Cum e cu treburile casei?

Mama are tendinţa de a-mi spune mereu ce-am de făcut înainte să plece la serviciu. De cele mai multe ori, prins fiind de munca la PC, răspund cu „Da” fără să fiu prea atent la ce-am de făcut. Bineînţeles, îmi place faptul că reuşeşte să-mi repete cu una-două ore înainte ce trebuie să fac, moment în care reuşesc să mai prind câte ceva. Înainte să plece doar îmi aminteşte, să nu uit ceva.

Astăzi nu ştiu cum s-a întâmplat, dar m-am trezit singur acasă, punându-mi întrebarea: „Oare am ceva de făcut?”. Întrebare care, bineînţeles, nu-şi găseşte răspunsul prin nici una dintre cămăruţele mele mintale. Ori mă apuc eu să fac ceva (orice), astfel încât să se vadă că m-am chinuit, ori încerc să-i dau un telefon ca s-o întreb. Dar prefer să mă chinui să fac eu ceva.

Voi când sunteţi prinşi de calculator reuşiţi să fiţi atenţi la ce vă transmit ceilalţi?

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • A.Dragos 5 Iul 2010, ora 20:25

  In general nu. De multe ori vine mama si imi spune cate ceva dar fie uit rapid fie nu retin deloc. Incerc totusi sa-mi dau seama ce e de facut si sa ma descurc in astfel de situatii. In general mamele cer fie sa facem curatenie cel putin la noi in camera fie astfel de lucruri. :)

 • Popa Marius 5 Iul 2010, ora 20:15

  Da, pot sa fiu atent. Chiar daca sunt cu castile pe urechi si izoleaza bine sunetele din afara, reusesc sa fiu atent la ce-mi zic ceilalti :) .

 • Andrei 5 Iul 2010, ora 21:42

  Nu :)) si eu am obiceiul sa zic DA DA si sa dau din cap pozitiv si gata.. am scapat :))
  Apoi ai facut .. ăăăăăă depinde ce :)) Deci e idem cu situatia ta.

 • Zoly 5 Iul 2010, ora 23:32

  Nu am niciodata probleme de acestt gen. Daca cineva vorbeste cu mine imi opresc activitatea. Sunt sigur ca nici un lucru care il faci tu la PC nu se poate amana pentru cateva minute.

  • Florea Cristian 6 Iul 2010, ora 10:17

   ei, ba da, dar sunt prea prins. sau se intampla sa am o idee sau ceva de genul, iar daca o aman cateva minute o uit si-o pierd. in plus, daca ar fi sa stau dupa cat imi spune mama ce-am de facut, ar trebui sa nu mai deschid pc-ul deloc intr-o zi :))

 • Florin 6 Iul 2010, ora 01:14

  De multe ori mi s-a intamplat exact ce ai spus tu. Cate-odata ma mai intreaba mama „ai auzit ce-am spus?” zic „da!” si ea de colo „ce-am spus” eu, balbaindu-ma „pai, castronul, apa, painea in punga! nu? am inteles, ce ma sacai atata?!”

 • Cata 6 Iul 2010, ora 01:24

  Pai.. eu cateodata imi opresc activitatea pentru a asculta, cateodata mi se pare ca aud cateva sunete din afara, ma uit si dau un raspuns de genul „aha”..

 • The Hunter 6 Iul 2010, ora 02:09

  Hah! Asa mi se intampla si mie. Cand sunt la pc atent, si imi spune mama ceva, uit…nici nu-i acord atentie, insa ii raspund cu DA.: ))

 • runn3r 6 Iul 2010, ora 08:21

  „ca suntem mici, si de mic n-ai timp s-asculti
  mata vorbeste, tu dai din cap si pana maine uiti” –> Spike – Mai Departe
  Cam asa e si cu mine :D ;))

 • Alex Dima 6 Iul 2010, ora 09:29

  Cam asa e si la mine. IN fiecare zi, inainte de a pleca la serviciu, sau ulterior la telefon imi traseaza niste sarcini, foarte usoare de altfel dar cand nu ai chef nu prea merge treaba. Problema este ca uneori uit si atunci dau un telefon si vad ca aveam motiv sa uit, chair erau multe :)) ).

 • Lily 6 Iul 2010, ora 10:26

  Mi se intampla si cand NU sunt la pc. Mama ma roaga ceva, eu zic „da, da, vin acuma” si nu mai vin niciodata :D

 • danbrasov 6 Iul 2010, ora 12:10

  Cand eram la scoala, orice mi se spunea atunci cand lucram la calculator intra pe o ureche si iesea pe alta. Si acum, cand imi spune cineva ceva se intampla sa nu aud, din cauza ca sunt f concentrat pe ceea ce fac.

  Pe de alta parte, imi faceam singur de treaba prin casa, din proprie initiativa.

 • Serginho 7 Iul 2010, ora 00:36

  Imi spune ce am de facut, eu ma tot iau cu treburi pe computer, dar nu uit ce am de facut.

 • blogatoru 8 Iul 2010, ora 11:55

  mda..se intampla destul de des….trebuie sa-ti faci un carnetel..si sa scrie acolo ce trebuie sa faci…cea mai buna solutie zic eu :)

  • Florea Cristian 9 Iul 2010, ora 08:21

   nu sta mama sa-mi scrie mie pe carnetel ce-am de facut. ca la cate ar trebui sa scrie, prefera sa renunte la idee :))

 • Ioana 8 Iul 2010, ora 23:19

  De multe ori mi se intampla asta.Dar bineinteles ca maicamea(sau persoana in cauza) imi mai repeta de cateva ori si pana la urma tot ajung sa fac ce mi se cere.