De ce cred eu că fiecare elev trebuie să-şi facă blog

de ce fiecare elev trebuie sa-si faca blogNu că ar fi ăsta un subiect nedezbătut, dar unul despre care ar trebui să audă cât mai mulţi, este. Cum media de vârstă a cititorilor blogului meu este pe undeva pe la 16-18 ani, n-ar strica un articol de genul.

Aşadar, de ce cred eu că fiecare elev trebuie să-şi facă blog:

1. Vizibiltate

Te faci mai cunoscut şi mai apreciat în rândul prietenilor, amicilor, colegilor de liceu, profesorilor etc., iar asta s-ar putea să-ţi aducă nişte avantaje la un moment dat.

Totodată, dacă vrei să-ţi găseşti un job, iar angajatorul este un tip care se pricepe cât de cât la online, să nu te mire dacă-ţi caută numele pe Google. Una e să găsească doar contul de Facebook – loc în care verşi toate prostiile posibile şi pe al cărui wall publici tot ce te îndeamnă jocurile s-o faci – şi alta e să găsească şi un blog cu nişte păreri pertinente. Nu ştii când şi de unde sare iepurele.

2. Dezvolţi capacităţi de scriere

Iar prin scriere mă refer atât la aşezarea textelor în pagină, cât şi la modul de exprimare. O să observi că după 100-200 de articole te vei exprima mult mai bine şi îţi vor veni cuvintele mult mai rapid. În plus, vei învăţa să aşezi textul în aşa fel încât să arate aerisit, neobositor şi, cel mai important, îţi vei corecta o grămadă de greşeli de scriere despre care habar nu aveai până să-ţi deschizi un blog.

3. Îţi schimbi modul de gândire

În bine, of cours. Încercând să scrii texte din ce în ce mai bune, din dorinţa de a atrage cât mai mulţi cititori şi de a-i mulţumi cât mai mult pe cei existenţi, o să munceşti la modul de exprimare şi, implicit, la modul de abordare al subiectelor. Asta înseamnă dezvoltare. Şi cine nu vrea asta?

4. Devii un om mai calculat şi mai ordonat

După o anumită perioadă, blogging-ul devine un lucru pe care-l faci în special pentru cititorii tăi. E un fel de job care-ţi place la nebunie şi la care remuneraţia este reprezentată de feedback-ul primit de la alţii.

La nivelul ăla, nu-ţi permiţi să nu scrii pe blog cu zilele, sau cu săptămânile. E ca şi cum ai refuza să te speli o săptămână, pentru că ti-e silă. Principiul e acelaşi: din respect pentru cei din jur, te speli până la urmă.

Aici, faptul că în (aproape) fiecare zi intri pe blog să scrii ceva nou, o să te disciplineze. Nu-ţi vei da seama de asta decât în timp.

5. Îţi faci relaţii, cunoştinţe şi o grămadă de prieteni

Una dintre cele mai mişto chestii la a avea un blog este că, pe lângă faptul că interacţionezi online cu tot felul de oameni, eşti nevoit la un moment dat să te întâlneşti cu ei şi offline. Ei bine, treaba asta e mult mai faină decât sună când o scriu eu aici.

Chiar dacă eşti tipul de om mai antisocial, îţi garantez eu că după un blogmeet vei fi atât de entuziasmat de oamenii pe care i-ai cunoscut, încât vei dori să mai organizezi tu încă o întâlnire, chiar a doua zi. Vei fi plăcut impresionat de faptul că ai găsit oameni pasionaţi de acelaşi domeniu ca şi tine şi vei dori să-i ţii cât mai aproape, că aşa-s prietenii.

Tags:

14 Comments

  1. Alex Pavel 27 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2012
  2. Eric 27 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2012
  3. LoL3X 27 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2012
  4. Madalin Blidaru 27 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2012
  5. Calivita 27 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2012
  6. Petru 27 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2012
  7. Gabriel MICU 28 ianuarie 2012
    • Cristian Florea 28 ianuarie 2012

Leave a Reply