Cum mi s-a părut Nokia Lumia 1320

Aşa cum v-am mai spus, la Mobile Marketing Forum am avut onoarea să fiu blogger oficial Nokia. Cu ocazia asta, am primit timp de o săptămână un Nokia Lumia 1320. M-au întrebat foarte mulţi cum mi se pare, aşa că am hotărât să le răspund printr-un articol. De menţionat ar fi că nu am pretenţia ca acest articol să fie catalogat drept un review, ci mai degrabă o părere pe care mi-a lăsat-o mie Nokia 1320. Nu i-am testat limitele, deci dacă după ce terminaţi de citit mai aveţi întrebări, s-ar putea să nu vă pot răspunde.

Aşa cum am făcut şi în cazul Nokia Lumia 1020, am să compar acest telefon cu iPhone-ul meu, pentru că dacă ar fi să-mi schimb telefonul, aş face-o numai cu ceva care să-mi ofere cel puţin la fel de multe câte îmi oferă iPhone-ul.

Înainte să încep, înşir câteva specificaţii tehnice, în caz că nu le-ai citit în altă parte: ecran de 6 inchi, memorie de 8 GB, RAM de 1 GB, cameră principală de 5 MP şi procesor Dual-core de 1.7 GHz.

Ce nu mi-a plăcut la Nokia Lumia 1320

1. Camera

Ştiu, e doar de 5 MP, deci nu pot avea pretenţii prea mari, dar pentru mine camera este destul de importantă la un telefon. Şi nu mă refer aici la numărul de MP ai camerei, ci la felul în care face pozele pe modul Auto. Am mai zis-o şi-o mai spun de câte ori va mai fi nevoie: nu mă pricep la fotografii. Deci mie degeaba îmi oferă un telefon ocazia de a regla ISO-ul sau cine ştie ce alte lucruri, că oricum nu ştiu să le folosesc. Deci dacă n-am un telefon care să facă poze decente pe modul Auto, nu-s mulţumit. N-am testat camera în toate condiţiile, ci mai mult indoor, dar cu o lumină decentă.

2. Bateria se încarcă foarte greu dacă o cuplezi la PC

La ora 10:00 am pus telefonul la încărcat prin USB, că mai avea vreo 6% baterie. Acum e ora 17:00, iar bateria este la 95%. Încărcat la priză, în vreo două ore şi ceva era gata. Într-adevăr, bateria are 3400 mAh (comparativ cu cea a iPhone-ului meu care e de 1432 mAh), dar tot au trecut 5 ore şi nu e gata. :))

3. Nu poţi face multitasking

Aici nu-i vina telefonului, cât e vina sistemului de operare. Am vrut să scriu un status pe Facebook, în care să notez anumite date dintr-un mail. Am început să-l scriu, apoi m-am întors la mail ca să verific dacă am reţinut bine ce era acolo şi dacă am notat bine în status. Când am deschis iar aplicaţia de Facebook, s-a reîncărcat şi n-am mai găsit pe nicăieri statusul pe care-l începusem şi care aştepta să fie publicat.

La Instagram la fel. Am început să editez o poză pentru publicare, am ieşit ca să mai verific ceva, iar când am intrat iar în Instagram dispăruse poza care aştepta să fie publicată.

Totodată, singura aplicaţie de YouTube din market e una care îţi deschide browserul când intri în ea. Practic, e o scurtătură spre pagina de mobile a YouTube-ului, nu e o aplicaţie în adevăratul sens al cuvântului şi asta nu prea-mi place. Spre exemplu, nu pot da play unui clip şi, în timp ce cântă, să caut altul.

iPhone-ul îmi oferă posibilitatea să sar dintr-o aplicaţie în alta fără să-mi strice lucrurile începute deja şi să caut pe YouTube fără să opresc ce cântă.

4. Apar nişte erori ciudate

Ca şi în cazul Nokia Lumia 1020, uneori nu vrea să-mi citească mail-ul. Totodată, am încercat să descarc FIFA. Aveam 2 GB liberi în telefon, iar FIFA ocupa 800 MB. Totuşi, nu mă lăsa să-l descarc.

5. Se actualizează greu aplicaţiile de background

Notificările de pe Facebook şi de pe Instagram vin cu vreo două minute după ce le-am primit. Şi asta fiind conectat la o reţele WiFi, unde internetul sigur merge rapid.

Ce mi-a plăcut la Nokia Lumia 1320

1. Designul

E un telefon frumos. De fapt, telefoanele Lumia în general mi se par frumoase. Eu am primit un Lumia 1320 pe alb si arată excelent.

2. Beamer

Asta-i partea mea preferată. Beamer e o aplicaţie cu ajutorul căreia poţi vedea pe calculator (sau pe un alt telefon) ecranul telefonului tău Lumia. Mi se pare utilă dacă vrei să arăţi cuiva pe monitor ce poze ai făcut tu în vacanţă sau dacă vrei să arăţi cuiva cum să-şi facă nişte setări dacă are şi el Lumia şi nu se pricepe.

3. Bateria ţine mult

Cel mai puţin a ţinut bateria două zile. Iar acele două zile au fost intense: în prima a fost Mobile Marketing Forum, iar în a doua m-am jucat pe el o grămadă. Deşi are ecranul imens, bateria ţine mult mai mult decât la iPhone.

4. Ecranul e tare fain

Când l-am luat în mână nu mă aşteptam să spun asta, dar ecranul de 6 inchi face diferenţa în multe situaţii. Îmi place ideea de a tasta cu ambele mâini şi îmi place că totul e mult mai mare decât în cazul iPhone-ului. Da, un ecran mare e bun, chiar dacă în primele două zile ţi se pare imposibil de folosit.

5. Îmi place cum se vad filmele şi jocurile

Apropo de ecranul imens, filmele HD se văd excelent şi e o plăcere să te joci pe el. În plus, este extrem de comod să şi citeşti pe ecranul ăsta.

6. Sincronizarea cu SkyDrive

SkyDrive-ul e un fel de Dropbox de la Microsoft, în care ai 10 GB de spaţiu în cloud pe care să-l foloseşti cum vrei tu. E fain că orice poză sau notă faci se urcă automat în SkyDrive şi nu trebuie să stai să downloadezi în PC fişierele, că ele sunt deja în cloud.

Ca o concluzie

Nokia 1320 mi se pare un telefon mai mult dedicat mediului business. N-aş putea merge pe bicicletă şi să am telefonul în buzunar, spre exemplu. Nu mi se pare un telefon potrivit pentru oamenii cu viaţă activă, pentru că de multe ori singurul loc în care-ţi poţi ţine telefonul e în mână şi la cât de mare e ecranul de la Nokia Lumia 1320, nu-i nicio şansă să-l ţii într-o singură mână fără să te chinui.

Mi l-aş cumpăra? Ca second phone, da. Ca telefon principal, în niciun caz. Nu mi se potriveşte. Partea cu multi tasking-ul e esenţială pentru mine şi aşa cum am zis şi mai sus, în cazul meu, nu pot să-l iau peste tot cu mine la cât e de mare ecranul. Totuşi, l-aş lua ca telefon secundar pentru jocuri şi filme HD. Şi pentru sincronizarea aia faină din SkyDrive.

Dacă mai aveţi întrebări, am să încercă să vă răspund. Dacă mai aveţi ceva de adăugat, primim cu plăcere.

21 Comments

  1. cart00n 15 aprilie 2014
    • Cristian Florea 15 aprilie 2014
  2. Stefan 15 aprilie 2014
  3. Bogdan 15 aprilie 2014
    • Cristian Florea 15 aprilie 2014
      • Irina Bărăgoi 15 aprilie 2014
  4. Adrian C 16 aprilie 2014
    • Bogdan 16 aprilie 2014
      • Cristian Florea 16 aprilie 2014
      • Adrian C 17 aprilie 2014
    • Cristian Florea 16 aprilie 2014
      • Adrian C 17 aprilie 2014
      • Cristian Florea 17 aprilie 2014
  5. laur 9 mai 2014
    • Cristian Florea 9 mai 2014
      • Rares 17 august 2015
  6. laur 25 mai 2014
    • Cristian Florea 27 mai 2014
  7. szekely 26 august 2014
    • Cristian Florea 26 august 2014
  8. victor 26 octombrie 2014

Leave a Reply