Despre copilul străzii care ştie să fie politicos
Articolele cu imagini au cu până la 94% mai multe vizualizări decât cele fără
Televizorul prosteşte. Şi prosteşte rău de tot. Majoritatea oamenilor cred tot ce văd acolo şi se sperie din motive şi cazuri inventate de presă. Totuşi, atunci când mai apar şi sfaturi bune pe ecran, e mai uşor să le ignori decât să faci ce scrie acolo.
De exemplu, n-am auzit pe nimeni să spună că a început să facă sport pentru că a văzut la TV că trebuie să faci cel puţin 30 de minute de mişcare pe zi. Totodată, n-am auzit pe nimeni care să spună că a început să consume moderat sare, zahăr şi grăsimi, pentru că aşa s-a spus la TV.
În schimb, am auzit oameni care să spună că au văzut la TV nu-ştiu-ce caz de furt sau viol, iar acum le e teamă să mai iasă noaptea din casă.
Concluzia ar fi că ne lăsăm influenţaţi doar de lucrurile incredibile, fie că avem sau nu vreo dovadă palpabilă că ele ar exista. Practic, ne lăsăm prostiţi pe barba noastră, iar TV-ul n-are nicio vină că suntem naivi.
14 Comments
M-am apucat de sport nu pentru că au zis nişte unii la televizor că ar fi bine. Dar nici la grăsimi sau ce alte chestii mai zic ei că ne fac rău n-am renunţat, pentru că aici treaba e discutabilă. Tu cum ai defini moderat? Că nici eu nu mănânc un pumn de sare, dar probabil că mănânc mai sărat decât tine şi ţie ţi s-ar părea că fac exces. Totuşi, având o viaţă activă şi făcând sport şi mişcare nu cred că mă afectează zahărul şi grăsimile care cică ar fi în exces.
Dacă ţi se atrage atenţia că trebuie să consumi cu moderaţie, începi să cauţi ca să vezi cum ar trebui, de fapt, să consumi. Problema nu e că n-ai face sport sau n-ai fi atent la cât zahăr, sare şi grăsimi mănânci. Problema e că tu crezi toate prostiile de la TV, dar când vine vorba de sfaturi cu adevărat bune, nu crezi nimic. Nu spun că faci tu asta, ci vorbesc în principiu.
Păi asta e normal, pentru că lumea e extrem de receptivă la dezastre, accidente, morţi, orice lucruri negative. Imediat belesc ochii. Lucurile pozitive nu atrag atenţia.
un punct de vedere pertinent !
mulţumesc!
Bine spus! In fapt, ce programe romanesti de calitate mai putem urmari? Nu mai spun ca in majoritatea abonamentelor proportia programelor straine este net superioara celor romanesti.
Eu nu ma uit la TV decat cand e vreun meci important (de fotbal sau rugby), când e atletism sau când e ciclism.
Da şi aşa. Mai merită CNN News. :)
N-am urmăit CNN News, dar nu eşti primul care spune că merită. :D
nu lua doar cartonul de la cna, poate ca tu nu esti target direct, insa sunt multi oameni care au inceput sa faca sport dupa ce au vazut o emisiune de sanatate, dupa ce un medic a recomandat miscarea sau sa nu mai consume x sau y.
Eu nu cunosc, dar dacă tu spui că sunt, te cred. Oricum majoritatea nu fac asta.
Depinde si de modul cum transmiti mesajul. Tind sa cred ca mai degraba asta e problema televizorului si nu ceea ce transmite.
Transmite şi porcării multe. Nu doar modul e de vină.