Dacă treci prin Tulcea, am putea vâsli în aceeaşi canotcă

Canotca e o invenţie destul de recentă, marca Ivan Patzaichin. Multiplul Campion Olimpic s-a gândit că prin multitudinea de bărci cu motoare din Deltă ar trebuie să existe şi o barcă la care poţi vâsli, dar care să fie şi rapidă, dar şi încăpătoare. Aşa a luat naştere canotca, un fel de bicicletă a Deltei, care îmbină lotca (o barcă pescărească) cu flexibilitatea şi rapiditatea canoei. Şi de la o canotcă s-a ajuns la un Festival, din dorinţa de a promota ecoturismul în Deltă.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, eram la Tulcea, unde participam pentru prima dată la RowmaniaFest – Festivalul Internaţional al bărcilor cu vâsle. Am învăţat despre Delta Dunării, am auzit poveşti pescăreşti şi, nu în ultimul rând, am avut ocazia să vâslesc într-o canotcă (de 10 + 1 persoane), avându-l drept coordonator chiar pe Ivan Patzaichin şi chinuind pagăile alături de jurnaliştii prezenţi la festival. A fost o experienţă pe cinste. Mai mult, echipa noastră a şi câştigat.

Anul acesta repet isprava, pentru că între 29 şi 31 august se desfăşoară acelaşi Festival, în acelaşi loc. Vor fi expediţii în Deltă, competiţii de vâslit, concerte (o să cânte şi byron!) şi un triathlon.

Deci dacă ai drum prin Tulcea în weekend, dă un semn. Dacă nu, fii pregătit, că transmit de-acolo tot ce se întâmplă! :D

P.S.: Iar dacă eşti blogger, aici ai putea câştiga un tricou semnat de Ivan Patzaichin.

2 Comments

  1. Lospa 27 august 2014
    • Cristian Florea 27 august 2014

Leave a Reply