Cum dispare totul din jurul tău atunci când studiezi un domeniu nou

blurDe fiecare dată când încep să citesc lucruri despre o pasiune nouă de-a mea simt că tot ce se află în jurul meu dispare, iar singurele lucruri care ies în evidenţă sunt cele care au legătură cu domeniul respectiv.

Spre exemplu, atunci când am hotărât să-mi cumpăr primul skate, după ce-am studiat puţin internetul în legătură cu domeniul, m-am trezit căutând pe stradă oameni cu plăci de skateboard în mână sau încălţaţi cu skate shoes. O făceam involuntar şi-mi dădeam seama că nu mă ajuta cu nimic dacă vedeam pe cineva cu încălţăminte pentru skateri, dar asta făcea pasiunea mai interesantă. De atunci am un fix şi studiez încălţările fiecărei persoane cu care fac cunoştinţă. Nu pentru că m-aş pricepe la modă, dar dacă e încălţată cu skate shoes înseamnă că avem o pasiune comună.

La fel mi s-a întâmplat şi când am hotărât să-mi iau bicicletă. De atunci am început să observ toţi bicicliştii care trec pe lângă mine şi să-mi dau seama că Bucureştiul are mult mai multe biciclete decât credeam eu în primă fază.

Acum am început să studiez vorbitul în public pentru prezentarea despre care vă spuneam aici şi nici nu vă închipuţi cât de greu îmi e să urmăresc un om vorbind fără să-i ochesc greşelile şi să mă întreb dacă sunt probleme pe care le am şi eu în vorbire.

Numai mie mi se întâmplă să-mi îndrept involuntar atenţia spre anumite lucruri atunci când încep să studiez un domeniu nou?

4 Comments

  1. Sergiu Nicola 6 februarie 2013
  2. Adelin 6 februarie 2013

Leave a Reply