Aplicaţia care-ţi pune într-un singur feed toate pozele de pe Twitter, Facebook şi Instagram
Te-ai arunca în lac pentru un Samsung Galaxy S5?
Am fost acum câteva zile la un curs de public speaking pentru bloggeri ţinut de Amalia Sterescu. Am mers acolo fără niciun fel de aşteptare. Am o experienţă nesemnificativă în ceea ce priveşte vorbitul în public (am avut onoarea să vorbesc de două ori în faţa unor oameni), dar n-ar fi stricat nişte tips & tricks pentru următoarele ocazii.
Am învăţat nişte lucruri foarte interesante în ceea ce priveşte vorbitul în public. Spre exemplu, nu ştiam cum e mai bine să te pregăteşti înaintea unui discurs şi nu ştiam că de cele mai multe ori e mai importantă introducerea (care trebuie să fie în forţă) şi încheierea (care trebuie să fie memorabilă) decât cuprinsul discursului (pe care oamenii îl cam uită). Tot la curs mi s-a confirmat încă o dată că fără să exersezi nu reuşeşti mai nimic, chiar şi când vine vorba de public speaking. Şi că dacă nu exersezi constant te trezeşti că ai uitat tot ce-ai învăţat, aşa cum în sport îţi pierzi antrenamentul dacă nu faci mişcare constant.
Am apreciat foarte tare şi probele practice. Nimeni n-a plecat de-acolo fără să fi rămas cu ceva, tocmai pentru că fiecare a trebuit să dea un fel de test. La început, am dat un test iniţial (cum dădeam la şcoală, din materia studiată cu un an înainte) în care a trebuit să pregătim şi să ţinem în faţa întregii grupe un discurs de 5 minute despre ce vrem noi, folosind cunoştinţele cu care am venit de-acasă.
Apoi, la sfârşitul cursului, am dat încă un test (evaluare finală, de data asta), în care provocarea era aceeaşi, noi hotăram dacă vorbeam despre acelaşi lucru sau nu, dar ideea era să vedem dacă am progresat în vreun fel. Şi aşa cum era de aşteptat, toţi am progresat, iar asta în special pentru că fiecare avea acum în minte o idee despre cum ar trebui să fie strucutra unui discurs, fiecare ştia cum să reacţioneze dacă intervine cineva din public şi-i strică prezentarea şi toţi învăţaserăm deja că atunci când faci un discurs pe care să-l spui unui public trebuie să te gândeşti la cei care te ascultă, nu la tine. Discursul este despre ei (despre cât de multe pot învăţa din ce zici), nu despre cât de tare eşti tu.
În final, vestea bună ar fi că Amalia şi-a deschis o şcoală de public speaking şi că garantăm pentru abilităţile ei toţi cei care am fost prezenţi la cursul de marţi. Adică noi: