Dacă ajungi în Grecia, neapărat să încerci lichiorul de kumquat

De fructul kumquat am auzit pentru prima oară cu ocazia #GreekExplorer. Am înțeles că se găsesc astfel de fructe și prin supermarketurile noastre, dar cum n-am avut nevoie de ele până acum, habar n-am dacă așa e.

Am avut ocazia să mergem la o fabrică de lichior de kumquat aflată în insula Corfu (doar în partea aia a Greciei crește fructul, din câte am înțeles, dar lichiorul e de găsit și în alte părți ale țării). Am făcut atunci cunoștință cu fructul. E un fel de portocală mai mică și face parte tot din familia citricelor. Am văzut cu ocazia asta cam ce se poate face din el. Și avem, în primul rând, lichior. E în două culori: unul incolor (mai dulceag), făcut din miezul fructului și unul portocaliu, făcut din coaja lui, care-i foarte puțin acrișor la gust. Ambele au 20% alcool și sunt foarte aromate. Mie mi-au plăcut amândouă, că-s un mare împătimit al dulciurilor. Ar fi păcat să mergi în Grecia și să nu guști așa ceva, pe lângă ouzo și ce ți se mai recomandă să încerci acolo. A, iar sticlele de lichior kumquat au niște forme foarte interesante (nu mi-a dat prin cap să le fac poze, dar le poți vedea aici). Sunt niște suveniruri perfecte!

Pe lângă lichior, se mai fac dulcețuri, compoturi, fructe confiate, marmeladă, jeleuri sau alte dulciuri. În afară de lichior n-am mai apucat să mai gust nimic, dar dacă testezi tu ceva, să-mi zici cum ți s-a părut. :D

Acest articol a fost scris în infoturul “#GreekExplorer: Corfu, Evia şi Grecia Continentală” organizat de TurismMarket.com în parteneriat cu agenţia de turism TrampTravel.ro şi cu sprijinul Nikonisti.ro, TravelWithaSmile.net, LAMONZA si Art & Craft.

One Response

  1. Popa Rodica 27 ianuarie 2021

Leave a Reply