Dacă ești blogger s-ar putea să-ți folosească Facebook Debugger

Când publici un articol pe blog, Facebook citește codul din spatele acelui articol și salveză într-un fel de cache informațiile care-l interesează, cum ar fi titlul articolului, poza pe care s-o afișeze când dai share sau descrierea articolului.

Dacă te gândești să schimbi titlul sau poza și apoi să dai din nou share pe Facebook, o să observi că în priview-ul link-ului nu s-au făcut modificările, iar lucrul ăsta se întâmplă pentru că Facebook extrage din istoricul lui informațiile despre acea postare, nu se chinuie să se uite din nou în codul ei ca să vadă dacă ai modificat tu ceva. Și cred că ni s-a întâmplat tuturor să vrem să modificăm imaginea reprezentativă a unui articol sau să ne dăm seama că am făcut o greșeală în titlu și vedem că în share-urile de pe Facebook apar tot versiunile vechi ale postării.

Ei bine, pentru asta există Facebook Debugger, un tool care-ți arată cum vede Facebook articolul tău, dar îți dă voie și să-i spui să recitească informațiile și să le actualizeze.

facebook debugger

Practic, după ce intri acolo, trebuie să pui în acea căsuță adresa articolului pentru care vrei ca Facebook să recitească informațiile, apoi să apeși Debug. Atunci Facebook o să-ți facă o listă cu lucrurile pe care le înțelege din codul blogului tău, iar jos de tot o să-ți arate cum ar apărea dacă cineva ar da share acelui articol. Dacă tu ai modificat recent titlul, poza sau descrierea acelei postări, va trebui ca după ce ai apăsat pe Debug, să apeși pe „Fetch new scrape information”. Facebook va scana din nou articolul tău și îți va arăta cum îl vede acum, după ce ai făcut tu modificările.

De menționat ar fi că schimbările nu se fac și la share-urile deja date. Adică dacă dai acum share ultimului tău articol, apoi îți dai seama că ai greșit titlul și-l verifici cu Facebook Debugger, preview-ul din share-ul tău nu se va modifica, ci numai share-urile date după ce ai apăsat pe „Fetch new scrape information”.

Încă un lucru: Debugger-ul e util și dacă abia ai publicat un articol, iar când îi dai share observi că Facebook nu vrea să citească și imaginea din articol. Folosește Facebook Debugger și-o să vezi că găsește și imaginea. :D

17 Comments

 1. Diana Solomon 12 februarie 2016
  • Cristian Florea 12 februarie 2016
 2. Alex Ciocan 12 februarie 2016
  • Cristian Florea 12 februarie 2016
 3. AlmaLavinia 12 februarie 2016
  • Cristian Florea 12 februarie 2016
 4. AlmaLavinia 12 februarie 2016
 5. joie negru 12 februarie 2016
  • Cristian Florea 15 februarie 2016
 6. Andreea 16 februarie 2016
 7. joie negru 17 februarie 2016
  • Cristian Florea 17 februarie 2016
 8. Ioana Radu 18 februarie 2016
 9. Leo 4 martie 2016
  • Cristian Florea 4 martie 2016
 10. Georgiana 31 martie 2016
  • Cristian Florea 1 aprilie 2016

Leave a Reply