Am găsit chestia de mai sus într-un document în care erau descrise persoanele care se află în zodia Gemeni. În cadrul rubricii „Cărţi preferate”, era inventat ceea ce acum a devenit titlu de articol.
Bineînţeles, cartea respectivă nu există, dar numele pe care l-au găsit cei care au scris minunăţia aia m-a pus pe gânduri (asta după ce m-am oprit din râs).
Oare cum ai putea să faci pe oricine să fie de acord cu orice zici?
Practic, nu se poate, dar ai putea măcar să încerci. Iar chestia asta prinde foarte bine în blogging. Pentru că nu este chiar atât de uşor să faci pe cineva să fie de acord cu ce zici, trebuie să treci prin (lungul şi greoiul) proces de convingere.
Şi cum ai putea convinge pe cineva că ai dreptate dacă nu argumentând?
Bineînţeles, peste etapa asta sar foarte mulţi bloggeri. Ei au o părere pentru că o au. N-o argumentează, ci o aştern şi-atât. Dacă se nimereşte cineva să fie de acord cu tine, bine. Dacă nu, asta e.
După cum vă imaginaţi, aceasta este o greşeală (cel puţin din punctul meu de vedere). O opinie neargumentată nu se numeşte opinie. Până şi Floredana, din deal, îţi poate spune că Luvru e un muzeu care nu merită vizitat (chiar dacă n-a fost acolo). Iar dacă nu-ţi spune şi de ce, n-ar trebui s-o crezi.
Aşa se întâmplă şi în blogging: degeaba descoperi ceva şi vrei să împarţi cu alţii, dacă nu le spui şi de ce este bun acel ceva.
Lăsând argumentatul la o parte, voi cum încercaţi să-i faceţi pe cititorii voştri să fie de acord cu tot ceea ce spuneţi? Sau voi nici nu vreţi asta?
Întrebarea este foarte bună ! Nu poți face așa ceva ! Orice individ are propria personalitate ! Nu trebuie să impui și nici sa ți se impună ! Asculți și culegi ce-i bun ! Acumulezi si mergi înainte ! :)
Am citit de curand intr-un film: Si oamenii mari pot gresi, in timp ce oamenii mici pot avea dreptate :) vizavi de discutiile anterioare despre brand
Eu nu vreau sa conving pe nimeni, dar recunosc ca uneori mai scriu si printre randuri si astept sa vad cine reuseste sa citeasca.
Eu zic ca in blogging este mult mai simplu. Este vorba de brand-ul pe care l-ai creat. Examplu: Zoso. Nu stiu de ce dar asa mi-a venit. Tu fiind blogger sitiind ca ala este zeul blogurilor din Romania poti sa il contrazici?
Asta ar fi un exemplu. Alt exemplu as putea sa fiu chiar eu. In articolele mele imi spun parerea cu argument si de asemenea nu sunt prea contrazis. Cand si cand se mai rasare unu’ care zice ca este invers.
Parerea mea finala este ca este vorba despre brand.
Proasta atitudine…
Eu contrazic pe oricine, fara sa tin cont de brand, atata timp cat nu-s de acord cu ceea ce zice respectivul. In fond, toti suntem egali, nu ?
Ce rezolvi daca bagi nasu-n fund si lauzi niste „treburi” care tie chiar nu-ti plac ?
PS: a nu se intelege ca am ceva cu tine sau cu @zoso.
–––––––––-
ontopic:
As zice ca e mai usor sa convingi pe cineva cand te afli fata-n fata, decat printr-un articol pe blog.
si pe zoso il contrazic multi. citeste-i comentariile. se intampla sa fie oameni care nu-s de acord cu el, iar daca tipii sunt destul de destepti incat sa-l contrazica, dar sa-si si argumenteze ideea, zoso nu poate decat sa le dea dreptate (si chiar le da dreptate atunci cand nu vorbesc prostii).
Grim, aici depinde de situatie. Insa imi aduc aminte ce mi-a spus un profesor de engleza din liceu (era venit din Anglia): cand nu esti de acord cu cineva nu trebuie sa ii spui asta direct ci trebuie sa-i ascunzi practic ce crezi tu. Si o metoda foarte buna e sa incepi propozitia, imediat dupa ce termina interlocutorul, cu „Da, este un punct de vedere bine argumentat, insa, pe de alta parte…” Tin minte ca erau mai multe metode, dar am uitat :P
da, pai una e sa-i spui: „Imi place cum gandesti, dar…” si alta e sa zici direct: „Nu-mi place. Esti un prost! Ai o idee prost pusa la punct. Hai sa-ti zic ce cred eu”. Intotdeauna vei avea de castigat daca tratezi raspunsul cu profesionalism si ii raspunzi frumos, pe ocolite :D
Daca faci cititorii de exemplu sa fie de acord cu tine inseamna ca ori ai foarte mare dreptate ori ii manipulezi usor si te divinizeaza. Am vazut pe multe bloguri arhicunoscute, nu dau nume, asa-zisul efect de „turma”. Daca cel ce a scris articolul zice ca in jurul pamantului se invarte soarele atunci toti il aproba si daca ii contrazici incep sa injure.
Imi place sa fiu direct sa dau cartile pe fata si lumea vad ca respecta asta.
nu cred ca daca te contrazice cineva este ceva rau. ba din contra, astfel avem ceva de argumentat , de discutat, daaca toata lumea ar fi de acord ar fi monotonie.
zoso ar si el pe „gica contra” ai lui..
Pai daca te uiti la mine pe blog, articolele mele necesita mult „scrolluit”. Si nu se incadreaza in genul articolelor „lungi si in zadar”. Argumentez mult, caut multe perspective, situatii, cazuri.
Multumim pt . informatie .
Cam tot ce gasim in acest blog este interesant :)
este esential sa vii cu argumente. altfel dai dovada de prostie.
Mie inainte nu-mi pasa de loc de citititori, chiar daca sunt foarte putini si sunt la inceput, este blogul meu, dar cum sunt obisnuit argumentez, o fac.
Nu incerc tot timpul sa-i conving pe cititori de ceea ce scriu (cel putin nu in mod deosebit)… Daca vreau sa prezint un produs de exemplu bineinteles ca voi recurge la argumente, insa daca sunt articole despre viata mea de exemplu nu incerc tot timpul sa argumentez ce spun.
@Andrei Corect, cine se scuza se acuza:P