Cum facem curăţenie automată printre followerii de pe Twitter

twitterDacă pe contul meu de Twitter sunt mai reticent când vine vorba de a da follow oamenilor (nu că vreau eu să fiu antisocial, dar nici prea multă gălăgie nu-i bună, pentru că nu mai înţeleg mare lucru din Twitter dacă e aşa), pe contul site-ului de citate am dat follow fiecăruia, tocmai pentru că urmăream altă idee când venea vorba de Twitter. Acolo voiam să fie cât mai mare numărul de followeri, nu conta dacă ăia scriu inteligent, dacă le pot urmări update-urile, sau dacă sunt interesaţi de ceea ce scriu eu. La un moment dat intrasem într-o gaşcă, #teamfollowback, sau ceva de genu, fără ca măcar să mă fi înscris în prealabil.

Mă rog, m-am trezit că urmăresc vreo 2000+ persoane, iar pe mine mă urmăreau vreo 3000. Pentru că din punctul meu de vedere oamenii care au cont de Twitter şi nu trimit update-uri nu merită să fie urmăriţi, m-am gândit să caut un tool cu ajutorul căruia să găsesc persoanele care n-au mai scris nimic pe Twitter de mai mult timp şi să le dau unfollow, că şi-aşa nu mă încântau cu nimic.

Am găsit ManageFlitter, un tool drăguţ, user friendly, cu ajutorul căruia identifici oamenii pe care-i urmăreşti şi care n-au mai scris de peste o lună pe Twitter, cei care nu te urmăresc, deşi tu le-ai dat follow, cei care nu au niciun avatar uploadat (majoritatea oamenilor fără avatar sunt doar conturi de spam), cei care vorbesc mult (în viziunea lor, adică cei care trimit mai mult de 5 tweet-uri pe zi), sau cei care nu prea vorbesc (ăia de trimit mai puţin de un tweet pe zi).

Îi vezi, îi selectezi, apoi apeşi pe butonul Unfollow, iar treaba-i terminată.

ManageFlitter

Ce-mi place la tool-ul ăsta este că nu-ţi trimite el tweet-uri anapoda. Dacă nu apeşi tu pe butonul „Tweet this”, lumea nici nu ştie că ai folosit tu un progrămel ca să dai unfollow-uri în masă.

Există şi o variantă Pro de 12$/lună care-ţi permite o grămadă de chestii, cum ar fi:

– să vezi cine ţi-a dat ţie follow fără ca tu să-i fi dat înapoi;
– să vezi cine îţi dă follow sau unfollow şi când » o să primeşti update-uri zilnice, săptămânale, sau lunare prin email cu o statistică ce-ţi va spune cum a crescut sau a scăzut contul tău în funcţie de followeri;
– poţi da unfollow-uri nelimitate » conturile standard au o limită de 1000 unfollow şi follow pe zi, dar aici poţi face asta nelimitat (singura limită ar fi API-ul Twitter-ului, căruia s-ar putea să i se pară suspect dacă tu dai 10k de follows într-o zi);
– poţi profita de diferite filtere, gen: cine nu şi-a completat căsuţa pentru Bio, cine are verified account şi te urmăreşte etc.;
– poţi face un whitelist, adică oameni cărora nu le vei da unfollow niciodată, deci care n-o să-ţi mai apară prin alte liste, fie că n-au mai scris de mult, că n-au avatar, sau altele;
– poţi da follow automat tuturor celor care ţi-au dat reply sau RT recent;
– beneficiezi de un login mai light şi mai rapid » adică imediat ce te-ai logat, deja încep băieţii să-ţi arate diferite liste care au legătură cu oamenii pe care-i urmăreşti, sau care te urmăresc, fără să aştepţi să citească informaţiile.

Pentru ce mi-a trebuit mie, varianta standard mi-a fost de-ajuns, că eu nu am nevoie de manageriere atât de amănunţită a contului, dar nu se ştie cum o să vă trebuiască voua.

De adăugat este faptul că am preferat să nu testez tool-ul pe contul propriu, pentru că acolo urmăresc 67 de persoane în momentul de faţă, lucru care făcea site-ul respectiv să-mi arate mai mult pagini goale, pentru că n-avea destule surse din care să ia informaţii (spre exemplu, dintre cei 67, nu există nici unul fără avatar, care n-a mai scris de 30 de zile, sau care scrie mai puţin de un tweet pe zi).

Aştept să-l testaţi şi să-mi spuneţi ce părere aveţi, eventual comparându-l cu alte tool-uri online pe care le-aţi mai încercat.

Tags:

4 Comments

  1. Caziuc Stefan 24 iunie 2011
    • Cristian Florea 24 iunie 2011
  2. rivi 24 iunie 2011
    • Cristian Florea 24 iunie 2011

Leave a Reply