Cum înregistrezi ecranul de pe MacBook

Dacă ai ajuns aici, probabil vrei să faci un video cu ecranul laptopului tău și cauți o metodă ca să înregistrezi ecranul de pe MacBook.

Ei bine, vestea bună e că această opțiune este deja integrată în sistemul de operare de la MacBook, iar începând cu macOS Mojave, e și mai ușor să faci asta.

Dacă vrei să înregistrezi ecranul de pe MacBook cu macOS Mojave sau mai nou

Ca să faci asta, e de-ajuns să apeși pe tastatură combinația Command + Shift + 5, apoi va apărea în partea de jos a ecranului o bară de unelte, ca în fotografia de mai jos. Cu ajutorul acelui toolbar poți face atât print screen-uri pe MacBook, cât și filmulețe.

Cum înregistrezi ecranul de pe MacBook

Pentru a filma ecranul de la MacBook, e de-ajuns să activezi una dintre cele două opțiuni de la final: Record Screen sau Record Selection.

Cu Record Screen va începe o filmare cu tot ecranul laptopului, iar cu Record Selection vei selecta o anumită parte din ecran pentru a o filma. Spre exemplu, dacă filmezi într-un browser și nu vrei să se vadă și taburile deschise sau URL-ul accesat, cu Record Selection vei putea face asta.

După ce pornește filmarea, vei vedea că apare în bara de sus a ecranului un buton de Stop (cu un pătrat în centru), iar dacă dai click pe acel buton, se va opri înregistrarea și ți se va deschide QuickTime pentru a stabili ce faci mai departe cu ea (unde o salvezi, spre exemplu).

Dând click pe Options în toolbarul din fotografia de mai sus vei putea seta diverse opțiuni, de la locul unde să se salveze clipurile, până la ce microfon să folosească pentru a înregistra sunetul. Dacă ai un microfon extern conectat la laptop, îl vei putea folosi să-ți înregistrezi vocea și să faci tutoriale video, spre exemplu.

Atât de simplu e să înregistrezi ecranul de pe MacBook. Spor! 👍🏼

Tags:

2 Comments

  1. Corina 15 ianuarie 2020

Leave a Reply