Newcastle iar vine cu o reclamă bună pentru Super Bowl
A apărut o aplicaţie de dating care-ţi dă o notă în funcţie de cât de bună ţi-e gramatica :))
Am fost invitat în luna decembrie la Tactical Shooting Range, un poligon de tragere proaspăt înfiinţat în Bucureşti. Locul e foarte fain. E amplasat într-un subsol imens şi are 12 linii de tragere de câte 25 de metri. Mai mult, e un fel de pub acolo unde poţi bea o cafea în timp ce te uiţi printr-un geam la cei care trag. A fost foarte util geamul, că noi, bloggerii, aveam nevoie de instructaj înainte de a trage şi am intrat câte 4 în poligon, iar în timp ce trăgeau unii, ceilalţi se uitau şi râdeau de ei sau furau meserie.
Eu am tras şase gloanţe: trei cu un Glock şi trei cu un Revolver (nu mă întrebaţi de care, că nu ştiu exact). Primul şoc a fost când am auzit sunetul puternic pe care-l scoteau pistoalele celorlalţi. Deşi aveam căşti, se auzea mult mai tare decât mă aşteptam. Apoi credeam că n-o să nimeresc ţinta prea bine din cauza reculului, doar că adevărata provocare a fost să ţin pistolul îndreptat spre centrul ţintei în timp ce apăs pe trăgaci. Serios, îmi tremura mâna în timp ce mă chinuiam să apăs pe trăgaci, asta mi s-a părut complicat. :)) Atunci am înţeles că cei care trag cu o mână în filme, din aer şi eventual în timp ce se rostogolesc, sunt nişte mincinoşi notorii şi profită de faptul că noi nu ne pricepem. :))
Eu cred că m-am descurcat destul de bine. Când am văzut la final găurile din ţintă (care a fost la 5 metri depărtare de pistolul meu), nu mi-a venit să cred că-s făcute de mine.
Poate te întrebi cât costă distracţia la Tactical Shooting Range. Ar fi cam aşa:
– 50 de lei închirierea unei piste pentru 30 de minute;
– 30 de lei închirierea unei arme;
– 2,4 lei pentru fiecare glonţ pe care-l tragi;
– 0 lei ţinta (am înţeles că unele poligoane cer bani pe aşa ceva);
– 0 lei instructajul (că nu toţi cei care ajung acolo ştiu deja cu ce se mănâncă sportul ăsta).
Din experienţa avută la prima tragere, îţi spun fără să stau pe gânduri că dacă n-ai mai tras, după vreo 10 – 12 gloanţe îţi oboseşte mâna şi nu mai nimereşti prea bine ţinta. Asta înseamnă că într-o seară îţi ajung 100 de lei ca să te bucuri de câteva trageri (sau dacă ai arma ta şi gloanţele tale, e de-ajuns să închiriezi pista).
Adresa e Strada Valea Cascadelor, numărul 21K (faci vreo 7 – 8 minute de la metroul Păcii până acolo), iar programul e între 12:00 şi 22:00. Găseşti mai multe şi pe Facebook-ul lor.
Pentru mine a fost foarte faină experienţa şi aş mai repeta-o. Mai mult, recomand tuturor să încerce să facă asta cel puţin o dată.
9 Comments
Iar eu am inteles ca unele poligoane cer 2 lei sau mai putin pentru fiecare glonţ pe care-l tragi!
Păi şi aici e preţ pe glonţ, dar depinde şi de calibrul glonţului, oricum.
Ideea este ca speram ca odata cu deschiderea unui nou poligon sa mai scada putin preturile la munitie. La 2,4 lei glontul de 9mm este cel mai scump poligon din Bucuresti si, cu exceptia Brasovului, din tara. Pacat de locatie si de infrastructura disponibila, insa 200 de lei pentru a trage o cutie este prea mult.
Nu-i exclus să ai dreptate. Eu n-am comparat cu altele. Totuşi, pentru începători, mie mi se pare foarte ok, că ei nu trag o cutie întreagă.
Chiar nu te pricepi. Adica daca tie ti-a tremurat mina si nu ai fi fost in stare sa tragi cu o singura mina inseamna ca nu poate nimeni? Este ca si cum, dupa prima lectie de condus, ai spune, ca ceea ce fac pilotii de raliu este imposibil si in mod sigur raliurile sint trucate intrucit nu este posibil sa abordezi o curba cu mai multe de 50 la ora…Exact asa gindesti tu…..Te asigur ca tragerea cu o singura mina si nimerirea tintei fara sa ochesti sint perfect posible…dar evident nu de catre incapatori
Da, eu sunt sigur că-s posibile. Dar când un actor sare, se rostogolește în aer și trage cu pistolul fără să ochească, sigur faptul că a nimerit ținta e o chestie făcută pe calculator. Și actorii tot începători sunt. :)
Evident ca cei mai multi actori probabil ca nu sint experti in ale armelor. Desi poate unii dintre ei sint buni sau bunicei. Dar problema este alta. Cind se face un film pe platou la filmari nu se folosesc arme reale/munitie reala din motive lesne de inteles. Se folosesc fie arme reale cu gloante oarbe, fie cel mai probabil in ziua de azi arme de jucarie dar care sa arate cit de cit asemanatoare cu armele reale. In acest caz este evident ca pocnetul de arma si nimerirea tintei sint trucaje realizate ulterior..nu cred ca cineva chiar si-a inchipuit ca sint omoriti de-adevaratelea oameni pentru un film…Dar acei actori interpreteaza roluri. Iar daca rolul este de expert in ale armelor este normal sa se comporte ca atare. Adica trage cu o singura mina, nimereste fara sa ocheasca, etc. Ca actorul in sine probabil nu ar putea este alta poveste. Personajul lui poate. Daca sa zicem un personaj dintr-un film trebuie sa conduca ca la raliu..in cazul acesta nici macar nu este filmat actorul insusi ci este dublat de un cascador.
In plus de asta eroarea care apare cel mai adesea in filme referitoare la arme si probabil ca apare exact din cauza faptului ca filmarile se fac folosind pistoale de jucarie este aceea cind personajul ramine fara munitie dar apasa in continuare pe tragaci iar acesta face doar click, click, click. Din moment ce ai tras deja cu arma ar trebui sa stii ca orice pistol modern( semiautomat) in momentul in care ramine fara munitie se blocheaza masonul in pozitia tras inapoi iar tragaciul nu mai poate fi apasat.
doresc un nr de contact pentru ama programa pentru o tragere
Salutare,
Îi poți contacta la 0758.330.540