

Jetpack este, pe scurt, o suită de plugin-uri făcută ca să aducă pe WordPress-urile self-hosted tot ce are mai bun wordpress.com. Toată lista de plugin-uri disponibile poate fi găsită pe site-ul oficial. Eu am să scriu mai jos despre plugin-urile pe care le folosesc, pentru că ele mi-au atras în mod special atenţia.

1. WordPress.com Stats » aşa cum îi zice şi numele, oferă nişte statistici detaliate despre blogul tău, în stilul celor care sunt acum pe wordpress.com. Căutând cum pot instala statisticile astea am descoperit eu Jetpack-ul.

2. Jetpack Comments » acel formular fain de comentarii despre care vă povesteam aici şi despre care vă spuneam că m-a scăpat şi de comentatorii spam.

3. Subscription » oferă posibilitatea comentatorilor să se aboneze prin mail la comentarii şi la articole. Înainte foloseam Subscribe to Comments Reloaded.

4. Mobile Theme » numele spune ce face. Arată mult mai bine decât tema de la MobilePress, plugin-ul pe care-l foloseam înainte. Deja am primit şi nişte aprecieri pentru că mi-am schimbat tema de mobil. :)

5. Photon » introdus recent, conţine una dintre funcţionalităţile mele preferate. Foloseşte wordpress.com pe post de CDN pentru imaginile de pe blogul tău, făcând în aşa fel încât să ţi se încarce blogul puţin mai repede. Pe tema CDN-ului este foarte interesant articolul „Why You Need a CDN for your WordPress Blog?”.

Am mai activat Enhanced Distribution, descris de autori cam aşa: Jetpack will automatically take the great published content from your blog or website and share it instantly with third party services like search engines, increasing your reach and traffic. şi Mobile Push Notifications, care-mi arată o notificare pe iPhone de fiecare dată când cineva scrie un comentariu pe blog.

Printre plugin-urile pe care le mai oferă Jetpack, aş aminti de Contact Form (numele spune ce face), Sharing (îţi oferă posibilitatea de a adăuga butoane de share în dreptul fiecărui articol) şi Publicize (trimite automat un update pe Twitter şi pe Facebook atunci când scrii ceva pe blog), pentru că mi se par printre cele mai uzuale din listă, în afara celor pe care le-am activat deja.

Acestea fiind zise, sper că v-am scutit de o grămadă de plugin-uri în plus cu articolul ăsta.

Lasă un comentariu

4 comentarii

 • Catalin 3 Dec 2012, ora 12:57

  Foloseam si eu inainte JetPack, dar nu l-am mai folosit.. se pare ca m-ai convins sa-l folosesc din nou. :)

  • Cristian Florea 3 Dec 2012, ora 15:18

   Dar de ce renunţaseşi la el prima dată?

 • Yamasha 6 Dec 2012, ora 22:52

  Mi-a fost recomandat de un coleg din blogosfera, insa nu l-am testat pana acum. Probabil daca voi incerca vreun proiect nou, il voi incerca.

  • Cristian Florea 7 Dec 2012, ora 00:59

   Şi pe blogul de-acum îl poţi încerca, că n-are la ce să-ţi strice.