Cum mi-am descoperit pasiunea pentru web

Update: Câştigătorii sunt: Alexandru Ion, Alin, Alina. Felicitări!

Eram prin clasa a V-a şi după ce am învăţat de-am rupt pentru olimpiada de programare, la care, aşa cum ziceam şi aici, am luat fix zero puncte, i-am zis profesoarei mele de info că nu mai vreau să mai aud de programare şi că mi-ar plăcea să învăţ ceva puţin mai interactiv şi mai interesant.

În clasa a VI-a îşi stabilise să ne înveţe introducerea în HTML şi mi-a propus să mă ajute să învăţ HTMLul mai din timp, iar dacă-mi place şi mă descurc, să fac un site cu care să mă înscrie la un concurs.

memoryAtât mi-a trebuit, să-mi spună că mă învaţă ea, că o să ştiu să fac un site şi că o să particip la un concurs. Ţin minte şi azi site-ul. Era predominant albastru (n-a fost nicio şansă să mă convingă că altă culoare s-ar potrivi mai bine) şi era despre ştiinţe ale naturii. Ba chiar voiam să-i fac şi o variantă în engleză, doar că îmi bătea deja concursul la uşă şi nu mai aveam timp de aşa ceva. Sunt sigur că şi acum am acasă un CD pe care-l găsesc.

Pe vremea aia aveam calculator acasă, dar nu aveam internet, motiv pentru care puteam lucra numai din laboratorul de informatică, pentru că altă sursă de unde să iau poze şi coduri pe care nu le stăpânesc nu exista. Am pierdut nopţi întregi acolo, pentru că doamna profesoară a observat cât de mult vreau să merg cu un site perfect la concurs şi mi-a zis că pot sta cât vreau acolo, atât timp cât nu chiulesc de la celelalte ore de curs.

Atunci am învăţat ce-i ăla deadline şi cât de multă muncă e în spatele unui site. A fost o experienţă reuşită în comparaţie cu olimpiada de programare, pentru că am luat menţiune la acel concurs (am şi-acum diploma acasă) şi aşa a început pasiunea mea pentru web, pentru că m-am văzut că sunt în stare să fac un site şi că nu-s chiar cel ultimul din parcare dacă pun pasiune şi muncesc mult la ce fac. Apoi am încercat să învăţ să creez designuri pentru cât mai multe platforme web, până am ajuns să-mi doresc să învăţ cum se face un design de WordPress, iar dacă tot am învăţat să-l fac, am hotărât să mă apuc să şi scriu pe un blog. Şi aşa a început povestea asta faină cu onlineul, simplificată cât de mult am putut.

Scriu asta pentru că am fost provocat de Colgate Romania, cu ocazia campaniei lor traditionale Luna Sanatatii Orale. M-au rugat să-mi amintesc ceva care mă leagă de şcoala în care am învăţat. Asta pentru că vor să doneze 1% din vânzarile Colgate din luna martie şcolilor din România. Bineînţeles, sub formă de produse Colgate. Au făcut şi-o aplicaţie pe Facebook cu ocazia asta, pe care te invit s-o butonezi, că e tare interesantă.

Acum vine concursul

Pentru că da, avem şi-un concurs. Lasă până joia viitoare (27 martie 2014) un comentariu la acest articol în care să-mi spui o poveste despre şcoala în care ai învăţat sau despre orice altă şcoală doreşti.

Săptămâna viitoare am să aleg trei comentatori şi am să-i premiez cu câteva produse Colgate. Totodată, dacă scrii cea mai frumoasă poveste, o să te las să alegi o şcoală (din orice oraş) care va fi inclusă în programul Colgate şi al cărei copii se vor bucura de produsele campaniei.

Ce zici? Te bagi?

Tags:

6 Comments

  1. Tudor 21 martie 2014
  2. alexa 22 martie 2014
  3. Alexandru Ion 24 martie 2014
  4. Alin 25 martie 2014
  5. Vasiu 26 martie 2014
  6. Alina 27 martie 2014

Leave a Reply