Cum am urcat 34 de etaje pe scări

Cei care mă urmăresc şi pe Facebook ştiu deja că weekendul trecut am fost la Sky Run, evenimentul sportiv în care participanţii trebuiau să urce pe scări cea mai înaltă clădire din România, cu 34 de etaje, 680 de trepte şi 119 metri înălţime.

Scopul a fost mai mult decât de distracţie şi de depăşire de limite, pentru că banii strânşi din organizarea evenimentului au fost donaţi centrului HOSPICE. Adică la sfârşit nu te simţeai împlinit doar pentru că ai reuşit să urci toate acele scări, ci şi pentru că ai pus umărul la o cauză umanitară.

Am urcat, după cum ziceam, toate cele 34 de etaje. Totul în 4 minute şi 40 de secunde. Asta m-a clasat pe locul 49 din 202 la categoria de vârstă 18 – 34 de ani şi pe locul 71 din 542 la clasamentul total. Am fost tare mulţumit atât de timpul scos, cât şi de locul pe care am ieşit. Dar şi mai mulţumit am fost de faptul că am reuşit să urc toate acele etaje în alergare, fără să merg niciun pas.

Dincolo de asta, mi-a plăcut că a fost un efort pe care nu poţi să-l înţelegi până când nu-l încerci. Să alergi e într-un fel, să pedalezi e altfel, iar să urci scări e undeva între cele două. Şi e al naibii de frumos, tocmai pentru că e diferit. Iar satisfacţia de la final este de nepreţuit. Ar trebui să încercaţi şi voi.

Apropo, mi-ar plăcea să putem avea acces într-o clădire din asta oricând vrem noi (contra-cost eventual) şi să mergem să ne antrenăm. Dacă afară e prea urât ca să ieşi la alergat, te duci şi urci 34 de etaje de 2 ori şi ai ars calorii cât pentru toată săptămâna.

Mi-a plăcut că am tot auzit în jurul meu oameni care spuneau că nu cred că sunt în stare să urce mai mult de 10 etaje, dar se bucură că pot ajuta. Ştiţi ce? Din toţi cei 542 de participanţi, au fost 542 care au trecut linia de finish. Limitele impuse de pregătirea fizică pot fi întotdeauna depăşite de o motivaţie bună.

Ultima persoană care a trecut linia de sosire a reuşit să urce Sky Towerul în 20 de minute şi 51 de secunde. Asta înseamnă mult mai puţin de un minut pe fiecare etaj. Sky Runul ăsta a fost, mai degrabă, o lecţie bună despre sport şi depăşirea limitelor.

Foto: 1, 2, 3, 4.

5 Comments

  1. Flavy 13 decembrie 2013
    • Cristian Florea 16 decembrie 2013
  2. Mircea 14 decembrie 2013
    • Cristian Florea 16 decembrie 2013
  3. Mircea 16 decembrie 2013

Leave a Reply