Cum îţi dai seama că banii pe care-i donezi ajung unde trebuie

Ne place să fim foarte suspicioşi când vine vorba de donaţii. Pe câţi nu i-ai auzit spunând că s-au supărat pe un cerşetor pentru că i-au dat bani şi apoi l-au văzut cu sticla de bere în mână? Sau pe câţi nu i-ai auzit întrebând cum îţi dai seama că banii pe care-i donezi unei asociaţii se folosesc pentru a ajuta cauzele asociaţiei şi nu se opresc prin buzunarele unora care profită de bunătatea ta?

Eu cred că problema nu e la „ce se întâmplă cu banii pe care-i donez?”, ci la felul în care vedem noi toată treaba asta cu donaţiile. Deşi pare egoist, din punctul meu de vedere donaţia e un lucru pe care-l faci pentru tine. Într-adevăr, ajuţi pe cineva oferind bani, bunuri sau servicii, dar faci lucrul ăsta pentru că şi pe tine te face să te simţi bine. N-ai dona dacă nu te-ai umple de bucurie pentru că ai făcut o faptă bună.

Acestea fiind datele problemei, hai să nu ne mai întrebăm ce se întâmplă cu banii noştri după ce-i donăm, ci să ne bucurăm de senzaţia pe care o avem pentru că am făcut donaţia. Mi se pare de o mie de ori mai greşit să donezi unui necunoscut şi apoi să judeci felul în care s-a folosit donaţia ta decât să alegi să nu-i donezi lui deloc. Dacă n-ai încredere în ce face cerşetorul cu banii, du-te şi ia ceva de mâncare din ei, apoi dă-i direct mâncarea. Soluţii există întotdeauna, trebuie doar să trecem peste stadiul ăla de suspiciune şi să înţelegem că donaţiile le facem şi pentru noi.

  1. Gabriel Solomon sâmbătă, 23 august 2014, 12:25
   • Cristian Florea sâmbătă, 23 august 2014, 12:26
  2. Ioana duminică, 24 august 2014, 20:01
   • Cristian Florea luni, 25 august 2014, 9:09
   • Ioana luni, 25 august 2014, 13:02
    • Cristian Florea luni, 25 august 2014, 18:01

  Adaugă un comentariu