
Fundal diferit pe iPhone când îl ții la încărcat 😲

De ce telefoanele de azi nu mai au baterie detașabilă
Când vine vorba de jocuri noi, una dintre marile probleme de care se lovește majoritatea este faptul că jocurile cer din ce în ce mai multe resurse, iar dacă vrei să ții pasul trebuie să scoți din buzunar sute sau chiar mii de lei o dată la câțiva ani ca să-ți upgradezi dispozitivul.
Mai mult, dacă ai deții un laptop, e și mai problematic, pentru că multe dintre componentele laptopului nu pot fi upgradate, așa că ești nevoit să găsești altfel de soluții.
Ei bine, una dintre soluții este să te joci fără să folosești resursele PC-ului tău. Cum așa? Cu GeForce Now.
Ce este și cum funcționează GeForce Now
GeForce Now este o platformă care pune la dispoziție servere mega puternice de gaming și-ți permite să joci sute de jocuri (găsești lista completă aici) fără să folosești resursele dispozitivului tău.
Sistemul funcționează foarte simplu: instalezi aplicația GeForce Now pe laptop sau PC (dar merge și din Google Chrome, iPhone, Android Smartphones sau chiar Android TV), iar jocurile rulează direct de pe serverele lor, nu de pe unitatea ta locală, ca și cum și-ar conecta serverele la monitorul tău. Tot ce-ți trebuie e să ai o conexiune bună la internet, dar la cum funcționează netul în România, nu-mi fac griji din punctul ăsta de vedere.
Oricum, ți se testează conexiunea la internet după ce te loghezi în aplicație. În cazul meu netul merge mult peste ce e nevoie.

Când vine vorba de accesul la jocuri noi, GeForce Now se conectează și se sincronizează cu conturile pe care le ai deja pe Steam, EpicGames sau Ubisoft. Deci trebuie să deții deja acele jocuri ca să le poți juca, dar poți oricând să alegi să joci și jocuri gratuite, cum sunt Fortnite, Apex Legends, World of Tanks, Rocket League, Counter Strike GO și multe altele, disponibile direct în platformă.
Pentru cine e GeForce Now?
Pentru cei care vor să joace jocuri noi fără să investească într-un PC mai performant, dar și pentru cei ca mine, care vor doar din când în când să se mai relaxeze cu un joc, fără să fiu nevoit să instalez jocul respectiv sau să-mi eliberez spațiu în laptop pentru asta.
Mai mult, eu fiind utilizator de MacBook, cele mai multe jocuri oricum n-ar putea rula pe laptopul meu, așa că GeForce Now mă ajută punându-mi la dispoziție serverele lor.
Totodată, dacă vrei să faci o seară de jocuri cu prietenii la un moment dat, e de-ajuns să vă faceți toți conturi de GeForce Now și vă puteți juca în rețea fără niciun fel de limitare. Am testat asta serile trecute, la #GFNLanParty, când am jucat în rețea Rocket League, Brawlhalla (la care am și câștigat aproape de fiecare dată 😁) și Counter Strike. Deci știu că funcționează fără probleme în rețea și pe testate, nu doar din povestite. :)) Noi ne-am organizat discuțiile pe Discord, inclusiv voice chat-ul, dar poți folosi și chat-ul de voce din jocurile pe care le joci, dacă vrei.

Tehnic vorbind, jocurile suportă o rezoluție maximă de 1080p la 60FPS, dar pentru categoriile de public despre care discutam mai sus acest lucru e mai mult decât suficient.
Mai mult, cei de la Nvidia anunță jocuri noi în fiecare zi de joi, iar asta îi face să aibă mereu nume fresh disponibile pentru tine. Spre exemplu, Cyberpunk 2077 s-a lansat pe GeForce Now fix în ziua în care a fost anunțat la nivel mondial, deci utilizatorii platformei s-au putut bucura de el încă din prima zi.
Cât costă GeForce Now
Sunt două planuri dintre care poți alege:
- Planul gratuit – care îți oferă sesiuni de joc de până la o oră și o limitare legată de acces. Limitarea e, de fapt, o listă așteptare care se formează în rândul utilizatorilor cu plan gratuit. Deci la anumite jocuri probabil va trebui să aștepți câteva minute ca să-ți dea voie să intri în joc. Eu îl consider mai de grabă un plan de test. Adică îți faci contul, intri în câteva jocuri ca să vezi dacă îți place, iar dacă ți se pare totul cum trebuie, treci la planul paid.
- Planul Paid costă 9.99 € / lună și-ți oferă acces instant și nelimitat pe serverele de jocuri, dar și RTX On. RTX este un sistem dezvoltat de Nvidia pentru a crea o grafică mult-mult mai bună în jocuri.
În viața reală, chiar dacă PC-ul tău ar putea rula anumite jocuri noi, sunt șanse să nu poți beneficia de grafica RTX dacă rulezi jocul de la tine din PC, pentru că grafica RTX e compatibilă doar pe anumite plăci de bază și procesoare grafice. Dar dacă ai contul Premium de GeForce Now, te bucuri de RTX indiferent de sistemul de pe care rulezi acel joc.
Dacă vrei să testezi GeForce Now, poți începe de aici.
