Cum s-a văzut victoria Simonei Halep pe Facebook

Aseară, Simona Halep a câştigat un turneu de tenis în Qatar. Tot Facebook-ul a vuit pe marginea subiectului ăsta. Fiecare îi anunţa pe ceilalţi cât de mândri sunt de Simona şi cum a crescut ea într-un an cât alţii în 10. Avem cu ce ne mândri, iar Simona merită toate laudele din lume pentru munca pe care o depune.

Interesant mi s-a părut că tot felul de oameni, mai mult sau mai puţin pasionaţi de sport, au simţit nevoia să se implice în lucrul ăsta. Toţi au vrut să arate că-s mândri că sunt români, ba unii şi-au răpit din timp ca să vadă meciul din finală.

Cred că ar trebui să avem mai des momente din astea. Mi se pare că oamenilor le este dor de performanţele sportive ale românilor, iar când mai prindem câte-o Simona, profităm cât putem de performanţa ei.

Am observat zilele trecute un comportament asemănător şi în cazul rugby-ului. Naţionala de rugby a României a câştigat în luna februarie două meciuri importante: unul împotriva Portugaliei şi unul împotriva Rusiei. Am simţit nevoia să scriu pe Facebook despre asta şi foarte multă lume a reacţionat pozitiv. Zilele trecute, un amic mi-a spus că vrea neapărat să meargă la un meci al naţionalei noastre, că prea câştigă tot şi îi laud eu pe Facebook. Nu s-a uitat niciodată la rugby şi nici nu cred că ar fi vrut să se uite dacă n-ar fi auzit de performanţele echipei noastre.

Cum ar fi să promovăm mai mult performanţele sportive ale românilor? Haideţi să încercam să nu ne mai ocupăm timpul înjurând presa pentru că scrie numai despre fotbal şi să căutăm performanţele românilor la sporturi mai puţin cunoscute. Iar după ce le-am găsit, să le arătăm şi altora informaţiile astea, să nu le păstrăm numai pentru noi.

Sportivi români la Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Sportivi români la Jocurile Olimpice de la Soci 2014

sursa foto

Tags:

4 Comments

  1. Adelin 17 februarie 2014
    • Cristian Florea 18 februarie 2014
  2. Natural 17 februarie 2014
    • Cristian Florea 18 februarie 2014

Leave a Reply