Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate

Aproximativ 9.7 milioane de români sunt plecați în afara țării. Mare parte dintre ei încă au familii în România. Familii pe care de aceste sărbători nu le mai pot vizita din cauza riscurilor și limitărilor impuse de pandemie.

Pentru mulți probabil va fi primul Crăciun pe care-l petrec departe de cei dragi, din simplul motiv că e riscant sau chiar imposibil să vină acasă.

Dacă locuiești în străinătate și vrei să trimiți sprijin acasă de sărbători, uite o soluție prin intermediul căreia poți trimite bani acasă ușor, rapid, sigur și cu toate costurile la vedere.

Soluția se numește TransferGo, o companie de transfer internațional de bani prezentă în 66 de țări. Printre avantajele TransferGo menționez ușurința cu care se fac transferurile (poți face asta chiar din aplicația mobilă, cu doar câteva click-uri), faptul că platforma și suportul sunt disponibile în limba română, dar și faptul că e o companie de încredere, având peste 1 milion de utilizatori în România (din totalul de 2.5 milioane de utilizatori la nivel global).

Cum funcționează TransferGo (aplicația mobilă)

Primul pas este să instalezi în telefon aplicația TransferGo, pe care o poți descărca de aici pentru iOS și aici pentru Android.

După ce deschizi aplicația vei fi nevoit să-ți creezi un cont. Contul se creează foarte ușor, introducând numărul tău de telefon imediat ce deschizi aplicația.

Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 1 | Cristian Florea

Ai introdus numărul, apoi primești prin SMS un cod pe care îl vei completa în aplicație, ca să confirmi că ai scris numărul de telefon corect.

Apoi se deschide aplicația, care arată cam așa:

Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 3 | Cristian Florea

După cum vezi, totul este aranjat ușor și intuitiv. În partea de sus alegi moneda din care vrei să trimiți bani și suma pe care o vei trimite, iar în partea de jos alegi moneda în care vrei să ajungă la destinatar. Spre exemplu, dacă ești în Italia, vei alege că trimiți din Euro și vrei să ajungă în Lei. Conversia se va face automat în aplicație, deci vei ști clar câți bani ți se retrag și câți ajung la destinatar.

Pasul următor e să introduci datele destinataruluu, apăsând pe butonul Adaugă destinatar nou. La acest pas va trebui să știi numele complet al persoanei căreia vrei să-i trimiți banii și contul IBAN sau datele unui card de debit sau de credit unde vor ajunge banii.

De dragul experimentului, eu voi trimite bani într-un cont din Lituania care îmi aparține, așa că voi completa un IBAN din Lituania, ca în fotografia de mai jos.

Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 5 | Cristian Florea

Următorul pas e să alegi când vrei să ajungă banii. În funcție de ceea ce alegi, stabilești și care e comisionul pe care îl plătești pentru transfer. Ai de ales între 4 variante. În cazul transferului din România în Lituania din exemplul meu, prețurile sunt următoarele:

  • Standard – 4.99 lei – banii vor ajunge în contul destinatarului în următoarea zi lucrătoare;
  • Acum – 15.99 lei – banii vor ajunge în contul destinatarului în 30 de minute;
  • Azi, 21:00 – 9.99 lei – dacă faci transferul până în ora 12:30 PM, vei putea alege ca banii să ajungă până la finalul zilei.
  • Expres – 15.99 – dacă faci transferul între orele 12:30 și 6:00, banii ajung în dimineața următoarei zile lucrătoare.

Eu nu mă grăbesc, așa că am ales metoda Standard, ca în fotografia de mai jos.

Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 7 | Cristian Florea

După ce ai ales când vrei să ajungă banii la destinatar, alegi metoda de plată, adică de unde vor fi retrași banii din contul tău. Am găsit aici trei variante:

  1. varianta de a adăuga datele unui card, ca să se retragă banii de pe cardul meu, ca și cum aș face cumpărături online;
  2. varianta de a plăti prin transfer bancar;
  3. Preferata mea: folosirea Apple Pay pentru plată. Dacă ți-ai introdus un card în aplicația Wallet de pe iPhone, vei putea plăti cu Apple Pay, fiind și cea mai rapidă metodă, pentru că nu mai e nevoie de să introduci datele cardului pentru asta.
Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 9 | Cristian Florea

După ce ai ales metoda de plată, apeși pe butonul Trimite. Înainte să se trimită banii, apare un ecran cu toate detaliile transferului, ca să le mai poți citi o dată și să te asiguri că totul e completat corect. Detaliile transferului meu sunt următoarele:

Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 11 | Cristian Florea

Am apăsat pe butonul Pay și gata, banii au fost retrași.

Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 13 | Cristian Florea

Apoi am apăsat pe butonul Vezi transferurile și am găsit un desfășurător al transferului, care îmi arată în timp real ce pași am efectuat și care sunt pașii următori în legătură cu transferul meu.

Cum trimiți bani ușor și rapid acasă dacă locuiești în străinătate 15 | Cristian Florea

Practic, transferul este în curs de procesare, dar mai jos îmi scrie exact data și ora la care vor fi livrați în contul destinatarului. Atât de simplu. 😁

Dacă vrei să transferi bani acasă de sărbători, TrasferGo este o metodă ușoară, rapidă și foarte sigură prin care poți face asta. Poți descărca aplicația de aici pentru iOS și de aici pentru Android. 👍🏼

Leave a Reply