Aproape 8 milioane de români joacă jocuri video. 55% dintre ei le descarcă de pe torrenți
DJI Mini 2 – noua dronă pentru începători de la DJI
Despre Cisco probabil ai auzit deja de nenumărate ori. Ei sunt lideri mondiali în IT și rețele. Se ocupă de această activitate încă din 1984, iar în 1997 au lansat la nivel mondial un program educațional numit NetAcad, care este disponibil și în România din 1998.
Gândit pentru a-i ajuta pe tineri să fie mai pregătiți pentru joburile pentru care ar putea fi angajați în companii, NetAcad a pregătit peste 132.000 de persoane de la începutul programului în România.
Și acum vine partea interesantă: statistic vorbind, 70% dintre cei care au urmat cursurile NetAcad au obținut noi locuri de muncă sau au reușit să înainteze în funcție și să aibă salarii mai bune.
Valoarea programului și a platformei online e dată în special de cursurile prezente acolo, construite pornind de la nevoi reale din industrie. Mai mult decât atât, ce apreciez eu la platformă este faptul că fiecare curs se încheie cu un examen (semn că poți evalua ce-ai reținut din el), iar cei care trec acel examen primesc un Certificat.
Certificatul respectiv cântărește foarte mult în CV tocmai pentru că este furnizat de o companie mare, cunoscută și respectată în industrie, deci oricum ai gândi situația, ar fi bine să ai așa ceva în CV.
Revenind la cele 5 cursuri gratuite promise în titlu, ele sunt self-paced, adică nu au un instructor cu care trebuie să-ți reglezi programul, ci te înscrii acum și ai timp până la finalul lunii iulie 2021 să le parcurgi în ritmul tău, în funcție de timpul disponibil și de chef.
Pro tip: îți recomand din experiență să-ți setezi o cadență de urmare a cursurilor și să ți-o notezi în calendar.
E important să-ți asumi că vei parcurge cursul investind în el, spre exemplu, 30 de minute pe zi. Și apoi să-ți blochezi în calendar acele 30 de minute. Dacă nu faci asta, s-ar putea să te trezești că e mijlocul lui iulie 2021 și abia ai trecut de primul capitol 😁
Când te organizezi de la început și-ți asumi un timp zilnic de investit în parcurgerea cursului, o să fii mai responsabil și te vei folosi mai rapid de cunoștințele dobândite în urma parcurgerii cursurilor.
Despre ce sunt cursurile
Așa cum ziceam, vor fi 5 cursuri. 4 sunt în limba engleză, iar unul este în limba română. Hai să le luăm pe rând:
1. Introducere în securitatea cibernetică (română) – vei afla informații de bază despre securitatea online, ce e acela malware, ce sunt atacurile cibernetice și care sunt măsurile luate de companii pentru a elimina aceste atacuri.
Cursul folosește cuvinte simple pentru a explica noțiuni legate de securitatea cibernetică și li se adresează celor care au peste 13 ani.
Ca să te poți organiza mai bine, să știi că parcurgerea lui durează aproximativ 15 ore (dar, așa cum ziceam mai sus, decizi singur în ce ritm îl parcurgi).
Dacă vrei să te înscrii, o poți face dând click aici.
2. Get Connected (engleză) – este un curs destinat mai degrabă începătorilor în mediul online. Nu ai nevoie de cunoștințe tehnice ca să-l parcurgi și te învață cum să creezi conturi de Facebook, LinkedIn și YouTube, cum funcționează o rețea, cum să faci căutări relevante pe internet și cum să lucrezi cu foldere și fișiere în Microsoft Windows.
Dacă vrei să te înscrii, o poți face dând click aici.
3. Introduction to IoT (Internet of Things) (engleză) – interconectivitatea dispozitivelor ne bate la ușă de câțiva ani. Avem deja frigidere care se conectează la internet, mașini de spălat care ne anunță pe mobil când au terminat programul și aspiratoare care pornesc și aspiră singure.
Toate dispozitivele inteligente fac parte din ceea ce se numește Internet of Things, iar în cursul de față poți învăța cum se schimbă lumea odată cu apariția device-urilor IoT.
Dacă vrei să te înscrii, o poți face dând click aici.
4. Entrepreneurship (engleză) – numele spune din start despre ce e vorba. Acest curs te va ajuta să înțelegi mai bine rolul unui antreprenor și la ce trebuie să fii atent dacă decizi să pornești pe acest drum. Mai mult, îți arată drumul de la idee la execuție când vine vorba de pornirea unui business și îți oferă și doza de motivație necesară începerii business-ului la care visezi. 😁
Dacă vrei să te înscrii, o poți face dând click aici.
5. Cybersecurity Essentials (engleză) – este o completare a cursului de introducere în securitate cibernetică despre care vorbeam mai sus. Este un curs care intră și mai mult în detaliile securității cibernetice și care te poate ajuta să-ți dai seama dacă ți-ar plăcea să ai o carieră în domeniu sau nu.
Dacă vrei să te înscrii, o poți face dând click aici.
Cum spuneam mai sus, cursurile mi se par foarte valoroase, iar certificatele obținute la final la fel de valoroase. Îți recomand să alegi ce ți se potrivește și să începi să le urmezi, mai ales că sunt disponibile gratuit, iar ceea ce înveți din ele te va ajuta mult timp de-acum încolo.
Iar dacă simți că pentru tine nu sunt potrivite cursurile de mai sus, distribuie acest articol cu prietenii tăi, pentru că s-ar putea să le faci ziua mai bună. 😁
6 Comments
Buna ! Cum ma pot înscrie și eu la cursul disponibil in limba romana , in ce perioada se va desfășura ?
Trebuie doar să intri pe acest link și să urmezi pașii: http://cs.co/IntroSecuritateCibernetica
Te poți înscrie până pe 21 iulie 2021 și îl parcurgi în ritmul propriu, când ai tu timp.
Buna ziua. Se mai poate accesa cursul nr 1- Introducere in Securitate Cibernetica? Am incercat inregistrarea insa nu am primit nicio confirmare pe email.
Multumesc!
Bună,
Da, funcționează.
Buna!
Sa inteleg ca pot sa aplic la mai mult de un curs, corect?
Multumesc!
Da. Poți aplica la toate, dacă vrei.