Maramureş Pitoresc, vin!
Care-i cel mai bun banc pe care-l ştii?
Când mi-am luat bicicleta am stabilit un fel de regulă care spunea că n-am să plec în vreo călătorie lungă cu bicla decât după ce strâng 1000 de kilometri pedalaţi prin Bucureşti. Mai aveam puţin şi încălcam această regulă de 1 mai, dar s-au aşezat astrele în aşa fel încât toate au mers conform planului.
Astăzi ar fi trebuit să strâng cei 1000 de kilometri de mers pe bicicletă, doar că ciclocomputerul meu s-a cam stricat la 995km. Bine, asta nu-i neapărat o problemă. Bine că nu s-a stricat pe la 800km, că atunci mi-ar fi fost mai greu să calculez când se fac 1000.
Acum, că am strâns numărul ăsta de kilometri (nu ştiu cum vi se pare vouă, da’ eu îs tare mândru de el), cred că sunt pregătit să ies din oraş şi să încerc o excursie pe două roţi. Acum am nevoie de experienţa voastră (a celor mai umblaţi prin pedală decât mine, ca să zic aşa), pentru că nu vreau să mă trezesc în excursie cu vreun neajuns şi să nu ştiu cum să rezolv problema.
La ce trebuie să fiu atent când plec la un drum de vreo 30km cu bicicleta? La cască, pompă, apă şi camere de schimb m-am gândit eu deja.
8 Comments
Ca de la un amator, dar ceva mai umblat pe drumurile şi prin pădurile patriei, spre un alt amator.
Foarte bine că te-ai gândit deja la cască, apă, pompă şi camere. Ţi-aş recomamnda să porţi cu tine când ieşi pe un traseu mai lung cel puţin o cameră. Acum depinde cât de „norocos” eşti. Eu tot timpul duc o cameră cu mine, dar până acum nu am făcut pană, deşi am destui km la activ. Apoi dacă nu ai cheiţe rapide la roţi mai trebuie să cari şi două chei, plus nişte leviere din plastic.
Ar mai fi soluţia cu spray-urile alea speciale de se injectează în roată, dar sunt mai scumpe şi cred că e doar o soluţie temporară.
Ţi-aş mai recomanda ceva impermeabil. Am păţit de două ori să mă prindă o furtună de vară, deşi când plecasem de acasă era soare şi 30 de grade. Nu neapărat pentru tine, dar poate cari un aparat, telefonul sau alte gadget-uri cu tine şi măcar ghiozdanul să fie protejat.
În funcţie de terenul pe care vei pedala să îţi umfli sau dezumfli roţile. Eu de obicei umflu roţile la capacitatea maximă admisă, pentru că în general încep pe asfalt, iar apoi dacă ajungi pe teren accidentat poţi să mai reduci din presiune. Oricum ai pompa la tine deci nu e o problemă.
Nu prea ai de făcut multe pregătiri, mai ales pentru o cursă de 30 km. Eu obişnuiam să plec în trasee de 75 km cu doar un bidon de apă, ceva de mâncare, o cameră, pompă şi trei leviere de plastic. Nu ştiu cum e pe lângă Bucureşti, dar din Oradea mă opream prin sate şi luam apă de la localnici, plus că mai şi intram în vorbă cu ei.
Spor la pedalat.
Mulţumesc mult pentru comentariu! O să revin cu un articol în care o să spun cum a fost. :D
dar 3024 de km cu bicicleta, hm? :D
Şi asta dintr-o suflare, nu oricum. :D
sunt curioasă deja unde va merge … data viitoare! :)
Timpul ne va răspunde la asta. Oricum, este extrem de curajos prin ceea ce face si e de apreciat!
In principiu, sa-ti iei bani.. ca daca ai bani destui la tine, poti sa pleci si impingand bicicleta. Eu vorbesc din prisma unei persoane cu 100kg :) Deci spor la pedalat, eu sigur n-am avut atata spor.
Da, bună asta cu banii. Dacă nu mai pot pedala, vin cu trenul sau cumva. :))