Dacă tot sunteţi masculi. Şi dacă tot sunteţi feroce…

… încercaţi şi voi să daţi noroc aşa cum trebuie atunci când salutaţi pe cineva. Nu mai ţineţi mâna ca şi cum ar fi făcută din gelatină şi priviţi-l în ochi pe omul pe care-l salutaţi. De ce credeţi că norocul se mai numeşte şi „strângere de mână”? Nu o spun că-s vreun pretenţios, ci pentru că gesturile astea aparent minore arată că-l respecţi pe cel pe care-l saluţi.

Totodată, dacă stai pe un scaun şi vine cineva să te salute, încearcă măcar să mimezi gestul de a te ridica în picioare în momentul în care daţi noroc. Tot de respect ţine şi lucrul ăsta, să ştii.

N-am să te judec dacă nu faci gesturile astea când ne întâlnim şi nici n-am să mă supăr pe tine. În schimb, dacă le faci, le voi aprecia.

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • omulvaly 25 Mai 2013, ora 13:00

  eu sunt de parere ca ar fi mai bine fara strangere de maini ! Un salut ridicand mana gen „no ofence” si gata . Nu pre-mi place cand ma gandesc pe unde o fi avut omul mana , cat mucus a extirpat cu deştele şi multe altele ! In schimb nu pot schimba obiceiul, fapt pentru care sunt atent pe cat posibil cu cine dau mana si mai ales evit cat mai mult posibil !

  • Cristian Florea 25 Mai 2013, ora 14:27

   Eu nu-ţi împărtăşesc părerea. Strângerea de mână seminifică şi ea ceva, totuşi. Iar dacă te gândeşti numai la microbii de pe mâinile altora şi de la ce-au făcut cu ele, gândeşte-te că mânerele uşilor de la magazine (sau coşurile din supermarket-uri) sunt şi mai murdare de-atât.

 • Bogdan 25 Mai 2013, ora 15:20

  Foarte bun articolul! Ai punctat niște chestii esențiale…parcă sunt din ce în ce mai efeminați bărbații, și chestia asta se răsfrânge și asupra felului în care se salută. Cât despre ridicatul în picioare, mie chiar mi se pare o mare lipsă de respect față de cel cu care te saluți. Eh, om fi noi mai conservatori :))

  • Cristian Florea 25 Mai 2013, ora 16:54

   Eu sper ca tendinţa asta cu efeminarea să nu se răspândească mai mult de-atât şi să nu ajungem să întrebăm oamenii pe stradă dacă-s băieţi sau fete. :))

 • Gabriel Ursan 26 Mai 2013, ora 12:59

  Ai dreptate, strângerea de mână trebuie să fie fermă, iar contactul vizual să existe.

 • alex 1 Iun 2013, ora 17:49

  „A man should look look like a man, not like a woman!” Asta e valabil și pentru salut.