De ce mai avem păreri, dacă ne păstrăm anonimatul?

De ce mai avem păreri, dacă ne păstrăm anonimatul? 1 | Cristian FloreaContinuând discuţia despre frica furnizării datelor personale pe internet, dar trăgând puţin cu ochiul şi la cea despre importanţa paginii „About” pe blogul personal, ajungem la blogerii cărora le este teamă să-şi dezvăluie identitatea pe internet.

Ţi-ai făcut blog pentru a te face auzit. Ai pornit de la ideea de jurnal online, în care îţi povesteai fiecare moment important prin care treci, ca apoi să începi să dezbaţi tot felul de subiecte, ajungând chiar să critici anumiţi oameni sau anumite idei ale unora.

În tot acest timp, deşi (probabil) ideile tale au fost foarte bune, ai preferat să-ţi păstrezi anonimatul. Te-ai ascuns în spatele unui nume de blog mai mult sau mai puţin comun, după care ai aşteptat succesul. Văzând că nu vine, te-ai enervat şi ai renunţat.

Ţi-ai pus un milion de întrebări în tot acest timp, încercând să-ţi dai seama unde ai greşit. Să fi fost oare articolele în care îţi relatai viaţa cea plictisitoare? Ai renunţat la ele de mult, deci impactul acestora ar fi trebuit să se diminueze. Să fi fost criticile aduse anapoda şi punctele de vedere deloc argumentate la unele articole? S-ar putea, că doar nu-i poţi mulţumi pe toţi, mai ales când nu-ţi argumentezi un punct de vedere. Printre multe altele, o mare parte din vină o ai tu, pentru că ţi-ai păstrat anonimatul. La asta te-ai gândit?

Oamenilor nu le ajunge o opinie pentru a fi mulţumiţi, lor le trebuie mai multe detalii despre formatorul ei. Nu este de ajuns să ai articole bune ca să ai succes. Dacă cineva vrea să te citeze cândva, vrea să ştie măcar cum te cheamă, sau de unde eşti. Nu ţi se pare aiurea să spui: „Mi-a plăcut enorm articolul lui UnBlogOarecareDePeWordpressPunctCom în care spunea că…”? Cine crezi că stă să-ţi scrie ţie adresa blogului acolo, având în vedere că eşti la început şi sunt foarte puţini care ştiu de tine? Nu crezi că ar fi bine să dai câteva informaţii despre tine? Nu spun să-ţi scrii adresa completă acolo şi numărul de la interfon, dar măcar lucrurile necesare, pentru că nimeni nu vrea să vorbească cu un anonim. Asta pentru că nu ştie de unde va primi răspunsul, nu ştie în ce domeniu activezi, sau dacă merită să-şi piardă timpul cu tine.

„Mă vei cunoaşte mai bine citindu-mi articolele” este o mare minciună. Dacă cineva vrea să-ţi facă o propunere pentru o reclamă plătită la tine pe blog, nu stă să-ţi citească toate articolele pentru a afla mai multe informaţii despre tine. Bloguri mai sunt, încă vreo 42.000, deci poate alege pe altcineva oricând.

Nu vreau să mă înţelegeţi greşit. Dacă vreţi să vă ascundeţi în spatele unui nume de blog, faceţi-o, dar câteva informaţii despre voi nu strică niciodată. Mereu am vrut să ştiu cine se ascunde în spatele unui articol de calitate, iar dacă pagina „Despre” nu-mi oferea informaţiile necesare, preferam să uit blogul cu totul, că şi-aşa nu ştiam cui mă adresez.

*imagine via

20 Comments

  1. A.Dragos 5 aprilie 2010
  2. Lady Allia 5 aprilie 2010
  3. Neamtu' 5 aprilie 2010
  4. Andrei 5 aprilie 2010
  5. francisc 5 aprilie 2010
    • Cristian Florea 6 aprilie 2010
      • francisc 6 aprilie 2010
      • Cristian Florea 6 aprilie 2010
    • Ade :) 9 aprilie 2010
      • francisc 11 aprilie 2010
      • Cristian Florea 11 aprilie 2010
  6. seoslayer 6 aprilie 2010
  7. RiviOnze 6 aprilie 2010
    • Cristian Florea 6 aprilie 2010
  8. Ruxi 6 aprilie 2010
  9. realbadpisy 6 aprilie 2010
    • Cristian Florea 6 aprilie 2010
  10. OmulSimplu(irinel) 6 aprilie 2010
  11. Carmen-Maria Mecu 17 noiembrie 2013

Leave a Reply