Dacă aş fi fost jurnalist, probabil v-aş fi spus de ce vine iar Apocalipsa

După cum unii dintre voi ştiţi, zilele trecute am fost plecat împreună cu Marius pe drumul pe care l-a parcurs Trofeul UEFA Champions League în România. A intrat în ţară pe la Vama Nădlac, a poposit o zi la Timişoara, apoi a plecat puţin la Cluj, ieri a fost la Braşov, iar de azi se plimbă prin Bucureşti, ca mâine (4 octombrie) să fie expus în Piaţa George Enescu timp de două zile.

Bine, bine, dar ce legătură are treaba asta cu titlul? Haideţi să vă explic teoria aşa cum o fac o parte dintre jurnaliştii noştri uneori.

Timişoara, 30 septembrie 2013 » plouă torenţial. Cu câteva minute înainte să ajungă Trofeul în Piaţa Operei, se opreşte ploaia. Sute de timişoreni iau parte la eveniment. Poze, agitaţie, autografe, aglomeraţie.

Cluj, 1 octombrie 2013 » plouă torenţial. Ajunge trofeul, ploaia continuă. Clujenii nu se lasă intimidaţi. Totuşi, pleacă trofeul, iar ploaia nu se lasă.

Braşov, 2 octombrie 2013 » plouă. Ajunge trofeul, începe să fulguiască. E frig de pocnesc pietrele. Asta nu-i împiedică pe braşoveni să facă poze cu trofeul şi să ia autografe de la domnul Belodedici, dar nici vremea nu pare să fie îmblânzită de acest lucru.

Vă daţi seama? În prima zi a stat ploaia, a doua zi nu s-a potolit, a treia zi a nins, iar în a patra zi SIGUR O SĂ FIE MAI RĂU!

Lăsând gluma la o parte, îmi pare rău că s-a terminat atât de rapid excursia alături de trofeul Champions League. Am văzut oameni pentru care nu conta faptul că trebuie să stea în frig şi ploaie la coadă, atât timp cât ajungeau să-şi facă o poză alături de trofeu. Iar la coadă puteai să stai şi o oră sau o oră şi jumătate.

Am văzut persoane care veneau la domnul Miodrag Belodedici (Ambasadorul Oficial al UEFA Champions League Trophy Tour 2013 în România) şi începeau să-i povestească despre emoţiile avute în timpul vreunui meci de-al dumnealui. Iar domnul Belodedici îi asculta pe toţi şi le răspundea cu zâmbetul pe buze. Doar că la coadă mai erau alte câteva sute de oameni care doreau câte-un autograf şi-o poză, iar timpul era limitat.

Un domn a vrut chiar să-l pupe pe domnul Belodedici. Nu-i venea să creadă că l-a întâlnit în carne şi oase, după ce l-a admirat atâţia ani.

Aveţi şi voi ocazia să-i strângeţi mâna lui Belo (cum îi spun amicii) şi să admiraţi trofeul UEFA Champions League live, nu la televizor sau pe internet. Trofeul o să fie în Bucureşti între 4 şi 6 octombrie. Detalii mai multe găsiţi pe pagina evenimentului de pe Facebook.

trofeul uefa champions league romania

O să fiu şi eu pe-acolo, deci dacă ajungeţi, daţi un semn.

2 Comments

  1. Dragos Geornoiu 5 octombrie 2013

Leave a Reply