Dă cineva click pe link-urile pe care le trimiţi pe Twitter?

Manafu a publicat acum ceva timp situaţia Twitter-ului din România în luna februarie. Ataşez mai jos imaginea ca să înţelegeţi mai bine.

situatia twitter-ului in Romania

Practic, au fost 14.112 persoane în România care au trimis mai mult de un tweet şi 4.883 care au trimis mai mult de 15 tweet-uri în luna februarie a anului 2013. Numărul acesta m-a pus puţin pe gânduri. Pe mine mă urmăresc acum 1482 de persoane şi am început să mă întreb cam câte dintre ele fac parte din acel „Heavy users”, cu mai mult de 15 tweet-uri pe lună. Bineînţeles, ar putea fi şi oameni care nu prea scriu pe Twitter, dar urmăresc tot ce mişcă, dar este atât de mică probabilitatea să faci asta (că parcă-ţi mai vine din când în când se te mai bagi în câte-o discuţie), încât categoria asta este de neglijat.

Aşa am hotărât să văd câte persoane din cele 1482 dau click pe link-urile pe care le pun eu pe Twitter. Din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate oferi Twitter-ul (pe lângă brandingul personal şi, dacă vreţi, glumele la care alegem să luăm parte) este traficul. Iar lucrul ăsta mi-a fost confirmat de studiul făcut de Chinezu, la sfârşitul lui martie.

Ştiam de mult că bit.ly, ca orice site de link shortening, contorizează numărul de accesări ale link-ului şi, pentru că Tweetdeck-ul îmi permitea, am început să trimit link-urile pe Twitter folosind bit.ly-ul.

Concluziile?

O medie de 10 click-uri pe link în ultimele două săptămâni (asta înainte să primesc RT-uri). E puţin, într-adevăr, dar măcar ştiu că sunt 10 oameni care se uită la ce trimit eu acolo.

Acum întrebările pe care mi le pun au legătură cu calitatea şi interesul oamenilor care mă urmăresc. Trebuie să văd câţi dintre ei sunt într-adevăr activi pe Twitter şi cum fac să crească, pe lângă numărul de followeri, numărul de oameni interesaţi de ceea ce trimit eu.

Oricum, deşi pare pe moarte, nu cred că Twitter-ul este un tool de neglijat. Ţie câţi oameni îţi dau click pe link-urile pe care le trimiţi pe Twitter?

Tags:

5 Comments

  1. Ciprian Pardău 8 aprilie 2013
    • Cristian Florea 8 aprilie 2013
  2. Yamasha 8 aprilie 2013
    • Cristian Florea 9 aprilie 2013
  3. Şerban Stănescu 10 aprilie 2013

Leave a Reply