Cum să ai semnal mai bun pe telefon (gratuit)
SONY Xperia 1 III – cel mai de nișă telefon al momentului
Cei de la au făcut o cercetare (numită Digital Future Index) în care au analizat nivelul de digitalizare din 16 țări din Uniunea Europeană (inclusiv România). Rezultatele studiului sunt foarte interesante, din punctul meu de vedere, pentru că arată nivelul la care se află țara noastră din punct de vedere digital și tehnologic în comparație cu alte țări din Europa Centrală și de Est. Mai mult decât atât, studiul ne oferă acces și la o serie de tendințe, lucru care se va traduce în curând printr-o cerere din ce în ce mai mare pentru anumite abilități la locul de muncă.
Citez din comunicatul oficial:
Observăm că ritmul de dezvoltare accelerează, România având o industrie a serviciilor IT în plină expansiune, care reprezintă în prezent 6,2% din PIB și se dezvoltă de 3 ori mai rapid decât economia națională. În plus, este una dintre țările cu cel mai mare punctaj în Index în ceea ce privește exporturile de produse și servicii din sfera IT&C, iar industria IT este al doilea cel mai mare sector din economia națională care contribuie la exporturile de servicii ale țării (2 din 10 dolari obținuți din activitățile de export sunt corelați cu sectorul IT&C).
Totodată, România are a doua cea mai mare populație de dezvoltatori de software din regiunea Europei Centrale și de Est.
Iar eu văd lucrul acesta ca pe-o oportunitate, pentru că știi din start că marile companii vor avea constant nevoie de specialiști IT cu care să poată dezvolta proiecte, având în vedere faptul că exportăm atât de multe servicii IT, dar și pentru că suntem recunoscuți ca fiind un hub IT foarte bun în Europa.
Tot în comunicatul de presă oficial găsim și următoarea informație:
Datele arată că utilizarea cloud-ului este foarte strâns legată de niveluri ridicate ale inovației și productivității, iar 75% dintre companiile din România vor să accelereze ritmul cu care adoptă soluții cloud și tehnologia în general.
Soluțiile cloud vin de cele mai multe ori cu avantajul costului mai scăzut, al securității crescute, dar și al faptului că nu mai trebuie stocate servere fizice în birourile companiilor, care de multe ori ocupau mult spațiu și reprezentau o bătaie de cap pentru că trebuiau verificate și actualizate din punct de vedere hardware constant.
În plus, multe servicii cloud sunt deja mature, iar implementarea lor este relativ ușoară indiferent de nevoi, așa că e o chestiune de timp până când toate companiile vor adopta soluții de cloud pentru diverse aplicații pe care doresc să le dezvolte.
De-aia consider că e cel mai bun moment în care poți începe să înveți , serviciul de cloud de la Microsoft, pentru că știi sigur că este o tehnologie care va fi din ce în ce mai întâlnită și adoptată în viitor. Bonus, Microsoft oferă traininguri gratuite de Microsoft Azure, plus certificare gratuită pentru cursul de Fundamentals. Găsești .
Un alt domeniu care va fi din ce în ce mai căutat în viitor este securitatea cibernetică, pentru că odată cu dezvoltarea tehnologiei și cu mutarea tot mai multor business-uri în mediul online trebuiesc dezvoltate soluții de securitate care să aibă grijă de datele companiilor respective.
Tot la Microsoft , care te ajută să înțelegi principiile securității cibernetice. Totodată, pe vei găsi și alte cursuri pe care le oferă Microsoft gratuit, în încercarea de a veni în întâmpinarea nevoilor identificate printre tendințele din Digital Future Index (apropo, găsești rezultatele studiului aici).
Așadar, dacă simți că te potrivești cu domeniul IT și nu știi de unde să începi, un start bun ar putea fi cursurile gratuite de la Microsoft. De altfel, dacă vrei să faci o schimbare în carieră, cred că e util să explorezi și aceste domenii, știind că sunt unele ale viitorului.